Македонците: Тито създаде държавата ни!

Проучване изрази благодарността на македонците към управника
30 авг 2019 13:03,
46
Македонците: Тито създаде държавата ни!
Снимка: Reuters

Вечният въпрос кой е най-заслужил за създаването на съвременната македонска държава се опитва да реши Макфакс с анкета до читателите на издателската група, пише скопският вестник "Вечер", цитиран от БТА.

Още по темата

Георги Марков: Няма как да се откажем от българската история в Македония!

Според резултатите от тази анкета най-голям брой анкетирани /51,7 процента/ смятат, че заслугите на първо място принадлежат на бившия югославски лидер маршал Йосип Броз Тито, а след това на всички други, пише изданието, което помества въпросната анкета.

На второ място с 19,4 процента е поставен Гоце Делчев, на трето Методи Андонов Ченто с 16,9 процента и на четвърто Киро Глигоров с 12 процента.

Скопските издания съобщават, че парламентът на Северна Македония днес трябва да избере двама нови министри и трима заместник-министри, които бяха предложени от премиера Зоран Заев. Нина Ангеловска е предложена за нов министър на финансите, а Хисен Джамаили за министър без ресор, който ще отговаря за подобряване на инвестиционния климат.

За заместник-министър на икономиката е предложен Кирил Колемишевски, за заместник-министър на образованието и науката е предложена Елизабета Наумовска, а Неджат Мехмедович е избран за заместник-министър за политическата система и отношенията между общностите.

Депутатите трябва да изберат днес и нов заместник-управител на Народната банка на Република Северна Македония. За този пост е предложен Фадил Байрами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами македонците да си направят Тито национален герой и да му издигнат паметник, а не да се идентифицират ту с Александър Македонски, ту с Гоце Делчев !
16
0
 
4
 
! Отговори
А нашата преди 4 години
По такава логика Тодор Живков тогава,каква разлика има с тяхната
15
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 години
Хм, имената на повечето от новите им зам. министри са мюсюлмански. Що така?!
14
10
 
15
 
! Отговори
Kakvo преди 4 години
Какво значение има кой я създал?Факт е че съществува тази държава.И стига вече с исторически глупости. Искам висока заплата като в Германия,качествено здравеопазване,качествено образование,по-малко катастрофи и най-важното качествена правосъдна система,работещо МВР и свободни медии.Пишете повече за това оставете македонци,сърби,гръцки,турци или който и да е.Пишете за нещо добро ако се е случило в нашата държава.Който иска история да чете,който иска футбол да гледа или играе.Писна ми от глупости.
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още едно доказатество ,че с българи. само българин мое да е благодарен на тито ,че го и мачкал и убивал 30 години, както и само българин мое да избере Бойко три пъти!
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тито-Сталин-Димитров създадоха отделна от Сърбия република в Югославия. Това е било възможното тогава след войната. Днес имаме независима държава, извън Сърбия. Това е отговорна политика, а разните му менте патриоти и фашизоиди не свършиха нищо през вековете.
11
2
 
27
 
! Отговори
така е преди 4 години
Най-после да се съглася с макетата, че Тито е създал държавата им след ВСВ.Преди това си бяха чисти българи, които се бориха и даваха живота си, за да присъединят оня край към Майка България!То и езикът им е създаден тогава. Писан е на българска пишеща машина и с химикал са дописвали j и др. подобни. Има си и дата 16.05.1945г. с решение на АСНОМ.
10
2
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Националния предател Гошо Тарабата
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е така е, шести американски флод дебаркира в Титова Югославия, 1953 или 1954 г. защото Тито ги е помолил, поради страх от анексия от Русия, това е факт.
8
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Ж.Желeв по-добре звучи?
7
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Забравихте услужливо Желю Желeв!Неблагодарници,паметник да му вдигнете, че и на САЩ също,защото без тяхното разрешение....
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в едно нещо са първи - най-комплексираната нация.
5
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тито спаси македонци, сърби, хървати, босненци и словенци от сталин и СССР.Наистина всички тези трябва да са му благодарни.
4
0
 
17
 
! Отговори
Добре де! преди 4 години
Ам че убу де, най-после си признаха!
3
3
 
30
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Нали беше Амон-Ра?
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е, да си ама прекалено невеж, ***, *** - македонец. Дървояд. И премиера им накрая омекна като каза че са краднали история.
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стокхолмският синдром е психологически феномен, при който жертвата се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитава и да се идентифицира с него. Тези чувства обикновено се считат за ирационални в светлината на опасността или риска, понесени от жертвите, които бъркат липсата на действителна злоупотреба от похитителите си с акт на доброта.