Ердоган: Завоеватели се опитват да нахлуят в нашето отечество

Турция отбелязва 98 г. от битката при Думлъпънар срещу гръцките сили
30 авг 2020 14:58, Анисия Иванова
287
Ердоган: Завоеватели се опитват да нахлуят в нашето отечество
Снимка: БГНЕС

Турция отбелязва днес 98 години от решаващата битка при Думлъпънар срещу гръцките сили във войната за независимост, в момент когато заплахата от нов конфликт с Атина нараства в Източно Средиземно море, предаде АП.
Турската борба за независимост и бъдеще продължава и днес, заяви турският президент Реджеб Ердоган в послание по повод Деня на победата.

Абсолютно не е съвпадение това, че тези, които искат да ни изключат от Източното Средиземноморие, са същите завоеватели като онези, които се опитваха да нахлуят в нашето отечество преди един век, каза Ердоган.

През последните седмици и турски, и гръцки военни сили организираха морски учения в райони между Кипър и гръцкия остров Крит. Конфронтацията възникна, когато Турция изпрати проучвателен кораб, съпроводен от военни кораби, да търси запаси от газ и петрол.

Членката на ЕС Гърция твърди, че водите са част от нейния континентален шелф и поиска подкрепа от ЕС, който осъди незаконните действия на Турция и предупреди за потенциални санкции срещу Анкара.
Турция пък твърди, че Гърция и други страни отнемат нейните права да проучва за енергийни ресурси в Средиземно море.

Освен Гърция и Кипър неотдавна Франция, Италия и ОАЕ също проведоха военноморски и въздушни учения в региона.
В събота Турция започна военноморско учение до 11 септември край южното си крайбрежие.

Никой не трябва да има каквито и да било съмнения за нашата решителност по този въпрос и нашата непоклатима вяра в победата, каза Ердоган.

По програма Ердоган трябва да посети мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк в Анкара по-късно днес. Ататюрк поведе турските войски в борбата за независимост след Първата световна война и създаде модерна Турция, отбелязва АП.
Предвидени са и други възпоменателни церемонии в 20 турски пристанища с участието на военни кораби в Турция и в северната част на Кипър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прецедателят на НАТО е един , като нашата тиква. Дърдорковци разбираш
97
7
 
11
 
! Отговори
359 преди 3 години
война ще има. но башибозука няма пак да владее що иска, много кръв са пролели и няма вече да стане. Русия ще помогне на Гърция, може да ви изглежда невероятно но си го поместете в някое кътче на мозъка да не кажете после че е изненада ;)Русия не сотавя православен народ да гине. Тези от азия ще си идат пак там щото пипнака Християнски светини. Константинопол пак ще си е православен град.
96
12
 
10
 
! Отговори
Интернационал преди 3 години
Турция има правото да се защити с оръжие от агресора.
95
4
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Аз пък питам Къде е Председателят на НАТО?? Не е ли редно да ги привика -Двете Държави и да сложи край на воените заплахи между ТЯХ -НАЛИ СА В ЕДИН ВОЕНЕН СЪЮЗ? НАЛИ СА В НАТО? АМИ "УТРЕ" МОЖЕ И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ДА НАПАДНАТ БЪЛГАРИЯ И ДА СИ Я РАЗДЕЛЯТ? КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА? ЯВНО НИКОЙ НЯМА ДА ИМ КАЖЕ НЕЩО?
94
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 105Турция си има претенции към нашите земи, ама не става....нямаме острови в Егейско море :) Ако решат да ни нападнат, заради Кърджали и т.н... да не забравят, че Одринска Тракия е българска, Беломорска също....Да не забравят също, че ние оставихме турците да си живеяят спокойно по българските земи, изключвам Възродителния процес :) Какво направиха турците след ВСВ, изселиха българите насила :(
93
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
християните никога няма да се обединят.
92
6
 
