Пендаровски благодари на България за европодкрепата

Борисов доволен, че излиза истината за общата ни история
9 юли 2019 14:35, Елка Василева
11
Пендаровски благодари на България за европодкрепата
Стево Пендаровски и Бойко Борисов. Снимка: БТА

"С подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество дадохме перспектива на гражданите на Република Северна Македония и създадохме подходящите условия за подписването на Договора от Преспа", заяви премиерът Бойко Борисов.

Той каза това на срещата си с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, проведена по време на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в  Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮЕ).

Македонският президент призна: Гоце Делчев е българин!

На срещата с Пендаровски премиерът Борисов отбеляза, че пред медиите днес е изразил благодарност към него и определи като положителен факт, че истината за общата ни история, включително и за Гоце Делчев, започва да се заявява публично от политици на най-високо ниво. "През цялото време от 1992 г. до днес, България е настоявала единствено за това", подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Още по темата

От своя страна президентът Стево Пендаровски благодари за активната подкрепа, която България оказва на Република Северна Македония по пътя за европейското й бъдеще. "Вие сте най - големият ни поддръжник", обърна се Пендаровски към българския министър-председател.

Президентът на Република Северна Македония подчерта, че на ниво дипломация отношенията между двете държави са прекрасни и е добре да се даде тласък на комисията да заработи още по - ефективно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
7
 
! Отговори
д преди 4 години
И Пендаровски и Заев са напълно наясно с историческата истина и какви са. Просто не могат така изведнъж да срутят цялата лъжлива история на днешна Македония и затова се действа стъпка по стъпка. България трябва да подкрепя Македония за ЕС и НАТО и паралелно с това да се бори за възраждане на българщината там и да подкрепя местните български организации. Липсва ни стратегия обаче, а българите (осъзнатите) там не получават нужната подкрепа от нас.
8
3
 
8
 
! Отговори
Оги преди 4 години
Бойко, с политиката си ще останеш в историята като човека, който продаде историята на българския народ. Това граничи само с предателството на комунистите, който от *** на Сталинския *** навремето участваха в създаването на този изкуствен етнос.
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4 Бойко ще остане в историята като *** и децата ни ще се питата защо не направихте нищо тогава да спрете разрухата и геноцида!
6
6
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Господин Бойко Борисов е умен човек. Никога не обръща гръб на хора, като Стевия Пендеровски.
5
1
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Едонкнижника пак не е в час за каква обща история иде реч това е нашата история тяхната след като твърдят, че не са българи започва по заповед на коминтерна при Тито.
4
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ще остане в историята като един от най-важните политици и управници в Европа колкото и да крякат разни червеноглави мишки
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам Бойко да е в свински възторг.
2
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са смешни на снимката - двама анонимници тъ пнари, повярвали си че командват света.
1
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е същия предател като Заев. Зорошите няма да позволят никога да управлява човек с достойнотво. Само марионетки - както Тиквата у нас.