Ромки продават бебетата си в Гърция, цената на пеленаче - до 28 000 евро

Родилките взимат едва до 5000 евро за детето си
20 авг 2020 07:00, Александър Попов
130
Ромки продават бебетата си в Гърция, цената на пеленаче - до 28 000 евро
Снимка: БГНЕС
232 души са излекувани от вируса

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/08/20/151-s-koronavirus-pri-8649-testa-pochinalite-za-24-chasa-sa-8.46038

Гръцки полицаи заловиха в Лариса наш трафикант. Той бил част от международна банда, която набирала български ромки, които да раждат в Гърция и да продават бебетата си.

От 25 000 до 28 000 евро - това е цената, за която се търгува едно българско бебе в Гърция. Биологичната майка обаче полува едва 4000 евро от тях. Това стана ясно, след като гръцката полиция арестува българин в град Фарсала. За него имало данни, че е част от международна банда, която набирала български ромки и продавал новородените им деца на бездетни семейства от южната ни съседка, съобщава кореспондентът на "Труд" в южната ни съседка Бойка Атанасова.

Разследва се връзката на задържания с арестуван през януари т. г. в южната ни съседка друг българин, за който от 2018 г. имаше издадена заповед за арест.

На 5 август 48-годишна българка беше арестувана на ГКПП “Кулата”- “Промахон” от полицията при опит да напусне южната ни съседка. Тя също имала европейска заповед за арест за трафик на бебета. 48-годишната жена била една от десетките членове на престъпна верига, която намирала млади ромки в България със сериозни финансови проблеми, убеждавайки ги да продават новородените си деца.

Според разследващите центърът на българо-гръцката банда е в Солун. Според разкритията на местната прокуратура гръцки адвокати и лекари-акушери се явяват сътрудници на нашите мафиоти, а служителите на частни клиники за асистирана репродукция действали като “посредници”.

Какви са схемите на трафикантите на деца?

Най-често бременната жена се извежда от България малко преди да роди, настанява се в болница, където остава около месец с детето. После се подписва, че се отказва от него и вписват бебето на гръцки родители.

При другата схема каналджиите уговарят момичетата още в начална бременност. Извеждат ги при гръцки семейства, където живеят до раждането на детето.

Трета схема е да се изведе родено у нас бебе. В Гърция майките се подписват, че се отказват от родителските си права. Колкото е по-здраво и по-хубаво детето, толкова цената му е по-висока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Гръцки адвокати , лекари -акушери и служители в болници действали като посредници ''Потвърждава се пак правилото - Роми не могат да извършат престъпление без участието на други - българи , гърци и други
55
2
 
26
 
! Отговори
Чудесно преди 3 години
Да се продадат цялото Столипино....И останалите подобни .
54
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам причина българската държава да се меси на ромите по този въпрос. Ако ромите и така и така не искат да се грижат за децата си е по-добре да бъдат осиновени от богати чужденци отколкото да бъдат дадени в българско сиропиталище където едновременно ще висят на гърба на българските данъкоплатци и едновременно шансовете им да получат добро възпитание и да станат нормални работещи хора са по-ниски отколкто при приемните родители. Бонус 5000 евро изхарчени в България.
53
0
 
9
 
! Отговори
б преди 3 години
И без това вече всичко ми опротивя, давайте още, наливайте смело и безогледно с черпака.
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз силно се съмнявам, че всички деца ги дават за осиновяване, по-скоро за донорство, което наистина е ужасно. Преди време гледах филм на такава тематика с тази разлика, че децата ги докарваха арабели и *** от Северна Африка в Италия. А на родителите са обещавали, че ги дават за осиновяване.
51
1
 
45
 
! Отговори
До дедо Ташунко преди 3 години
Наистина трябва да се поощрява този износ, защото така освобождаваме себе си от хрантутници. Още с появата им бюджетът започва да налива пари за тяхното отглеждане, после за образованието им, после и за децата, които започват да създават още щом влязат в пубертета. И всичко на халост!Вече одобриха и по 523 лв в брой ежемесечно на всеки безработен ром като "безусловен базов доход", та заедно с другите помощи, които се счита че сме длъжни да им даваме, да им стане месечен доход 1000 лв
50
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е много добра новина Хем по-малко римляни у нас, хем повече кеш!
49
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой вярва ли, че тези деца се купуват за да бъдат осиновявани?
48
0
 
40
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Недоумявам защо трябва да се пречи на този травик на римлянчета. Държавата трябва да разреши официално продажбите и да ги поощрява. Бонус да дава и освобождава от данъци. Халал да са им на гърците новите придобивки.
47
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз се чудех защо в южната ни съседка са по-мугави от нас.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаят ромите къде е по-голямата далавера.Тука сал на едни майчински кретат,а там ще си живеят като царе.
45
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ейййй,тия ще станат по-богати от нас,бе.Като гледам как раждат на конвейер и как за тях няма никакви ценности,децата са им средство за доходи-дали тук или в Гърция,все едно.
44
1
 
23
 
! Отговори
Геносаботаж! преди 3 години
Това е начинът да се саботира гръцката нация :)
43
0
 
17
 
! Отговори
Стеф преди 3 години
И за бебетата и за нас така е по-добре.
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шведите ще превземат гърците и ще си живеят като братя.
41
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се урегулира тоя пазар. Така държавата пропуща сериозни ДДС и акциз и няма пари за нови *** на полицаите.
40
1
 
6
 
! Отговори
kirasirrav преди 3 години
Ами защо не, те тия гърци дето ги вземат сигурно имат далавера със социалните един път, отделно в ...език има доста от гръцкия та се разбират донякъде. За това много наши роми ходят на работа там и по-лесно остават и гърците ги приемат. Аз познавам много такива (работещи и живеещи там, а също и такива които са си продавали бебетата).Относно интеграцията някои хора тук се бъркат - няма как да си интегриран в гетото и едновременно в нормалното българско общество, това е несъвместимо
39
0
 
16
 
! Отговори
Ром преди 3 години
Прайми кот' моем... продаваме го на когото моем ... пием колкото моем .... Що, проблем ли има ?
38
0
 
5
 
! Отговори
do 44 преди 3 години
До АнонименЕЕеееееее. един да го схване правилно това Рома и Роми :) хахаха
37
0
 
31
 
! Отговори
Ром Търговец преди 3 години
Това са си дългогодишни ромско-етнически особености .Отдавна трябва да сме свикнали с тях .Продажби на ромски бебета в Гърция има още от 90-те. Всъщност целия живот на ромите е свързан с търговията.Ако не успее да си продаде детето в Гърция докато е още бебе винаги има шанс да го продаде на някой ромски клан който обучава просяци и джебчии за Австрия и Германия.А ако за нищо не става си го ползва да врънка държавата за детски и социални помощи докато то не порастне и го изрита да бере бакър