ВМРО-ДПМНЕ искат да върнат надписа "български фашистки окупатор" в учебниците

Партията призова за оттегляне на новата концепция за образованието
20 дек 2020 18:27, Нели Христова
324
ВМРО-ДПМНЕ искат да върнат надписа "български фашистки окупатор" в учебниците
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че когато дойде на власт, първото нещо, което ще направи, ще бъде да смени историческите надписи, които премиерът Зоран Заев иска да смени, за да няма надписи "български фашистки окупатор", пише "Слободен печат".

Аз съм подготвен, веднага когато те свалим с народа, да поправим всички твои исторически и противозаконни грешки. Връщането на надписите, които отразяват истинската историческа истина, които Заев ще смени, ще бъде сред първите грешки, които ще поправим, заяви в съобщение Мицкоски.

От опозиционната партия са недоволни от умерения тон на премиера Зоран Заев по отношение на историческите спорове с България. Според ВМРО-ДПМНЕ министър-председателят, "за да угоди на българите", е готов и да премахне обучението по история в основните училища. Те определят това като срам за държавата.

Оглавяваната от Християн Мицкоски партия призова за оттегляне на новата концепция за образованието и за незабавно представяне на съдържанията, които са отхвърлени, и на тези, които остават в учебната програма. От ВМРО-ДПМНЕ искат също широки обществени дебати, в които да бъдат включени всички значими фактори - институции, институти и учени, за да не се случи така, че "македонската история да бъде отнета от македонското бъдеще".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат надписа, ама искат ли да висят *** опашката още 30-40 години...
215
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БФ е парламентарна монархия ,какъв фашизъм ?Това са приказки по сталинските учебници.То ако е имало такъв, нямаше стотици и от парламента и от ВМРО,Пешев,църквата ,други да се застъпват за българските евреи.Македонските сега говорят ,че българските са за сметка на тях ,но и това не е вярно,те са искали да спасим всички като че ли другите държави са ги спасявали.А колко избити българи има в СМ след 1945 г.,десетки хиляди от Тито.Те " фашисти" ли са!В Германия колко нацисти осъдиха?
214
2
 
22
 
! Отговори
До Само истината преди 3 години
Изстъпления е имяало във всяка война и от всяка участваща страна - това сме хората, за жалост ! Но другата истина е, че въпреки фашисткото си правителство по него време, България не е изпратила на фронта войски в помощ на хитлеристите, а след натиска на цялото ни общество биват спасени и българските евреи, с изключение на придадените земи, където не сме имали такова право ! Дали тия неща са без значение, как мислиш ?
213
3
 
12
 
! Отговори
До по до му оздравяв преди 3 години
Какви каруци те го на,кой се връща от война ,войник с каруца.Българската войска заменя германската заради българското население и го освобождава от сръбската окупация.Но е война,има провокации от сръбските партизани които не искат да си загубят влиянието.БГ е инвестирала близо 16 млрд само във Вардарско да възстанови тази част.Отделно е плащала за своя сметка задълженията на цяла Югославия към Третия райх.Да,освободени са пленици войници от български произход,но не са изпращани на източния фронт
212
31
 
6
 
! Отговори
Само истината преди 3 години
Правилно искат македонците. Фашистите в България окупират днешна Македония и части от Гърция за да може Германия да освободи войници и да ги прати на фронта срещу СССР. Помня как един участник от нашия окупационен корпус ми разказваше като дете как са си пристигнали след окупацията на тези територии с каруци, пълни с ограбени вещи на хора, малтретирани от тях. Казваше се бай Дико и правеше пелин. Никога няма да забравя това, което ми разказваше. така че да не се правим на хрисими....
211
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Партията призова за оттегляне на новата концепция за образованието ''.........................тEнковете дето Костов им даде да се бранят срещу албанците, ще ги обърнат срещу насдържава, която черпи идентичност изцяло от българската история няма как да действа по друг начинза да има македония не трябва да има България ... просто трябва да влезем и да си го вземем това парче българска земя.
210
2
 
