В Сърбия пуснаха ракия "Александър Вучич"

Бутилките са "персонализирани", не са в свободна продажба
4 мар 2020 14:58, Елка Василева
7
 В Сърбия пуснаха ракия "Александър Вучич"
Снимка: БГНЕС

Случайно или не, няколко дни, след като президентът на Сърбия Александър Вучич на пресконференция говореше насмешливо за опасността от коронавируса, компанията Simex от сръбския град Суботица произведе определен брой бутилки с ракия, на чиито етикети стои името „Александър Вучич“ или „Андрей Вучич“.

Тъй като не става дума за свободна продажба на ракия, на чийто етикет са написани имената на президента на Сърбия и на неговия брат, а за възможността да се поръча т.нар. „персонализирана ракия“ от въпросния производител с име по желание, сръбският вестник „Данас“ пише, че поръчителят е от партията на Александър Вучич Сръбска прогресивна партия.

Според изданието тези две ракии – Александър и Андрей се раздават от известно време на симпатизанти и феновете от управляващата партия в Сърбия.

Не е ясно дали ракията с това име се е появила след изказването на президента Вучич от преди седмица на пресконференция, когато той каза, че е видял при американците, че „където сложите алкохол, там коронавирус не расте“, добавяйки, че така си е намерил претекст да пийне по някоя и друга чашка повече дневно, или става дума за промоция на алкохолизма, започната от сръбския президент миналата година, когато той пред камерите посъветва едно дете, което нямаше и 10 години, да не пие бира, а направо да мине на ракия.

Както пише на етикета, ракията „Андрей Вучич“ е сливова препечена, получена в резултат на внимателен подбор на качествени сливи, двойна дестилация, отлежала в дъбови бъчви. Ракията се казва „Сръбска тройка“.

При „бранда“, посветен на президента на Сърбия и председател на Сръбската прогресивна партия, бутилката е с различна форма и е прозрачна, като ракията на Александър Вучич е наречена „Вучия /вълча/ ракия“. Тя е 43-градусова, на бутилката има нарисувани дюли. На сайта на Simex пише, че „Вучия /вълча/ ракия е съчетание на традиционното и модерното“, прави се по традиционния начин, по рецепта на опитни сръбски майстори. Личната бутилка струва според данните от сайта 2 496,14 динара /21 евро/. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ракияАлександър Вучич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България кога ще пуснат швепс РАДЕВ?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Лепа сръбска ракия
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом не са в свободна продажба значи не са пуснати. Офтци!
3
8
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
A Русия атомни бомби "Пyтинкa"!От комунизма по-лошо няма!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вълча ракия с 43 градуса? Сърбетата май са обърнали китките.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние имахме преди време вафли "Бойко Борисов".