Българи с дни чакат ферибот, не могат да напуснат Самотраки

Повреда на ферибота държи туристите в капан
13 авг 2019 08:58, Елка Василева
50
Българи с дни чакат ферибот, не могат да напуснат Самотраки
Снимка: архив, Reuters

Стотици българи се оказаха блокирани на гръцкия остров Самотраки.

Хиляди туристи попаднаха в огнен капан, тъй като на острова гори пожар, а от дни има проблем с фериботния транспорт.

Трети ден туристите не могат да си тръгнат от острова заради повреда на ферибота, който превозва пътници и автомобили от острова до пристанищния град Александруполис. Проблем създава и  лошото време, комбинирано със силен вятър.

Още по темата

Хората, чиито резервации са приключили, трябвало да напуснат хотелите. Така се оказало, че мнозина трябва да спят на улицата, а други - в автомобилите си. Гръцките власти търсят вариант за решаване на проблема.

„Нощта я прекарахме в колата. В 9 часа вчера чакахме ферибота, имаше 500 коли. Такъв нямаше, чакахме в 7 вечерта, после в 11 вечерта, никакъв ферибот не дойде”, сподели пред Нова телевизия един от бедстващите на острова българи Николай Николов.

Той допълни, че е имало майки с деца и бременни жени. Имало е и хора, които са спали по пейките.

Според него причината за създалата се ситуация не е бил силният вятър. „Него го имаше от вчера. Фериботът го нямаше и в предишните дни. Два дни нямаше вятър, ферибот обаче също нямаше. Аз съм резервирал билета си два месеца по-рано. Има  много хора, които не разполагат с финансов ресурс, за да си позволят хотел”, обясни още българският турист.

Николов обясни, че се очаква в 12.30 часа да се качат на ферибота, но вятърът е силен и е възможно това да не се случи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: туристиСамотраки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да продължават да ходят в Гърция на море !Гърците толкоз мразят Българите че хич не им пука !Да чакаш от марзелив гръг помощ!
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е не съм ги бил по главите да ходят там.И изобщо не ме вълнува чий го дирят там.Пари нема! Действайте!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата ни да им даде пари сега... ми те са избягали от бетона тук горките и от скъпите чадъри... чадърите ги прогониха...
37
4
 
6
 
! Отговори
Бай Курти преди 4 години
За това аз си ходя по българското Черноморие.Вярно ,че онзи ден като се прибирах от Китен някакъв рокер се беше хакнал в една кола около Созопол и пътя беше затворен.Наложи се да мина през Ясна поляна но пак се прибрах.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От чии пари да им изпратят? Пари могат да им изпратят роднини и приятели. Оставането без пари в чужбина, друг град, друго село не е държавен ангажимент, а въпрос на лична отговорност. За какво пари? Осигурили са гърците настаняване за през нощта, вода и храна, както и медицинско обслужване за нуждаещи се. Какво повече? Пари за какво?
35
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези по посолствата им плащат заплати,за да помагат на българите в чужбина,поне пари можеше да им изпратят по банков път,за да си купят храна и вода хората.Има малки деца,сега тези хора са оставени на милостта на гърците.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малееееееееее, ако това се беше случило тук,кво плюене щеше да падне,ама там стоят с подвити опашки и не смеят да плюят гърчолята.Иначе всички обясняват колко е фубаво и евтино в Гърция, каква страхотна организация има за всичко-А сега какво ? Нямат пари за хотел,нямат пари за храна и вода...............Е нали е евтино бре ?
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онлайн има информация да си върнат билетите, за да им ги осребрят и едва след това могат да си вземат билети за Azores Express, собственост на друга компания. Толкова ли няма един сред тях да говори английски и да разбира какво се случва около тях? Още на 10-ти август е публикувано това съобщение.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАЗ ПИТАМ КЪДЕ Е ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЪРЦИЯ И КАЗВАМ, ЧЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ИМАМ ПРЕДВИД ГЪРЦИЯ, НА ОБЯД ЕДИН БГ ДРУГАР ПИТА НАШИЯТ ПРЕМИЕР ЗАЩО НЕ СЕ Е ОБАДИЛ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ИМА ЛИ КАКВО ДА ЯДЕ...
31
2
 
6
 
! Отговори
vvfdfvd преди 4 години
Както името подсказва този остров е само за траки. Щом не са траки да не се оплакват
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато отиваш на остров винаги съществува възможност времето да се развали и да не можеш да напуснеш този остров. Хубаво е също човек да не си харчи всичките пари, все пак. Иначе - неприятна история. Ама Самотраки си е диво място.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На есен гласувайте за дебелогъзата. Като дойде на власт ше ви уреди в хотелите на Гоце и Масларова и нема да чакате ферибота.
28
0
 
4
 
! Отговори
Микис преди 4 години
Защо още Бойко Борисов не е изпратил " Спартана " да прибере бедстващия Николов
27
1
 
14
 
! Отговори
зорбас преди 4 години
Като се върне Николов трябва да излезе в няколко телевизии подред, за да разказва как е резервирал, как е пътувал натам, как след това не е имало ферибот. Това в рамките на седмица. После ще има коментарно студио със специалисти от туристическия бранш, застрахователи, може и с Ангелкова. Абе около месец можем да се занимаваме с простотиите. А да не забравя - трябва и говорителя на Външно да даде обяснения защо не е осигурил ферибот за Николов.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
голям праз
25
1
 
15
 
! Отговори
византиец преди 4 години
Не мога да разбера, защо ни занимавате с частни проблеми. Като му се почива в Гърция да си бере гайлето. Миналата година пак същите простотии - как бурите наводнили коли, как не можело да се приберат в България.....
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако докато четеш статията започнеш да премигваш бързо , ще успеете да видите подсъзнателното съобщение което е закодирано и - "да на Черноморието, не на почивката в Гърция"
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23На нашето море са бените чалгари,които търсят евтиния,и се хванаха на пропагандата по тв. Дори вече от провинцията масово ходят лятото в гърция и турция.
22
2
 
17
 
! Отговори
50 год преди 4 години
Това НЕ е някакъв вид национална черта. Да отидеш някъде, за да се хвалиш на комшии и колегите после. Тръгвш ей така, щото всичко е платено предварително. Много малко се замислят за резервен план, примерно-как да се приберат "авариино", ако стане нещо с транспорта. Същите ги има и германци, англичани и др., дето идват с чартър и ако има стачка някъде, спят по летищата с дни. Аз много съм пътувал и винаги съм се връщал сам, без да търся медии, помощ съм търсил от брат ми, жена ми и приятели.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Абсолютно НЕ вярно. Пътуващите на вън са едва 7 % основно от малки градове с автобуси.Българското море е пълно с нашенци и пръскат пари повече от руснаците.. Може да питаш хората по морето. Това са пълни глупсоти, как всички ходили на вън. Даваха ги по ТВ в Кавала некви баби на свободната зона :) това е ако платежноспсобен турист.. Нямаш значи грам идея от туризъм.