Харадинай не обели дума пред съда в Хага

Получил съвет от адвокатите си да мълчи
24 юли 2019 22:15,
22
Харадинай не обели дума пред съда в Хага
Снимка: Reuters

След като бе изслушан от Специализираната прокуратура на Съда в Хага за военните престъпления в Косово, премиерът на Косово в оставка Рамуш Харадинай заяви на сръбски език, че се е защитавал с мълчание, предават Танюг и БТА.

"Получих юридически съвет да не се защитавам и да не отговарям на въпроси. С това свършиха задълженията ми към съда. Други задължения нямам", каза Харадинай на излизане от сградата на прокуратурата.

Той каза, че не е запознат за какво става въпрос в неговия случай.

Още по темата

Тъй като е използвал правото да се защитава с мълчание, не е запознат подробно с подозренията за ролята му по време на войната и не е получил подробни информации от прокуратурата.

Запитан ще му бъде ли повдигнато обвинение, Харадинай отговори, че не очаква това да стане, но не може да прави такива прогнози.

Харадинай подаде в петък оставка от поста премиер, след като получи призовка от Хага да бъде изслушан в качеството на заподозрян във военни престъпления.

По-рано днес пък се появиха медийни публикации, които твърдяха, че бившият премиер на Косово ще бъде разследван за търговия с органи на отвлечени сърби по време на войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първите обвинения за търговия с органи излезаха в италиянските медии още преди близо 20год.!-Искаш да кажеш първите пропагандни статии... Щом за 20 години нищо не е доказано, няма да го остдят за това.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за Бойко Борисов нищо ли не каза ?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
психопат
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13 Няма как сърбите да измислят всичко и излъжат съда в Хага!Първите обвинения за търговия с органи излезаха в италиянските медии още преди близо 20год.!Въпросът е защо чак сега съдът в Хага се задейства?Може би има нещо общо с бъдещи отстъпки на сърбите към Косово.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Религията на мира!
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се готви Хашим Тачи.
4
3
 
23
 
! Отговори
до Сата Н преди 4 години
"Обаче никой досега не е излязъл с факти."В Хага те викат, когато вече са натрупали срещу теб достатъчно на брой неоспорими доказателства. Мълчанието ти е последната защита, която ще рухне преди присъдата. Не си в състояние да видиш фактите заради американският ***, който е положен за целуване пред лицето ти.
3
17
 
5
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Интересно как така всички знаели за търговията с органи, имената на докторите знаели, и какво ли ище не. Обаче никой досега не е излязъл с факти. Ъака че моята прогноза е, че всичко е поредният сръбски черен пиар. Ако имаше някакви факти и улики срещу него, досега щяха да са го арестували.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"премиерът на Косово в оставка Рамуш Харадинай заяви на сръбски език, че се е защитавал с мълчание, предават Танюг и БТА."Явно си е забравил албанския пред медиите. Като гледам как се защитава, следва американските пинизи до последната буква- право на мълчание, да се прави на луд говорейки чужд език (явно го съветват не само адвокатите).
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По-рано днес пък се появиха медийни публикации, които твърдяха, че бившият премиер на Косово ще бъде разследван за търговия с органи на отвлечени сърби по време на войната."Естествено, че е заради търговията с човешки органи, в Хага не те викат за неплатени глоби. Все пак всички знаят с какво се занимава псевдодържавата "Косово".