Нинова: БСП подкрепя интеграцията на РС Македония в ЕС

Но не и за сметка на националния интерес на България
10 дек 2020 18:35, Нели Христова
80
Нинова: БСП подкрепя интеграцията на РС Македония в ЕС
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова прие специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски и Зоран Попов, държавен секретар в Министерството на външните работи, по искане на македонската страна в централата на БСП, съобщиха от пресцентъра на "Позитано" 20.

На срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония.

Пред своите събеседници Нинова подчерта, че БСП винаги е подкрепяла последователно и принципно европейската интеграция на Република Северна Македония, но не за сметка на националния интерес на България. Както и че Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави трябва да се изпълнява стриктно. В допълнение тя запозна г-н Бучковски и г-н Попов с позицията на БСП, която призовава за активен и конструктивен двустранен диалог.

Нинова изрази увереност, че със силно политическо лидерство може да бъде постигнато трайно и устойчиво решение на чувствителните въпроси между България и Република Северна Македония в дух на добросъседство и в интерес на двете държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
11
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 3 години
С две думи нищо не казала таз раз,,,на
27
1
 
10
 
! Отговори
АДСКИ ПРАВИЛНО 31 преди 3 години
ВСИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ ИДВАТ ОТ СРЪБСКАТА 5-та КОЛОНА В Р.С.МАКЕДОНИЯ!ЯВНО , ЗАЕВ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА Я ОБУЗДАЕ, КОЕТО ЩЕ МУ СЕ ВЪРЖЕ , БАЯ СКЪПО НАКРАЯ...!ПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ!!!!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинчето ме кефи от както разбрах че имала издатини, но БСП са за гробищата :) Нинова ми прилича на една безлична говорителка на нищо. Няма програма, нито обещава нещо, няма онази харизма да увлича хората, сега иска да признае сърбите....еми нейна си работа, да продължава :))
25
16
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Явно Владо Бучковски е...наясно,че това е следващия премиер на България и за това говори...пространно с г-жа Нинова.Надява се да им се отвори..парашута,за меко кацане в ЕС,но не познава...характера на Нинова.Тя си е...желязната лейди на България и едва ли ще има...отстъпки за сметка на държавата и...народа.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновените българи от двете страни на границата нямат вина.Огромна вина носят комуистите от двете страни на границата. Които се подчиниха и се наведоха на Тито и Сталин. Които се съгласиха да тормозят и избиват хората, за да удоволетворят политическите амбиции на Сърбия и СССР. Само на 5ти януари 45та година са били убити 1500 македонски българи. После идва "новата азбука" измисленоа в Белград. Сталин измисли този геноцид. . АГеорги Димитров изпълни пъклените му планове.
23
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Кой направи Македония :) ... и македонците? Сега подкрепят
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая нали щеше да става санитарка? Дори само за 1 ден да беше отишла, пак щеше да си удържи на думата. А така как да и повярваме и да гласуваме за нея, като едно говори, а друго върши?
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.....за сметка на националния интерес на България.....Това го насрааахааа БКП-тата от 76 години насам! Македонците нямат вина за българското ни червено самооосиииранниеее!
20
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** табак .Нещо Бориска Банкянска почна да клинчи и увърта с "компромиси". Такива компромиси имаше и на Берлинския конгрес което е предишното ЕС преди 150 г. и после само войни и кланета.
19
6
 
15
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Какво може да подкрепи един политически труп ?
18
3
 
15
 
! Отговори
БЕЗ ИЗНЕНАДА! преди 3 години
Нинова подкрепя не само интеграцията на Македония в ЕС, но тя, заедно с Елена Йончева и Христо Иванов Бойкикев е Радан Кънев подкрепят и ОМО ИЛИНДЕН...
17
6
 
15
 
! Отговори
Съветник преди 3 години
Абсолютно нищо не значи какво е казала крушовската *** ! Нито са я питали, нито някога юе и обърнат внимание ! С глупави цицорести селянки политика не се прави !
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат шанс макетата, щом Нинчето иска да ги признава....:))) За да си изкусен политик, трябва да лавираш и да си хитър, както макетата си мислят че са :) Една голяма виртуална надгробна плоча за Нинова, свърши като политик, не че е била някога :)
15
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13-16Ще видим сега пък натовците на ГЕРБ и ВМРО двете тикви какво ще свършат. Гоце Делчев не успя, но от сегашните дебели войводи и калинки досега кръгла нула освен само някакви закани към починали вече комунисти, които няма как да се защитят. На умряло куче лесно се вади нож, ама македонците правят ГЕРБ и ОП за смях.
14
4
 
12
 
! Отговори
Булгар табак . преди 3 години
До АнонименГоспожата изгонете от БСП .ще има проблем с тази жена
13
4
 
15
 
! Отговори
ТАЯ С ВИЗИЯТА ... преди 3 години
...САМО ДА НЕ ЛЪЖЕ ПАК, НЕЩО....!ЩОТО НА КОМУНИСТИ , АМА НИКАК НЕ ВЕРВАМ!
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинче, закопа си надгробния камък :)) Не ставаш за лидер моме, но видях че имаш големи очи, похвално че ги пъчиш с ризката, но това не променя факта, че си куха :)))
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Окръжна болница е санитарка.
10
4
 
21
 
! Отговори
Ром преди 3 години
Добре че от тази и болшевишката и нереформирана партия нищо не зависи.Комунистите никога не вземат решение без да се съобразят с мнението и интереса на ***. И така ще си умрат..Бсп е ясна тя загива.Ще се появи обаче нова като АБВ пак от отцепници. В нова премяна и ново име.Уж другомислещи.А всъщност пак ще са същите.Свързани и контролирани от москва .
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се палете, хора! Македония ще стане членка на ЕС, коги Враца стане столица на културата :-))))