7
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
Гърция е костелив орех и така лесно няма да се даде на Турция. Не е ясно, обаче защо международната реакция спрямо провокациите на Турция, в разрез с Лозанския договор, е толкова вяла! Лозанския договор, който между другото е ратифициран първо от Турция, отменя Севърския такъв(съгласно който Турция е била разпарчатосана доста здраво), но запазва суверенитета на Гърция над всички острови и морето, без Имброз(Гьокчеада),независимо, че те се намират на два километра от турския бряг.
91
5
 
6
 
! Отговори
Хабер тв /хаха хахах преди 3 години
Цялата Турция е изконна гръцка земя и пак ке биде предадоха турските медии........ хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах хахахахахахах
90
5
 
3
 
! Отговори
Анадолец преди 3 години
Трябва да викате Орбан на помощ иначе пак ще стигнем до Будапеща.
89
6
 
10
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Ердо, твойте деди завоеватели се изззсрраха в цивилизацията преди 6 Века и заграбиха де що има в Източната римска империя.
88
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива, като Ердоган, не приключват добре.
87
15
 
8
 
! Отговори
Коронясъл преди 3 години
Аз съм за Турция.
86
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Тези Нови Поколения -явно докато не изживеят Ужасът на Войната - няма да се кротнат! Явно всичко си има някакъв Цикъл -те не знаят какво е да нямаш дом - да нямаш семейство и близки- всички да са убити -Да нямаш нищо освен една дреха на гърбът си -да нямаш какво да ядеш -Да си животно което бяга от снайпери и бомби на самолети -Да виждаш навсякъде трупове на хора- деца бебета майки и хора-Да отидеш на някоя граница и там да те стрелят с димни бомби за да не си там! И да станеш донор на Мародери
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a kakvo kazal elinskata prezidentka?
84
4
 
7
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Истината е една и тя е ,че Турция се завръща към времето на милионерите, скоро всички ще си спомнят времето, когато вземаха заплати в милиони! Помните ли ги онези големите чаршафи , по 100 милиона банкноти ! Хубаво,че се подмиват, щото иначе с тях щяха да си бършат осраните за...ци!
83
9
 
7
 
! Отговори
Разбирач!!!!!!!!! преди 3 години
Турция няма никакъв шанс срещу една от 5-те най-могъщи държави на света Гърция (Франция)!
82
2
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
ФАКТЪТ Че две Държави - членки на НАТО -взаимно си разменят Заплахи за Война ?? Ами какъв е Този Военен Съюз?/ за това ли влязахме в НАТО? Къде е Паси да обясни с ФАНФАРИТЕ СИ ТОГАВА -КАКВИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ НИ ЧАКАТ?? ТА УТРЕ ТУРЦИЯ АКО РЕШИ -ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМЕ ЗА 2 ЧАСА!! И ЕВРОПА ЩЕ СИ МЪЛЧИ! И НАТО СЪЩО! ЗАЩО НАТО НЕ ПОИСКА ОФИЦИАЛНО --Защо винаги с ГОЛЕМИ БУКВИ ПИШЕТЕ? Проблем с очите ли имате ?
81
3
 
3
 
! Отговори
izh преди 3 години
Никой няма да остави ислямска диващина на входа на Европа. Турция се издигна точно защото американци и европейци наливаха дълги години милиарди заради поддръжката на близо милионна армоя на южния фланг на НАТО - СССР и контрол на петролните княжества. Сега това отпадна и от *** се получиха благодарности на всички. Това се помни. И да не се забравя !- маневрите струват пари, а войната още повече Та, ходжите ли ще я финансират?
80
2
 
4
 
! Отговори
Гого преди 3 години
До Анонимен 95Ти си се скъсал да милиш за България, като си я написал с малка буква! Ей! Това е моята родина! С ГОЛЯМА буква е!
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 95Когато сме биели, който ни се изпречи на пътя, за Балканите става на въпрос, сме били 4 милиона, турците са били поне 30 милиона....:))) Не виждам как е надделяла числеността в случая, сънароднико.... турско българче...:)))