За все повече македонци България е неприятелска страна

Гърция оглави класация, на второ място обаче сме ние
89
За все повече македонци България е неприятелска страна
Снимка: Евротинк

В Северна Македония е регистриран скок на гражданите, който смятат, че България е неприятелска страна, сочи наскоро направено проучване, предаде БТА като цитира МИА.

Още по темата


За разлика от 2018 г. негативните възприятия към България са се увеличили до 23,1 процента от само 0,5 процента миналата година, сочи проучването.

Попитани коя страна е най-малко приятелски настроена към Северна Македония, 24,7% са заявили, че това е Гърция, 23,1% - България, 17,4 на сто - Албания, следват Косово (4,4%), САЩ (3,5%), Русия (3,5%), Сърбия (2,5%) и ЕС (1,3%).

САЩ са големият приятел на страната според 10,4 на сто от анкетираните, следвани от Германия (10,4%) , Турция (7,7%), ЕС (4,7%), България (3,4%), Албания (3,2%), Гърция (2,5%) и НАТО (1,7%).

Анкетата на Центъра за европейски стратегии „Евротинк“, представена във вторник, включва въпроси във връзка с европейската интеграция на Северна Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: македонияЕСпроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като пишете на кои се доверявате. Всяка седмица ходя по два пъти в Македония да зареждам дизел на 1,70 лв. литъра. Говоря с обикновени хора македонци. Отнасят се много дружелюбно. Оплакват се че Албанците са ги превзели и никой не предприема нищо по проблема. Заев е зорлия да се докопа до Евро мангизите и изобщо не го интередува че Албанците ще му превземат територията. Промени името на Македония за да се нагажда на евроге, йците да му го навърват.Но народа не иска европа видяха как ни унищожиха
14
1
 
13
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Кой държи социологическите агенции при нас и съответно при македонците? Ченгета и комунисти /псевдонационалисти/ Е като е така няма нужда от анкети ,за да са ясни резултатите.
13
6
 
7
 
! Отговори
Gluten преди 4 години
Ние сме е..н народ много...Не става нищо от нас.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забелязах как някои пак тъпо коментират и плюят собствената си държава и то защо - защото не им харесва нечие управление. Да им имам акъла. Защото тук не става въпрос за политика а за себеуважение. Нека не очакват уважение и респект от никого. Защото никой не е съвършен, най - малко северномакедонците, но няма да ги чуеш да се плюят така сами себе си, напротив, те едва ли не са осмото чудо на света. само ние сме със сбъркани понятия. Няма да се научим и това е.
11
2
 
13
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Какъв ли би бил резултатът от проведено представително проучване по същите въпроси от другите съседни на страната ни държави?
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама сутрин пред нотариуската която ви прави българи висите на опашка и сме много хубави 🖕
9
4
 
16
 
! Отговори
ЕЛЕНАНЕ МОГА ДА ГИ преди 4 години
НЕ МОГА ДА ГИ РАЗБЕРА ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ МАКЕДОНЦИ НЕ РАЗБИРАТ ЛИ ЧЕ СА БЪЛГАРИ КАКТО И ЕЗИКА ИМ , НЕ СА ЧЕЛИ ИСТОРИЯТА И ДАННИТЕ КАК Е ОСНОВАНА ТАЗИ ТАКА НАРЕЧЕНА МАКЕДОНИЯ !
8
6
 
12
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Ето това се нарича балкански синдром, и след 500 години ще се караме кой е измислил тоалетната като комшии. А бе хора вече сме в 21-век. Спрете , космоса ни чака , на кого м у дреме в таз цивилизация за някакъв си спор от миналото в някакво село)) опомнете се
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаква подкрепа за тези неблагодарници от Северна македония. В момента пребивават в ЕС с Български паспорти, и никога не пропускат възможноста да ни оплюват. Неблагодарни кучета.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по - тъпо племе от тия новоизлюпени северно македонци няма. Защо да сме неприятели? Защото не им дадохме историята си с която те да се кипрят? Че какво общо имат те с нея? На кривата ракета все земята й е виновна.
5
5
 
21
 
! Отговори
факт преди 4 години
България е неприятелска държава и за самите Българи!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е фалшива новина.Резултата на Гърция е завишен.
3
8
 
8
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Макетата скоро, ще ни заобичат, както и ние тях...Въпрос на малко време е!!
2
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скъпи братя македонци, с това продажно ГЕРБаво правителство България е неприятелска страна за собствения си народ.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да оставиме блудните хора на мира.