Мицотакис увери: Гърция взе максимум мерки за сигурност

Целта е да се защитят туристите от коронавируса
25 юни 2020 22:51, Красимир Ангелов
9
Мицотакис увери: Гърция взе максимум мерки за сигурност
Снимка: БГНЕС

Гърция взе "максимум мерки" за сигурност, за да защити туристите от коронавируса, увери премиерът Кириакос Мицотакис днес, когато летищата в страната се готвят от 1 юли да приемат нови международни полети, предаде Франс прес.

Всички дестинации на континента и на островите са с подсилени медицински пунктове, заяви премиерът на общото събрание на Гръцката конфедерация на туризма.

Още по темата
"Взети са всички възможни предпазни мерки, за да можем да посрещнем посетителите при максимална сигурност от 1 юли", увери той, цитиран от БТА.

От 1 юли гръцките летища, конкретно на островите Санторини, Крит, Закинтос и Миконос, ще приемат нови полети, предимно от Европа.

Туристическият сезон бе открит на 15 юни с отварянето на хотелите и възобновяването на международните полети до Атина и Солун.

"Първата жертва на коронавируса по света е туризмът и не можем да подценяваме тежестта на икономическата криза. Това е най-голямата финансова криза от 70 години", заяви Кириакос Мицотакис.

Туристическият сектор, силно ударен от кризата с коронавируса, е от ключово значение за гръцката икономика и осигурява над 20 процента от БВП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
Всички в Гърция на море
5
5
 
5
 
! Отговори
еййййййй преди 3 години
голям хитрец този Мицотакис!!!! типична византийска ....... толкова любезен....гостоприемен....за пари ще дойде реч...пилците се броят на есен
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То оставаше да каже обратното... Що ли не му вярвам?
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивам да видя
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците са таритакис знаякис как продадакис пруктатис.
1
4
 
21
 
! Отговори
kjk преди 3 години
Ако не правят тестове, няма и да има заразени. След това в Октомври, ще започнат тестовете, ще излезе че има стотици зарзени всеки ден, ще се размрънкат, че туристите са ги заразили и ще искат пари от ЕС.