Македонският език признат с указ по идея на СССР и САЩ?

Това показват документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов"
22 май 2020 18:53, Нели Христова
110

От документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов" във Facebook, става ясно, че македонският език е бил обявен за официален с указ през 1944 година. Идеята била на СССР и американското разузнаване.

"Ние българите говорим два различни варианта на един и същ език. Това е факт. Германците и швейцарците имат същите различия като нас и българите. Всеки има право да нарича езика си така, каквото иска", това  заявяват от Културен център "Иван Михайлов" - Битоля на своята официална страница във Facebook, цитирани от "Фокус".

"Нашият език е обявен (за официален) с указ на 2 август 1944 г. Имаше ли референдум, който да ни попита как искаме да наречем нашия език? Не! Днес имаме определение на нашия език в Конституцията на Република Северна Македония като македонски. Ние имаме официален конституционен език и България абсолютно признава това. В нашия „език“ лежи коренът, както и в българският, на общата история на нашия народ - народът на Светите братя, на св. Климент, на св. Наум, на братя Миладинови, на Райко Жинзифов и на много други“, се казва още в съобщението.

В него са публикувани също така и някои документи, заедно с превод на български към тях, описани като инструкции на съветския професор Самуил Борисович Бернщайн и доклади на американското разузнаване. Според културния център те доказват, че македонският език е създаден по идея на СССР и американското разузнаване и през 1945 г. македонците са говорели на български език.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До ЦъкБЛА-БЛА-БЛА ПРЕСТАНЕТЕ ДА СИ СЪЧИНЯВАТЕ МИЛИЦИОНЕРСКИ ПРОСТОТИИ В БАЙ ТОШОВ СТИЛ
72
2
 
7
 
! Отговори
До Цък преди 3 години
Престани да ходиш по Партийни събрания, където ти промиват мозъка, ами чети!Що се отнася до унищожаването на България(от Румъния, Сърбия, Гърция, а вероятно и от Турция), то този документ и до ден днешен НЕ Е РАТИФИЦИРАН ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ДЕПАРТАМЕНТ. Президентът Уилсън ни е защитил с думите: "Държава, чиято история е на повече от 1300-та години, не бива да бъде унищожена!"
71
1
 
15
 
! Отговори
В допълнение към преди 3 години
Анонимен 71:Ако БЪЛГАРИТЕ от ВОЛЖКА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, бяха "татари"(както ги пишат руснаците), то тогава Иван Грозни, защо се е титулувал "Цар БЪЛГАРСКИ", а не "Цар ТАТАРСКИ"? Тук самите руснаци си противоречат.
70
4
 
13
 
! Отговори
Цък преди 3 години
До До Тако Пеков,Не изопачавай фактите, мушморок!След Първата световна война американският президент е този, който се застъпва за запазването на целостта на България.
69
9
 
3
 
! Отговори
До Тако Пеков, преди 3 години
Имат много общо. Както преа 1944-та(руснаците), така и в края на XX-ти век(около Войната в Сърбия) и в началото на XXI-ви, американците искаха да разделят България на няколко отделни държави: Добруджанска, Тракийска и др. - всяка от тях със собствен език. Това май или не си го чел, или си го забравил!
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука един коментатор каза но ние ги обичамеА НЕ,говорете само от ваше име в единствено число АЗ НЕ ГИ ОБИЧАМ!Съседите ми не ги обичат и роднините им вече дори не идват,нито пък българите ходят там.Съпругът ми има роднини в Белград ама не иска да ги вижда,дори не знае дали са сърбомани,просто не желае за да не се нервира.Аз съм била в СМ и скоро няма да отида пак.Комшийката беше и скоро няма намерение да ходи а там са сестрите на майка и,точно наследниците на македонски българи НЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои български претенции към СМ са безпочвени?Че фалшифицират половината българска история а хомовче,ако не беше така и не фалшифицирахте и гръцка история щяхте ли да си смените името за пореден път на псевдодържвчето,или може-би имате някакви документи написани на македонскис които да ни разбиете??Имате краставици!!Или може-би трябва да се уважава заблуден *** от см който нарича бащата на Георги Делчевтатарско гов.едоАЛОО ЗА БАЩАТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ИДЕ РЕЧ!Та татарско го.едо ли е той
66
2
 
5
 
! Отговори
Нели Христова преди 3 години
Много те моля - Другият път, когато публикуваш документ, направи копие, което да може да се чете.
65
3
 
0
 
! Отговори
Геле преди 3 години
Ако говориш за претенциите на форумните "патриоти" си прав, но всички претенции свързани с неспазването на договора за добросъседство са напълно основателни.
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България претенции може да има към Западните покрайнини, но няма защото Бойко прави руски газови далавери със сърбите.
63
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НЕ СА ЛИ СЪЗДАДЕНИ ОТ БКП И ДС?
62
9
 
7
 
! Отговори
за 63 преди 3 години
До АнонименАбсолютно всичко, всички български претенции към Северна Македония са безпочвени. ВСИЧКИ!
61
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БЕРНЩАЙННЕ СА НИ ВИНОВНИ МАКЕДОНЦИТЕ. ТЕ НЕ ИСКАТ ДА СА БЪЛГАРИ. НЕ ИСКАТ ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ ОТ СОФИЯ, ИСКАТ СИ СВОЯ ДЪРЖАВА И СИ Я ИМАТ.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое точно е безпочвено ?
59
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГелеНяма значение какъв е бил Тито, българските претенции към Северна Македония са безпочвени.
58
2
 
1
 
! Отговори
Геле преди 3 години
До автора на коментар 19Не е важно какви са вашите умозаключения, а какво пише в документите.Тито не е сърбин и не е имал интерес от доминация в Югославия.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I am sorry bulgarian communist stupids, you lose
56
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗНАЧИ МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК Е ПРИЗНАТ, СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ Е СЪЗДАДЕН 1944 ГОДИНА.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Етническите граници на Българската екзархия също са признати от САЩ, тоест Сан Стефанска България е по американски проект.
54
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1РАБОТАТА ВЪРВИ КЪМ НЕЗАВИСИМА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ В НАТО И ЕС. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. БЪЛГАРСКИТЕ МЕРАЦИ СА ЯЛОВИ.