Депутатка с хиджаб е избрана за първи път в Сърбия

Мисала Праменкович преподава ислямски науки
Обновена: 6 авг 2020 11:33 | 6 авг 2020 11:33, Елка Василева
41
Депутатка с хиджаб е избрана за първи път в Сърбия
Мисала Праменкович. Снимка: БГНЕС

Депутатка с хиджаб беше избрана за първи път в сръбския парламент.

Появяването ми в Скупщината предизвика доста внимание, но нямаше неприятности, каза Мисала Праменкович за B92.net.

Мисала Праменкович влезе в парламента като трета в листата на Партията на справедливостта и помирението на Муамер Зукорлич.

Още по темата

Тя е преподавател по ислямски науки в Медресето Гази Иса бег.

Най-добрият начин да имате правилното мнение за някого или нещо е да се запознаете с него, смята депутатката. „Често предразсъдъците и стереотипите са причинени от непознаване“, каза тя.

Запитана както очаква от депутатския си мандат, Праменкович каза, че очаква с действията си в Скупщината да оправдае оказаното й доверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Констатнин Велики преди 3 години
НАУКАТА не е нито ислямска или Християнска??? Тя е факт в правния смисъл от хилядолетия. Пълни глупости и дивотии .
32
3
 
8
 
! Отговори
БМВ преди 3 години
Сърбия е пред разпад. България трябва да си върне Западните покрайнини, Нишко и Поморавието. Войводина е за Унгария и Хърватия. Прешево е за Косово, а Санджак ще е независим.
31
8
 
9
 
! Отговори
бивш българин преди 3 години
не всички мюсулмани са терористи но всички терористи са мюсулмани.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професорка ли е, или академичка!
29
2
 
8
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
Жена с тюрбан и мюсюлманка как става депутатка в парламента много ми е интересно? Като в Корана пише ,,Тези които не управляват с законите на Алах (Шериат) са истинските неверници". Аз не съм мюсюлманин защото съм прочел Корана много пъти и напуснах религията.
28
3
 
11
 
! Отговори
Като я гледам преди 3 години
Липсва й само шахидския колан с експлозивите и крясъците до несвяст аллах аптал.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носенето на Хиджаб не е ли предразсъдък и стереотип? Който не е с мен е против мен. Веднага жертва на дискриминация и т.н. В 21 век може да вярваш във всичко, но като си на официална длъжност, имаш определен етикет. В свободното време както искаш. Не просто да налагаш на останалите начина си на живот и да говориш че имали предразсъдъци. Криво разбрана толерантност
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешно. И жалко.На Балканския полуостров - люлката на културата, присъща на европейския цивилизационен модел, през 21-и век някаква жена демонстрира порядките наРанното средновековие, характерно за арабския ареал.Какво ще постигне, като се опитва да дърпа млади хора назад и надолу, бидейки преподавател?
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е преподавател по ислямски науки нека да покаже къде в исляма се иска жрнитр де се забулват и да носят хаджиб?!? Това е нова мода наложена от крайния ислям в последните 40-50 години.
24
3
 
10
 
! Отговори
Ерди преди 3 години
Хъ тъй . Европейска му работа. С хиджаб, двуполов, с фес, с листо отпред, *** , кафен, зелен, некрофил, тенор, воайор...от всеки вид - представител в парламента. Ако се мислите за нормален гражданин - мястото ви не е там.Поне една операцийка за смяна на пола си направете.
23
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До С./26Нищо не разбираш ти от евроатлантически ценносги.Нали точно съветът на европа и британския посланик натиснаха луканов да регистрират дпс у нас?
22
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Напред към европа!Трябва като в развита и цивилизована холандия общините да имат по два входа - един за мъое и един за жени!Бабите на балканите не са познавали истинското учение на корана и трябваше ес и натовските нпо-та да им отворят очите.
21
1
 
9
 
! Отговори
Гробище преди 3 години
Какви "муслимски науке" бе?Как получаваш социал в Германия?
20
2
 
13
 
! Отговори
С. преди 3 години
Тази ако наистина толкова обичаше исляма, щеше да си стои у дома, да готви, да чисти и да ражда деца. Нали до това се свежда функцията на истинската мюсюлманка.Пък ако имаше уважение към същността на работата си щеше да сведе религиозната показност до минимум. Религията няма място в парламента. Политицте трябва да работят в интереса на целия народ, а не само определени етноси.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите не приемат европейските норми, въпреки демонстрациите за пред Брюксел.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сръбско представление, като с премиерката.
17
4
 
10
 
! Отговори
Питаща преди 3 години
Дрехите на мюсюлманките според мен са повече демонстрация! Скоро бях в Родопите в района на гр.Мадан, една от крепостите на ДПС. Срешнах много млади жени с подобни дрехи. Моя позната ми каза, че такива млади майки независимо, че си крият косите и глезените, си избират мъже акушер-гинеколози! Защо ли?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Има, и въпреки това още в българския Парламент не е влязла забулена.
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И във Франция има мюсли, но там отдавна забраниха религиозните символи, за всички.Тези с какво са по-различни от останалите? Нима всички вярващи християни са толерирани като тях, когато отидат в ислямски страни?Подли двуличници...
14
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като узберете Славчи и не мое създаде правителство ще узпадне България в политическа криза след което ще се присъедини към Турция.България без Турция не може да съществува.