Фермери в Албания недоволни от български дъмпинг

Не можели да се съревновават с българското месо, по-евтино е
10 яну 2020 17:45, Елка Василева
23
Фермери в Албания недоволни от български дъмпинг
Снимка: архив, БГНЕС

Заради България и Румъния албански фермери банкрутират, тъй като месна продукция от тези две страни е с около 50 албански лека (80 ст.) по-евтина от местната, съобщи местната телевизия „Топ Ченъл“.

„Няма пазар. Не можем да се съревноваваме с българското месо. Не можем да продаваме нашето агнешко на пазара“, казва пред телевизията албански производител.

„Купувачите предпочитат месото от чужбина заради цената. То струва 250 лека (4 лв.), а нашето е 300 лека“ за килограм, казва друг албански фермер.

Според местните производители условията, които държавата изисква от тях, са прекалено скъпи и това кара месопреработвателните фирми да купуват месо и мляко от чужбина.

„Имам 50 овце и кози, които не са регистрирани, защото ми искат по 200 лека за всяка от тях. Не мога да си позволя регистрация, медикаменти, наем на земя и всичко останало“, посочва албански фермер.

Липсата на точна документация в месарниците също мами потребителите. Ако на пазара ти казват, че продават прясно местно месо, шансовете то да е българско или румънско са големи, посочва телевизия „Топ Ченъл“, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Албаниямесодъмпинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Vvl1 преди 4 години
Коментиращите тук явно никога не са били в Албания не съм видял нещо Българско по евтино от там
21
0
 
2
 
! Отговори
зеленски преди 4 години
До Анонимен КАК ДА НЯМА ОВЦИ В Б---Я ---ОВЧОТО СТАДО---НАРОДА
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено.Албанските реотани са първи в света, космическите им кораби, ядрените централи, албанските компютри и смартфони, асансьори, багери, автомобили, самолети...
19
1
 
6
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
И пак стигаме до извода : Политици и управляващи-Мафия !
18
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АЛБАНИЯ НЕ Е ЧАСТ ОТ ЕС!!!ЩОМ СИ ЧАСТ ОТ ЕС ХЕМ ИМА СУБСИДИИ ХЕМ НЯМА МИТО!!!АЛБАНИЯ ДА ПРОДАВА НА СТРАНИ КОИТО НЕ СА ЧАСТ ОТ ЕС!
17
0
 
12
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
Ей това е бизнес, да се купуват от Албания БГ агнета за 250 тека и да се внасят в БГ за 500 тека.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 лв. живо тегло = 8 лв. месо (без дреболии, глава и т.н.) тва с печалбата на бг производител + транспорт. Тука се продава по 12+
15
1
 
10
 
! Отговори
Къде ги преди 4 години
тези агнет по 4 лв/кг. Аз ще ги изкупя вси1ките!!! Яжте агнешко, а свинско по 17 лв/кг.
14
2
 
7
 
! Отговори
rogo преди 4 години
Да измислят агнешки СПИН в БГ и да унищожат агнетата. Тогава агнешкото в нас ще струва 400 тека и албанците спокойно ще си продават на техния и нашия пазар.
13
1
 
8
 
! Отговори
Тия ни баламосват преди 4 години
Тук не може да се намери агнешко под 6 лв за кило. Едва намерих 5 лв/кг, но ярешко, което е друго.
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен282727 преди 4 години
Нещо се бъркат и става въпрос за другите българи от Македония. В Македония се гледат много овце, а тук къде ти агнета за износ.
11
12
 
10
 
! Отговори
до 7 и подобните преди 4 години
баххти тАпанарите има в тая държава... нямало в България нищо, внасяли сме били... в България земеделието и животновъдството са на СВЕТЛИННИ години напред от лелеяния ви цоциализъм... А ако си мислите, че Новозеландците имат скапано месо, което ние сме се прецакали да внесем, сте пълни идЕоти, ама от каскетски тип. Нова Зеландия е световен производител на месо, именно защото е качествено. Ама друго си е от цоциализъма - панелка от радиоактивен бетон.
10
3
 
18
 
! Отговори
Jo6 преди 4 години
Че то в България има ли животни ? АААААААА, значи ако има, се изнася навън за да внасяме 20 гошишно ! Ахъ !
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Купи си живи шилета на камион и цената ще ти е 4лв/кг.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагТи май си доволно глупавичък.Сега нито е гергьовден, нито е великден.Търсенето определя цената.Сега няма търсене.Освен това за Гергьовден се търсят 40 дневни агнета, а за 4лв/кг сега ти дават миризливи шилета.
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българско агнешко по 4лв ??? това виц ли е ? ,че то в Бг овци вече Няма бе .и прасета Няма и телета Няма и пуйки Няма и пилета почти Нямавнасяме новозеландско агнешко ,салмонелени пилци и яйца от полша , стари меса и колбаси от цяла европа
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се плашите "братя" шиптъри,свинско не ядете,агнешко-такова Животно в България не се отглежда,а там където го има цената почва от 5 лева живо тегло!
5
2
 
13
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
2,до колкото съм наясно това месо влиза в държава не от ЕС,има мито и транспорт.И е евтино,повече от колкото нашите магазини...Па Айде по Гергьовден и Великден ти пожелавам да намериш по 4 лв живо тегло...
4
0
 
11
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да представят исканията си пред архиепископ Датев Акобян, но Негово Високопреосвещенство отговаря за целия Балкански полуостров освен Гърция и Турция съответно се чака дълго за разглеждане.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз искам месо по 4 лева ама нящо няма. А писалите статията дали да влизали в български магазин. И срене и кашкзвал искам.