Нинова: БСП подкрепя интеграцията на РС Македония в ЕС

Но не и за сметка на националния интерес на България
10 дек 2020 18:35, Нели Христова
80
Нинова: БСП подкрепя интеграцията на РС Македония в ЕС
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова прие специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски и Зоран Попов, държавен секретар в Министерството на външните работи, по искане на македонската страна в централата на БСП, съобщиха от пресцентъра на "Позитано" 20.

На срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония.

Пред своите събеседници Нинова подчерта, че БСП винаги е подкрепяла последователно и принципно европейската интеграция на Република Северна Македония, но не за сметка на националния интерес на България. Както и че Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави трябва да се изпълнява стриктно. В допълнение тя запозна г-н Бучковски и г-н Попов с позицията на БСП, която призовава за активен и конструктивен двустранен диалог.

Нинова изрази увереност, че със силно политическо лидерство може да бъде постигнато трайно и устойчиво решение на чувствителните въпроси между България и Република Северна Македония в дух на добросъседство и в интерес на двете държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП подкрепя интеграцията на РС Македония в ЕС и подкрепят Македониа за EС.
47
1
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Македонците играят на "тука има тука нема" веднъц кажат едно за пред българските медии и втори път друго за пред техните! Да не говорим че опозицията там не приема дори малкото направено от Заев. Ако опозицията там спечели всичко постигнато ще сае обезцени но те вече ще са в ЕС. И гордо ще твърдят как са победили Бг и че българите са "фашистки окупатори" и великобългарските интереси управляват Бг. Това е отдавн предизвестено и те не трябваше изобщо да стигат дотук. Но ББ трябваше да се изфука!
46
2
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Никакви отстъпки спрямо тези сърбомани!И стига мънкахте недомислици,изчистете позицията ни към "македонците"-няма такъв народ и език,в областта Македония се говори на български,ТАМ ЖИВЕЯТ ОТ ВЕКОВЕ БЪЛГАРИ.Точка.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LoykoВлязохте в НАТО заради нашата подкрепа, считаме още че сте ни български братя :) Проблема идва от вас, макетата, не от нас, ние гледахме да ви угодим 30 години, вие правихте напук всичко :)) Има една поговорка - каквото си надробил това ще сърбаш.
44
18
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Всички декларират,че подкрепят Македониа за EU, а на пратктика гласуват за нереални претенции към Македониа и спъват процеса на интеграция на западните Балкани. Такова лицемерие може да прояви само българина или неграмотни хора. Лъсна ни голия зад ник пред света.Всички разбраха какво занчи българска простотия.Трябваше еднозначно да подкрепим Македониа по Европейския им път.Сега нашите проблеми стават повече от македонските.
43
4
 
9
 
! Отговори
Казах преди 3 години
Вето за северномакедонците!Бесило за сите од БСП и другарката Нинова!
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами то БКП измисли тая държава и народност как няма да подкрепят Георги Димитров им е вожда
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ИЗОБЩО НЕ И ПУКА ЗА БСП И КОРНЕЛИЯ НИНОВА.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МакеДонВиж сега, първо че ни викат татари заради племенета които са се били за нас - кумани, маджари, татари....:)) Само че прабългарите нямат много общо с тях, освен че е имало друга България на територията на Унгария :)))
39
1
 
10
 
! Отговори
МакеДон преди 3 години
Дядо ми дошъл на кон с другари от реката Дон Тука сме били държава славна, а ромеи и татари са ни викали "булгари" ! После са ни разделили няк'ви по-велики сили, и сега от 30 лета, по завета на српски кому не,та ,, веке се зовем македонета !
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май са *** !Можеш да приемаш пратеници само да те *** Не да правиш политика
37
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
маекедония в Европа само като се присъедини към държавата си от която насилствено е отнета
36
2
 
6
 
! Отговори
Банн за РСМ преди 3 години
Тука раю тука е краю..
35
3
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До за ГОШО ТЪПОТОТака лии,ахх коолко...интересноо!
34
4
 
7
 
! Отговори
Далекоизточен крайй преди 3 години
Ми хубуу да знаме да не гласуваме за бесепято тогава щото азе не ги подкрепям!
33
2
 
16
 
! Отговори
за ГОШО ТЪПОТО преди 3 години
ВЕРВАЙ СИ , БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААТАКИВА , КАТО ТЕБЕ, НИНОВА И МИЛИОНЧЕВА , НАПЪЛНИХА ТОРБЕТО НА ЦВ. ВАСИЛЕВ И БОЖКОВ , С НАШИТЕ ПАРИ!
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...*** 40Ходят в посолствата и агитириат, никой не им се вързва естествено :))) Ние не сме виновни че са ни разделили Великите сили, но няма как българи да крадат от българи в историята :) Никъде в 1300 годишната ни история не се споменават македонци, споменават се гадните българи :)))
31
12
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До за ГОШО ТЪПОТОМакетата не са...***,знаят при кой да ходят,а освен това който и да стане след Боко Кюлчето...премиер,все ще е по...добре;няма да ни...закопае.
30
4
 
7
 
! Отговори
отврат преди 3 години
Како Нинова,не ставаш за нищо.Бат боко в шорти и пола.
29
6
 
17
 
! Отговори
за ГОШО ТЪПОТО преди 3 години
НИНОВА ШЕ СТАНЕ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ ...КОГА ПРЪДНЕ ГУГУТКА, МОЙ ЧОВЕК!