Заев готов за анекс към Договора за добросъседство

Няма нужда от нов договор, сигурен е премиерът на Северна Македония
25 окт 2020 22:37, Красимир Ангелов
38
Заев готов за анекс към Договора за добросъседство
Снимка: БГНЕС

Република Северна Македония е готова да подпише декларация или анекс към Договора за добросъседство с България, заяви премиерът Зоран Заев след 25-ия конгрес на Социадемократическия съюз на Македония.

Заев заяви, че няма нужда от нов договор между Република Северна Македония и България, след като сегашният е отличен. Македонският министър-председател разкри и какво би съдържал подобен документ:

"И няма проблем за изява - устна, писмена, декларация или лично, както впрочем и международната дипломация приема, че Република Северна Македония - дългото име на държавата, и Северна Македония - краткото уставно име на държавата, се отнасят за територията на нашата земя - Република Северна Македония и никъде другаде. И че нямаме териториални претенции спрямо някой от съседите, който и да било на света и същевременно се съгласяваме, че вмешателството във вътрешните работи на съседните страни, включително и на България, винаги е принцип", заяви Заев, съобщава БНР.

Заев допълни, че е готов да потвърди и готовност за изграждане на Коридор 8 и за засилване на икономическото сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
23
 
! Отговори
ВЕТО преди 3 години
ВЕТО !!!
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев е готин, но Македония все още е подвластна на сръбска пропаганда и хората са леко луди. Трябва още да чакат за ЕС. Те в момента не са за там. Никога не е имало държава-членка с подобни налудничеви политики. Откровенни лъжи на всяка крачка, национализъм, пропаганда и т.н.
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа, не така Зев!Тия тинтири-минтири може да го пробутваш на друг!Хич не ни интересуват претенциите ви.И вие на нас не сте ни запотрябвали у тия чукари. Яжте си им камъните.В договора ще пишете - македонският език е наречие на българския!Македония до 1918та е част от България, откъсната при Белринския договор но съставна част от българските земи преди това.До 45 та година македонците се смятат за българи, македонските революционери начело с ГОЦЕ Делчев са българи. ТОЧКА.
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те досегашния договор за добросъседство не го изпълняват както се очаква, та сега искат да го допълват. Айде няма нужда.От тук нататък - мълчаливо и със секирата - *** ги при всеки удобен случай. Те сами да си преценят какво да правят. Забавното е че на нас нищо не ни е притрябвало от тях, а на тях доста им зависи от нас. Тъй че не виждам защо въобще се занимаваме... да ги изчакаме да им дойде акъла. Ако не ги дочакаме - техен проблем.
8
9
 
11
 
! Отговори
Прецака Зайо Юнака преди 3 години
Със сключването на договора за добросъседство (в сегашния му вид) между Северна Македония и България, г-н Заев надигра категорично г-н Борисов на полето на дипломацията. Факт е, че от 1956 г. до ден днешен, България не е имала друг министър-председател, който да се съгласи на условията, наложени на България от пакта "Заев - Борисов".
7
1
 
20
 
! Отговори
Божкеее.... преди 3 години
Тоя е или много *** или нас ни мисли за ***!!!Утре го свалят и анексчето не става дори и за задни цели...!!!ИнтЕнзИтЕтО улете та се невиде..!!!!
6
0
 
19
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 3 години
А бе тия приказки от Шехерезада ги разправай на арменския поп!!!
5
0
 
5
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 3 години
Ехооо...Айларипиии...аз какъв съм???Бугарин/по сръбско му/ или маке ...?
4
0
 
13
 
! Отговори
Въхььь... преди 3 години
Тоя сам не и вЕЕЕрва...
3
0
 
15
 
! Отговори
Зайо Байо преди 3 години
лъжеш кат дрът ***...!!!София не верва на клетви и празнодумие!!!!ДЕЛА,дела и пак ДЕЛА!!!
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ауууу, скоро Северна Македония ще ни анексира.
1
1
 
22
 
! Отговори
Blabla преди 3 години
Тая новина ме кара да си почеша ***