САЩ са загрижени от турските действия в Средиземно море

Помпейо призова за дипломатическо решение на кризата
13 сеп 2020 09:00, Петя Славова
176
САЩ са загрижени от турските действия в Средиземно море
Снимка: БГНЕС

САЩ продължават да изпитват дълбока загриженост от действията на Турция в източното Средиземноморие, заяви американският държавен секретар Майк Помпейо, като призова за дипломатическо решение на кризата, предаде Ройтерс.

Още по темата

Напрежението в източната част на Средиземно море се повиши поради противоречащите си претенции на Турция, Гърция и Кипър към морски райони, за които се смята, че са богати на природен газ.

"Страните от региона трябва да разрешат противоречията си, включително в областта на сигурността, енергийните ресурси и морските въпроси, по дипломатичен и мирен път", заяви Помпейо по време на посещение в Кипър, където се срещна с президента Никос Анастасиадис.

"Повишаването на военното напрежение на помага на никого, освен на враговете, които биха искали да видят разделение в трансатлантическото единство", подчерта държавният секретар на САЩ, цитиран от БТА.

Кипър и САЩ подписаха днес меморандум за взаимно разбирателство с цел по-нататъшно сътрудничество в областта на отбраната, предаде ТАСС. Документът беше подписан от Помпейо и кипърския външен министър Никос Христодулидис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
9
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Моля да ме извинят българските ми господари за глупостите които пиша породени от моите безбройни комплекси и мижав полов член в гащите. Сега ме извинете отивам да си направя харакири!
13
13
 
9
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
И Франция уж беше изпратила някакъв самолетоносач със самолети, но се оказа, че самолетоносачът въобще не е тръгнал. Каквото и да си говорите е ФАКТ, че Турция е супер сила. Вас Ганчетата алчността, завистта и простотията ви погубват и ще ви погубят.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашният турски османлък е краен продукт на евро-атлантически проекти.... ....горе-доле същото важи и за хипер-проспериралият гръцки егоизъм !
11
7
 
12
 
! Отговори
Дипломатическо преди 3 години
решение с преговори?Акваториите са гръцки според международното правои договорите.Турците искат ревизия на договорите,а дотогава не искат даги спазват.Как ще реагира САЩ ако Китай иска да сондира шелфа на Гуамили Хаваите,ще тръгне ли да преговаря?Според турците тяхното си етяхно,а за чуждото ще водят преговори за да го заграбят,тъй като видители собствениците му нямали възможност да го разработват и значи ебезстопанствено,изоставено,ничие и те могат да го завземат?Утре каквоще поискат?
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оръжие винаги ще се продава и купува ВИНАГИ!Виж на петрола края се вижда масово колите се карат на газ а в обозримо бъдеще всички автомобили ще вървят на ток .Арабите ще се питат къде *** гладните.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как на кои на американските за да си продават джелезата.
8
2
 
9
 
! Отговори
Странно преди 3 години
След 100 годишни усилия на Запада да направи от Турция това, което е сега... ...изведнъж, разочарование и недоволство..?!
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кому е нужно НАТО ?
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ винаги ще са на страната на Турция без Турция нато изчезва.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да както писах и по рано Франция САЩ (Израел) стоят зад Гърция А зад Турция се присламчват Иран ,който мразят еврейте и американците.
4
9
 
16
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Ердоганя ще гризе дървото много яко.
3
3
 
15
 
! Отговори
ТРЪМП преди 3 години
хайдсе ударете по Турция, имате самолетонасач, ракетни крайцери и ... стиска ли ви
2
7
 
11
 
! Отговори
Най после преди 3 години
Време Биг Брадър да се намеси и да има тупаник до кът му опадат мустачките на агресора!
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, милите ми фесчета!Съвсем го изядоха.Честито!