Безработицата и ниският стандарт – най-големите проблеми на Сърбия

Сърбите не са оптимисти за европейското бъдеще на страната
13
Безработицата и ниският стандарт – най-големите проблеми на Сърбия
Снимка: БГНЕС

Жизненият стандарт и безработицата са най-големите проблеми, пред които е изправена Сърбия в момента, показват проучвания, проведени от сръбските издания "Блиц" и "Фактор плюс" и цитирани от БГНЕС.

Това мнение споделят цели 84% от гражданите, докато 68% смятат, че престъпността и корупцията са най-големият проблем.

Още по темата
За 30% пък това е въпросът с Косово и положението на съдебната система, за 28% състоянието на здравеопазването и имиграцията и 24% състоянието на образованието и опазване на околната среда.

Проучването установи също, че 56 на сто от западните ни съседа са на мнение, че Белград и Прищина няма да подпишат споразумение, а около 40% смятат, че "замразеният конфликт" е най-доброто решение в момента.

Проучването показва също, че сърбите не са големи оптимисти относно европейската перспектива пред страната им. 36 процента от гражданите вярват, че Сърбия никога няма да се присъедини към ЕС, 30% смятат, че ще влезе след 2030 г., а два процента – през 2025 г..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
7
 
! Отговори
Марсианци преди 4 години
Сърбите са шовинистични швини и нямат място в ЕС. Направо таралеж в гащите ще си вкара ЕС. На сърбите им тябват им поне 30 години държавно медиирано психолечение за да започнат да проумяват, че в света има и други гледни точки, освен сръбската.
10
9
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Оказа се че румънците са по добре от нас българите -Сега Управляващите (тяхните платени клакьори "анализатори") се активираха и почнаха да сочат с пръст Сърбия- Скоро ще стане ясно че сърбите са по добре- и тогава ще ПОЧНАТ да сочат македонците- и накрая КОЙ ЩЕ СОЧАТ с пръст?? Ще сочат нас работниците- че им искаме високи заплати и затова не може да станат за 1 година вместо милионери -МИЛИАРДЕРИ! БЕЗОЧИЕ ЦИНИЗЪМ АРОГАНТНОСТ И НАХАЛСТВО! ТОВА СА УПРАВНИЦИТЕ НИ 31 Г НАСАМ!
9
12
 
10
 
! Отговори
Истински лъжи преди 4 години
Абе кво пишете за сърбите ,те винаги се оправят по-добре от нас ,румънците също,македонците ще ни подминат до някоя година!Хърватите 5 години преди да влезнат в Европа бяха със заплати от 800-1000евро и работеха и в еврж и в куни,за стандарт и манталитет въобще няма да споменавам!Акохси забравиш нещо в прака,тампще си го намериш,дори на другия ден!Стига сте дрэнкали за другите колко били зле,по-добре пишете за тука ,за наща си кочинка,колко сме зле!*** нали сте добре платени, кво ви дреме!!!!????
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не става от сърбите защото се мислят за най-великите на Балканите, ама виж да се веселят ги бива.
7
6
 
21
 
! Отговори
Ниш е България преди 4 години
Сърбия е дупка и тепърва ще се разпада.Да ни връщат Западните покрайниним Нишко и Поморавието!Също така да признаят за обезбългаряването на Македония и Нишко!До 1945 година Крушевац се казва с българското име Крушевец.Отделно свобода за Прешево, Санджак, Войводина и Рашка!
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 2018 г БВП на глава от населението Сърбия - 6140 Евро , БГ -7980 Евро.
5
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки това, Сърбия е в пъти по-добре от България чисто статистически - има по-ниска смъртност в пъти!, по-висока раждаемост, по-малко хора под прага на бедността, по-висок икономически ръст, по-малък държавен дълг. Цените са по-ниски, качеството по-високо. Дори обективно страната е във видимо по-живо състояние от България, това се вижда с очи при пътуване през страната - пътищата първокласни, селата цветни и живи, навсякъде оранжерии и трактори. И това след война !
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много от СССР останага ката спящи клетк в Сърбия . Понеже езика е близък. Професия нямат а са на някакви служби и службички. Сърбина гледа отстрани и мълчи и се чуди как ги имат тия заплати
3
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сръбския русофил е весел и ***.. Той е така от времето на войната. Имаше много леки пари. И много власт. Сега е само слава.
2
31
 
16
 
! Отговори
djaro преди 4 години
До Анонимен1000lv. e minimalnata zaplata v Сърбия кой каквото и да ви говори.......а ние сме роби на ЕС и Америка
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си.