Българи с дни чакат ферибот, не могат да напуснат Самотраки

Повреда на ферибота държи туристите в капан
13 авг 2019 08:58, Елка Василева
50
Българи с дни чакат ферибот, не могат да напуснат Самотраки
Снимка: архив, Reuters

Стотици българи се оказаха блокирани на гръцкия остров Самотраки.

Хиляди туристи попаднаха в огнен капан, тъй като на острова гори пожар, а от дни има проблем с фериботния транспорт.

Трети ден туристите не могат да си тръгнат от острова заради повреда на ферибота, който превозва пътници и автомобили от острова до пристанищния град Александруполис. Проблем създава и  лошото време, комбинирано със силен вятър.

Още по темата

Хората, чиито резервации са приключили, трябвало да напуснат хотелите. Така се оказало, че мнозина трябва да спят на улицата, а други - в автомобилите си. Гръцките власти търсят вариант за решаване на проблема.

„Нощта я прекарахме в колата. В 9 часа вчера чакахме ферибота, имаше 500 коли. Такъв нямаше, чакахме в 7 вечерта, после в 11 вечерта, никакъв ферибот не дойде”, сподели пред Нова телевизия един от бедстващите на острова българи Николай Николов.

Той допълни, че е имало майки с деца и бременни жени. Имало е и хора, които са спали по пейките.

Според него причината за създалата се ситуация не е бил силният вятър. „Него го имаше от вчера. Фериботът го нямаше и в предишните дни. Два дни нямаше вятър, ферибот обаче също нямаше. Аз съм резервирал билета си два месеца по-рано. Има  много хора, които не разполагат с финансов ресурс, за да си позволят хотел”, обясни още българският турист.

Николов обясни, че се очаква в 12.30 часа да се качат на ферибота, но вятърът е силен и е възможно това да не се случи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: туристиСамотраки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредна издънка на Гърците. Издънка след издънка. Иначе умело плюят нашия туризъм.. Ама почнаха да проглеждат Българите... Тея 7% които ги защитават цяло лято.. Сега си берат плодовете на острова :)
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да бяха си стояли на мизерното ни бетономорие сега нямаше да реват, ама пусти мутропитеци - всичко разрушиха и сега трябва да ходим у чужбина да почиваме
18
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КЪДЕ Е ПРАВИТЕЛСТВОТО- НЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...
17
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
16
7
 
16
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Друго си е да си с повръщане и разтройство в бургаската болница и да може да си тръгнеш когато ти е кеф. Товариш един кашон памперси и аре на плажа.
15
5
 
15
 
! Отговори
гошо тъпото преди 4 години
КОЛКО Е ХУБАВО В ГЪРЦИЯ , ЗАВИЖДАМ ИМ ЧЕ ОЩЕ ЩЕ СТОЯТ НА АВАНТА
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, рискът от лошо и опасно време не може никога и никъде да се предвиди. Това, че повечето българи нямат финансов комфорт и в края на почивката си нямат средства за непредвидени разходи, е ясно и нормално, но не знам какво очакват да се случи всъщност. Някой да им прати пари да идат на хотел? Ако фериботът не работи и те не могат да напуснат острова, това означава и че нови туристи не са могли да пристигнат. Места има, пари нямат, но това си е един строго личен проблем.
13
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е цената на евтините чадъри и шезлонги.Стига сте ревали,като убодени мечки.Нали беше много хубаво в Гърция.
12
5
 
8
 
! Отговори
До Мита преди 4 години
Ти къв си ве бос. Кво си седнал да коментираш другите , кви били другите. Аз съм сигурен че си някъв бунак ,който не може да си преброи и стотинките.
11
7
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Новината е фалшива. Българинът е беден и не може да си позволи почивка в чужбина.Какво правят бременните там?
10
11
 
21
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Борисов да изпрати спартана да прибере съгражданите. Те не са виновни хората. Ко да направят, че са тръгнали със по 200 лв на почивка в чужда държава. Нали трябва да се хвалят, че почиват в чужбина. Може да им се изпрати хуманитарна помощ - домати, сирене от евтиното и типов хляб от 70 стотинки, че н наще им е свършил запаса.
9
5
 
13
 
! Отговори
Не ги съдете преди 4 години
Зли коментари, утре тия дето са висяли заради ферибота ще се върнат и ще заживеят щастливо в магарешкия рай. Писано е: Не се отделяй от Родината и изхарчи всичките си пари при морските селяни за да си купуват яхти,скъпи мотори и коли!
8
12
 
8
 
! Отговори
69 преди 4 години
Хаха, обявявайте DMS бедстващи баровци в Гърция....
7
16
 
19
 
! Отговори
Мита преди 4 години
Нека им на гаврошите. Нямат два по един в джоба, ама на море са ми тръгнали с хляба и сланината от България. Изхарчили 100 евра за десет дена и се тагват във Фейсбука от Гърция и се правят на средна а класа. После бърз кредит за тока и парното. Дано да не ги оправят скоро тия фериботи да погледаме хуманитарен сеир
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От цял свят има туристи там,не само бг.
5
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си стоят там и изобщо да не се връщат. Ореваха тука колко супер било в Гърция и колко скапано било нашето море
4
7
 
35
 
! Отговори
леко запознат преди 4 години
Таааа как така стотици българи се озоваха на този остров който е 17км скална маса и няма повече от 5 "хотела" на кръст с по 2 стай всеки.... на този остров плажовете са от едри камъни и няма никаква развита туристическа индустрия - там се ходи за дивотията и за безплатния хипи къмпинг. Стига с тези драми стига с фейк глупостите.
3
25
 
17
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 4 години
Там да стоят гладни и жадни д а им дойде акъла. Аман от Скъсаняци, изяли са доматите и пъпешите, изпили са ракията и бирата от Кауфланд и сега нямат пари да изчакат ферибот. Направо ще се задуша от смях. Че и помощ от държавата чакат скъсаните да ги прибират. Ей затова не пускам българи да ми почиват в хотела, нема такива стотинкаджии хахах. Поздрави от Созопол. Тука немаме фериботи бухаха
2
21
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ДОБРО УТРО А КЬДЕ Е ДЬРЖАВАТА КЬДЕ Е ГОСПОДИН БОРИСОВ ДНЕС НАЛИ ЗАСЕДАВА М С БЛАГОДАРЯ
1
8
 
27
 
! Отговори
Ми преди 4 години
как ще разполагат с финансов ресурс? Те повечето българи и румънците освен храната даже минералната вода и бирата си носят. Пък после ще разправят почивам в Гърция. А сЯ стойте си там на почивката!