Сърбия: България допуска друг да избира приятелите и враговете й

Сръбският министър на отбраната с остри думи
Обновена: 23 ное 2019 08:01 | 23 ное 2019 08:00,
339
Сърбия: България допуска друг да избира приятелите и враговете й
Снимка: Reuters

Сръбският министър на отбраната направи провокативно изказване по адрес на България в разгара на шпонския скандал, който разтърси Сърбия, пише bTV.

Още по темата


"България умее да допуска друг да избира приятелите и враговете й. Сърбия не допуска подобно нещо.", заяви Александър Вулин пред агенция Танюг и допълни, че "като независима държава Сърбия сама решава за себе си и сама избира приятелите си".

На извънреден съвет за национална сигурност, президентът Вучич заяви, че страната е изложена на масирана разузнавателна дейност от страна на чужди служби.

От Външното ни министерство определиха обвиненията като несериозни и ще повикат сръбския посланик в София за обяснения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
3
 
8
 
! Отговори
1212 преди 4 години
И кое и е независимото на Сърбия бе, министър Вулвин??? Разликата между България и Сърбия е, че се гъзим в различни посоки-ние на запад, те на изток. Независими били. Независими сте, че нищо не зависи от вас. Не че от нас зависи.
239
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия е изкуствена държава, създадена изкуствено още преди векове. В царските фамилии на тюркските народи (а прабългарите са тюркски народ, също имаме 3 царски династии от кумани), е било забранено да се пролива царска кръв и затова престолонаследници са ги удушавали по килиите (историята ни познава доста такива примери) и затова някои близки до властта хора и разни "принцове" си създават нова държава, за да живеят там децата им, вместо да ги убият. Пример Цар Стефан Душан е 3/4 българин. Факт!
238
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е зле, защото още се управлява от руснаци. В бившата Държавна сигурност *** се пребоядисаха от червени в сини и лилaви и продължиха да слугуват на Русия за да могат да си играят на държавници в България.
237
1
 
6
 
! Отговори
Майор Козирев преди 4 години
Вучич е прав за чужда разузнавателна активност. То се видя и на видеото. ГРУ от разузнавателния център в Ниш здраво мътят водата на Балканите. А аз бих попитал г-н Дрецун, който е от влашки произход, как ще коментира информацията, че всъщност видеото е заснето от румънските тайни служби и разпространено първоначално от румънски "разследващи журналисти"? Защото за много хора внезапното намесване на България в случая повече прилича на маневра за прикриване и отвличане на внимание.
236
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От много акЪл са в еВразия.......и се разпаднаха геройски като сСсР то.
235
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не говорят за Бг. нямат думата чалгарите....
234
10
 
9
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
България прави каквото си иска, това не е работа на Сърбия. Сърбите първо да си видят собствения си наср.. гъ. и като го обършат и подсушат да се занимават с другите!
233
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като всички съседи сърбите са направили много злини на българите в исторически план. Не че и ние сме ангели. В думите на Вучич обаче определено има резон. България не е държава, а протекторат... колония с вътрешна автономия при това не особено успешна. Българската икономика е в разруха, а етносът ни в колапс. С много думи потвърждавам тезата на Белград.
232
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 248Монголия е китайска.На Русия й остана Беларус ,Армения и Казахстан,но казахите и те нещо се заиграват с американците и скоро ще останат и без тях.
231
5
 
3
 
! Отговори
Газ преди 4 години
На пупи му остана само Беларус и Монголия от великия СССР 2. ГолЕм дипломат си е, нема спор.
230
6
 
18
 
! Отговори
Ф преди 4 години
Бедните сръби станаха злобни, а какви тежкари бяха по време на соца ха ха...
229
9
 
5
 
! Отговори
Баш Майстора преди 4 години
Какво сме по-добре бе, една магистрала 30 години, не може да изградим, покажете ми една модерна нова обществена сграда, която да е общинска собственост, аре бе, ***...
228
7
 
8
 
! Отговори
Ккккк преди 4 години
Нашите се обиждат на истината, защо, бе, лакеи???
227
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казал е една истина откоято дебелогъзатагерберюга почва дацвърчи на умряло.Браво на Вучич.
226
9
 
17
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Сърбия винаги е била срещу България. Щом Сърбия оре от яд, значи сме ОК
225
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кое е прав сърбинът бе? Затова, че държавата му се разпада ли? Първо Югославия се разпадна, после Косово се отдели, щото сърбите са голееееми умници. Ей от такива непремерени приказки и чиста глупост сърбите са сега на това дередже. Това за приказки на безсилие.
224
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано сръбският посланик извърти една завъртяна сръбска псувня на наш'те измekяpи!Прав е сърбинът - колко пъти идва американец и се разпорежда? Ама като дойдат руснаците всички ще се наредите да хвърляте цветя на танковете, нали???
223
4
 
13
 
! Отговори
Факт ! преди 4 години
Ами тобси е точно така.... Икономиката ни го доказва...и емиграцията......
222
12
 
19
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Патриотарска реторика му е майката. Кой е по-велик. Е ние останахме 5 милиона и ни управляват дистанционно през океана и ни промиват докато изчезнем. Нали сме НАТО вци овци, овци, овци за стригане
221
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЪРБИТЕ ПАК СИ ПОКАЗАХА АНТИБЪЛГАРСКИТЕ КОМПЛЕКСИ!!Толкова са им големи комплексите от БългАрия че не смеят да кажат че Белград е българскотО име на Сингидунум и е бил ВЕКОВЕ НАРЕД БЪЛГАРСКИ ГРАД както и унгарски!Добрите им приятели Русия,после Австрия,Франция И Британия им подариха 256000 кв,км площ от които на 160000 поне бесни сърбо0мани и сърби а сега клетата Сърбия е 77474 кв,км!Да им имам приятелите,хахаха,КАРАТ СЕ с Просия,България им виновна!!Шовинисти бесни ненормални!АРЕ У ЛЕВО.