Гърция с нови мерки от 3 ноември, страната разделена

Налага се и полицейски час в цялата страна
2
Гърция с нови мерки от 3 ноември, страната разделена
Снимка: БГНЕС

Гърция затваря барове и ресторанти във високорисковите райони от утре, 3 ноември, ще бъде задължително и носенето на маски. Ще бъде наложен полицейски час в цялата страна, съобщава вестник Kathimerini, цитиран от "Фокус".

Ограниченията, които трябва да се прилагат за един месец от 6 часа сутринта във вторник, целят да избегнат необходимостта от пълно блокиране в цялата страна.

Едномесечният план на правителството разделя страната на две зони от сегашните четири - поставяйки региони с ниво на риск три и четири в една зона и групирайки нива едно и две, където инфекциите все още са ниски.

В зоната с по-висок риск, която включва Атика и Солун, баровете и ресторантите ще бъдат затворени - въпреки че доставките по домовете ще бъдат разрешени, както и кината, фитнес залите, театрите и музеите. Училищата, банките и магазините също ще останат отворени.

Полицейски час, от полунощ до 5 сутринта, ще се прилага в цялата страна, както и задължителното използване на маски за лице във всички обществени зони. Пътуването между регионите ще бъде разрешено, за разлика от първата блокировка през пролетта.

Правителството пуска и програма от 1,5 милиарда евро за бизнеса, който е принуден да затвори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ГърциякоронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 3 години
Половинчата работаЩе бъдат разрешени кината, фитнес залите, театрите,, музеите, а училищата, банките и магазините също ще останат отворени.Като затварят, да затварят където хората масово се заразяват - обществения транспорт и обществените затворени пространства или тези на открито с много хора.Защо не затварят училищата напримнер? Магазините май няма как да затворят, но само те са такива.
1
8
 
5
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
Зелен кон и умен грък няма!