Сърбия дава по ?100 помощ на всички пълнолетни граждани

Ще бъдат инвестирани ?5 млрд. в заеми и помощ за бизнеса
31 мар 2020 17:52, Елка Василева
132
Сърбия дава по ?100 помощ на всички пълнолетни граждани
Снимка: архив, БГНЕС

Сърбия планира да инвестира около 5 милиарда евро в заеми и помощ за бизнеса с цел справяне с икономическите последствия от коронавируса, съобщи президентът Александър Вучич, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Държавата ще отпусне и еднократна помощ от 100 евро на всеки сръбски гражданин на възраст над 18 г. или за около 5 млн. души, допълни държавният глава.

Възстановителната програма, която президентът обяви късно в неделя, ще доведе до увеличаване на дефицита през тази година, който ще бъде покрит от финансови резерви и заеми.

Дотук 13 души в Сърбия, която има население 7 млн., са починали от коронавируса, 741 са заразени, припомня БНР.

През следващите 3-4 дни ще бъде взето решение за въвеждане на 24-часов полицейски час, каза още Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-хубавото нещо след писмеността за България е освобождението от комунистическо робство! Дълги години ще сме осъкатени от тези мародери,оставили държавата ни в руини и докарали народа до просешка тояга!Комумизмът е инструмент отдавна заличен от хуманноста на съвременната политическа история,инструмент съучастник на бандитизма и страха,на репресията и робството!
54
3
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ЗАЩО ОНАЗИ МУСТАФА БЕШЕ МНОГО ЩАСТЛИВА ОТ ЦЕЛУВКИТЕ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ????САМОЛЕТЧЕТАТА БЯХА ПЛАТЕНИ С НАШИТЕ ПАРИЧКИ ОТ ТИКВАТА .
53
1
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 4 години
Виж Е.С в случая даде една не малка сума за лечение с корановируса. Така че това дето е дал Бойко е от тая сума. На практика не е дал от неговия джоб почти нищо.На Сърбия Е.С не е давала пари,ама ето на всеки човек помощ,не много,ама все пак я нещо. Няма деление на хора и фирми, по социално положение или възраст.
52
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До БАНкоДежавю, нали петолъчник. Всеки път, когато любимата ти Партия е била на власт, хазната винаги е била празна!Орисани сте да фалирате Родината!
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте какво,пътят на България е с ЕС ! Ама тъй ама инак -точка ! Не може да ми възхвалявате Путин и Китай,а да ми давате за пример стандарта и покупателната способност на Германия,Франция,Англия !Висша форма на лицемерие ! Защо плюете по ЕС ,а не искате стандарт и заплати като в Куба,Виетнам,Лаос ???Б***си лицемерието нагло ! Когато давате за пример нещо,ще давате и позитивите и негативите! Не може Путин да арестува и бие протестиращи,а тук за едни маски да се наричате репресирани ! Лицемери !
50
4
 
2
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ЕХ , ТОЗИ АСПАРУХ ?!И ТОЙ Е ВИНОВЕН НА *** ОТ БАНКЯ !ЗАЩО ТУК ЗАБИ КОПИЕТО ?"""""ХАЗНАТА Е ПРАЗНА """"""
49
2
 
1
 
! Отговори
От 50 преди 4 години
Иска ти се,ама не може промениш историята. Колко народ плю през 97-*** Костов. Той е виновен за Планът Ран да умори народа.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Костов е от май 1997 ,след като вече България е фалирана от БСП и тогава идва валутният борд !
47
1
 
1
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
ХахахахахаПълни глупости !!!!
46
5
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Жан Виденов подава оставка в края на 1996. Цялата 1997г. е на Костов. Не чети само първото изречение в гугл. Костов фалира България.
45
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ако искаш да помогнеш на някой не мъ давай риба , а го научи да си я лови !!!
44
3
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Абе ти в ред ли си бе ?Влез в интернет и виж кои ,кога фалира държавата !Пуууу...Февруари 1997 изметохме комунистите от власт,защото ни оставиха гладни !Февруари 1997 година !37 народно събрание !
43
4
 
2
 
! Отговори
1997 е г.на Костов преди 4 години
През 1997 ни управляваше Костов, не Виденов! СДС-то беше на власт. Съкратиха сума народ и хора тръгнаха нелегално в Гърция да гледат баби.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жан Виденов фалира държавата и беше свален от народа !Беше глад в буквалния смисъл на думата !Заплста от 750лв (75 след деноминация) при литър А 95 2.60лв !Ай марш !
41
3
 
4
 
! Отговори
Значи така преди 4 години
Значи *** иска да не работи и да е на чисто а ако може и да е напред във време на извънредно положение. Дават му 60% ама *** иска още. Ами да ми едете хояка бе мързеви крадци "бизнесмени".
40
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До БАНкоКъде са ти парите ли? Питай цоциалистите.Те знаят. Знаят и къде са парите от пенсионните фондове на Царство България - когато ги "национализират ", цоциалистите прибират пари, равни на 2 Милиарда долара!Баба ми, царство и небесно, работеща от 5-годишна на полето, получаваше пенсия от 27 лева! Да не споменавам 2 милиарда долара изчезнали от БНБ през 1990 година! Така че товариш, питай приятелите ти цоциалисти!
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жан Виденов - правителство на БСП.37 народно събрание ! 1995-1997 година.Интересно,че имам два минуса за казаните ми факти по-долу !Това категорично доказва какви хора се подвизават тук !
38
2
 
2
 
! Отговори
От 41 до 38 преди 4 години
Коментара за Костов е до 38. Дето много го харесва.
37
3
 
4
 
! Отговори
До кре*те на по-долу преди 4 години
1997 беше Костов СДС-то. Който не скачаше беше червен. Ти не се излагай!97-*** я помня и до днес дето смениха 3 пъти парите. Сега не ми хвали Костов ман*гала!!!!!!!!!
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жан Василев Виденов с прякор " ВИДЕНОВАТА ЗИМА"Много добре я помня !*** го сложиха на 35 години да опере пешкира,а върхушката им фалира държавата !Чичибаба изнесе зърното и работихме за 10 долара !