Македонският език признат с указ по идея на СССР и САЩ?

Това показват документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов"
22 май 2020 18:53, Нели Христова
110

От документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов" във Facebook, става ясно, че македонският език е бил обявен за официален с указ през 1944 година. Идеята била на СССР и американското разузнаване.

"Ние българите говорим два различни варианта на един и същ език. Това е факт. Германците и швейцарците имат същите различия като нас и българите. Всеки има право да нарича езика си така, каквото иска", това  заявяват от Културен център "Иван Михайлов" - Битоля на своята официална страница във Facebook, цитирани от "Фокус".

"Нашият език е обявен (за официален) с указ на 2 август 1944 г. Имаше ли референдум, който да ни попита как искаме да наречем нашия език? Не! Днес имаме определение на нашия език в Конституцията на Република Северна Македония като македонски. Ние имаме официален конституционен език и България абсолютно признава това. В нашия „език“ лежи коренът, както и в българският, на общата история на нашия народ - народът на Светите братя, на св. Климент, на св. Наум, на братя Миладинови, на Райко Жинзифов и на много други“, се казва още в съобщението.

В него са публикувани също така и някои документи, заедно с превод на български към тях, описани като инструкции на съветския професор Самуил Борисович Бернщайн и доклади на американското разузнаване. Според културния център те доказват, че македонският език е създаден по идея на СССР и американското разузнаване и през 1945 г. македонците са говорели на български език.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Безсмислен спор. Всяка държава има право да нарича езика си както иска и това е факт.Северна Македония част от Република България ли е? Не е. Ами като не е, какво им се бъркаме? САЩ празнуват 4-ти юли като национален празник - денят на независимостта на САЩ (говорещи английски език) от Британската Империя!Ние, Република България, отбелязваме нашия национален празник не на 22-ри септември (денят на нашата независимост), а денят на края на Руско-Турската война???!!!???
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 53Като се чудиш пиши на български.
51
7
 
3
 
! Отговори
Чудя се преди 3 години
What about american language? As well as what about russian alphabet?!
50
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Пишете "Културен център Иван Михайлов -Битоля" и отваряте Фейсбук страницата им. Най -отгоре са, оригиналите на документите и абсолютно буквален съвременен вариант. Половината от коментарите тук (по-специално на русофилите, които усещат накъде върви работата и се опитват да заметат "намеренията" под килима като използват тактики от сорта на "всички са маскари") са свободни съчинения. В документите ясно си пише това което написах в пост номер 5 (за който не ми вярва или не му изнася да ми вярва)
49
2
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Да се знае сърбоманчета!
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а как така е замесено американското разузнаване? това не може да бъде, фейк новина, американските братя никога не могат да бъдат против нас, та ние (гербавите) споделяме техните евро-атлантически ценности
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До izhИмало е трънки,ако ми намериш някъде достоверен документ и факт,с направен химичен анализ,а не съвременни измишльотини от късното Среновековие ,че е имало и Гръцка държава,ела и ми го постни!Нито македонска ,нито гръцка държави е имало някога,измислени са наред с фанариотството.Фантасмагории!
46
2
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Братята македонци имат още много път да извървят, докато се отърсят от сръбската пропаганда и влязат в правия път. Много ги обичаме, обаче при това положение не заслужават нашето уважение и признание, докато не преодолеят тази криза на идентичността си.Дотогава никакъв ЕС за тях!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не смятам че е реклама,затова ще ви препоръчам два сайта,Библиотека Струмски където ако се интересувате ще прочетете документите с които нашите *** политици водят спорза общатани история с титовите го..***.Позор бе майка му стара,позор,докъде се доведохме,да позволяваме такава гавра.Искам да ви препоръчам и още един сайт србоникструмски.ком,е там пък можете да видите докъде може да стигне македонският идио.тизъм а той е вярвайте безграничен.Освен това е много,ама много вулгарен.
44
3
 
8
 
! Отговори
izh преди 3 години
Никога не съществувала такава държава и никога не съществувала такава нация. Имало е преди по вече от 2 хиляди години ГРЪЦКА държавица Македония, а сега имаме наследник на едно френско държавно инженерство Югославия/Македония/ За три поколения сърбите са им промили мозъчетата на една част, а на другите са втълпили, че и те - бели хора / става въпрос за тия дето много лаят, ама после се редят за български паспорт, че у Европата е по харно. Кофти вече, че и харамии няма
43
2
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Един от големите грехове на марксиста Димитър Благоев, Дядото, създателят на първата социалдемократическа партия в България, чиято наследница днес е БСП. Един от многото му грехове на тоя родоотстъпник.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩо да сме прецакани българите,на документа се вижда,че е от 1944г., нали точно това искат и нашите историци,са си признаят македонците,че македонската им история започва от 1945 година.В българския език,тъй като е доста стар език, има старобългарски,новобългарски и общо четири етапа на преобразуване на езика през годините.Например старобългарското "поунть" означава "път",а при руснаците е "путь",просто са се променяли и съкращавали славянските думи през годините
41
14
 
5
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 3 години
На България е изгодно само това,което е изгодно за русия.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северномакедонците ако си отворят вестниците не отпреди 50 а отпреди 20 години ще забележат огромната разлика,от един почти български книжовен,през някаква смехория селска до откровено полусръбски език.Но няма да забележат защото така са дресирани,те така и не забелязаха досега че документите на ВМОРО са на чист български книжовен език ИЗТОЧНО НАРЕЧИЕ!Губене на време е разговорът със скопяните,колкото по-србски говорите,толкова сте по пи/ч,затова в Скопие не можете да разберете белградския сленг
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Северна Македония ТАМ и само ТАМ/с изключение на периода 1946-1948 година когато в България идват учители по майчин македонски язик/е създадено това нещо от български ренегати с както се казва по македонскипетто отделение!Те им измислят език на новокомпозираните тогава славомакедонци,после антични славомакедонци,сега северномакедонци.Така че езикът е северномакедонски,ако не скланят и ние категорично заявяваме=документи само на английски ще подписваме с вас.Айде де!!
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМакар и на документи да пише СССР и САЩ,разбираш ли,че тези две държави нямат никаква полза от създаване на македонска нация,някой го е изкрънкал от тях и това може да са единствено сърбите и може би гърците.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХмМогат да претендират за някаква история след 1913г,.............Ами не,историята им започва именно от 1944г. и 1945 г.
36
6
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До БългаринРусофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
35
6
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Истината е, че идеята за македонска нация и език, а също така и за тракийска и добруджанска нация, на които да се раздроби българският народ иде от руснаците още през 1934 година. Предателите от БКП прегръщат тази идея а през 1946 година започват да я претноряван на село, репресирайки българите от Пиринско да се запишат като македонци в паспортите а децата били задължени да учат "македонски". Няма по-голямо национално предателство от предателството на комунистите русофили по отношение на Македон
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда,отново СССР и САЩ,нормално -САЩ са съюзници в онова време на СССР а през цялото време на комунизма САЩ толерираха Югославия както го правеше и СССР.Нищо чудно,политика по създаване на нова нация на гърба на българския народ.Никой не им оспорва правото да се самоопределят ако искат и като юпитерци,но термин македонскиние не можем да признаем,защото ще кажат че песните и говорът на славянското население в областта Македония от Егея до Шар и до Пирин, и Рила е македонски а не български.