14
 
! Отговори
На снимката преди 3 години
Няколко србски неонацисти !
209
4
 
33
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Тези от ДПМНЕ бяха и против влизането на Северна македония в НАТО, а сега са и против ЕС, те са руско-сръбската маша на антибългаризмът, който продължава да разпространяват отровата на Сталин и Тито на Балканите..Зайо Байо и той е популист, нали е социалист, хем се пише на европеец, хем го е страх да се противопостави и припява в общия хор на антибългаризма..с тези не трябва никакъв компромис, Европа си има достатъчно други проблеми за да се занимава с отрочетата на Александър северно-македонски
208
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забележете герба на ВМРО-ДПМНЕ,герб-некролог 1893-1990г.За какво ВМРО в РСМ иде реч?Тези и без това нямат никаква приемственост с автентичното ВМРО което винаги се е борело за българщината в Македония!
207
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 235През 1913год.ви е нямало още,ако някой нещо е делил в ущръб на друг ,то верваи ми ,не за ваша сметка.Ние признаваме ,че Солун(само в градът) гърците са повече от българите,също и в Кавала,Птолемаида,Козани,Сяр,Драма.Докато вие постоянно ревете ,че гърците взели най-плодородните земи.Все едно те нямат никакъв дел в Македония!
206
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се качили на корабите си македонците, че като започнали да откриват...
205
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОКОНЧАТЛНО Македония беше разделена през 1920 та година, след ПСВ на 3 части.Южна на Гърция, Източна на България и Западна - най-голямата на Сърбия. Това го направиха Великите сили или по-точно победетелите от ПСВ.
204
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 232Сръбските топове не са били 100 ,а и какви гърци поменваш при Одрин.Сърбите са при Одрин от криворазбран съюз.Нито ,те се подчиняват на бг командване.Нито Рилската дивизия на сръбското командване.Лошо подготвен съюз с неправилните държави.Екзархията излиза права като е против войната.
203
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дойде им кураж заради нато и си мислят как албанците ще ги пощадят. но нато не се занимава с вътрешни проблеми и разцепления. не само ес, ами държава няма да има до 15 години
202
10
 
3
 
! Отговори
Малко История преди 3 години
Нападаме Турция през 1912 с около 280 000,сърбите-към 160 000 и гърците толкоз.При Одрин правим сделка със сърбите за 100 крепостни топа с прислугата,като в замяна им отстъпваме Западните Покрайнини.Крепостният топ изстрелва снаряди до 300 и повече кг.Не сме имали такива.Те стрелят непрекъснато,разбиват блиндажи,картечни и оръдейни бункери и фортификационни съоръжения.Турците са отрязани от гърци и сърби и без продоволствие гризат върбови кори от глад.След яка арт-подготовка започва нашето УРА..
201
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката - зли югославски кучета, отвързани от сръбския синджир!
200
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
историята ни е е обща до 1918, а до 1951г. има си архиви на цру, може да ги отворите на сайта им, там ясно е описано как през 1949-50 дори и македонските комунисти правят опит да излязат от югославия и да се присъединят към България. но не им позволяват и пращат над 200.000 българи в лагери или ги избиват. не приемайте тази фалшива теория за 1918г. българи там е имало до доста по-късно и все още има.
199
0
 
8
 
! Отговори
Иначи преди 3 години
Тези по каква линия се наричат ВМРО -ДПМН? Само да прегледате книгата на Анри Пози (Henri Pozzi) и няма нужда от повече дискутиране по въпроса за македонците.Книгата може да се намери в читанка - https://chitanka.info/book/10043-vojnata-se-vryshta
198
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,виждам един монголоид с няколко " татари' плюс други сърбомани" антифашисти " комунисти.Цял отбор сбъркани!Сайта им Република спонсориран от унгарски бизнесмени и сръбски аха да мине на сръбски език ,изобилстват сръбските букви на " македоница",съдържанието ясно за какво иде реч.Заев върти суче,но отиде да зомбира децата " македончета" в Албания с маке учебници на езика Блаже Сърбомански.Бърза да им промие мозъците с антибългаризъм.Външно да реагира.
197
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОЧАта може да си седи, но никога българинът не е учен на такава омраза към чужда държава. Вярно, че не обичаме турците.Но отиди по селата, където си живеят заедно и заедно си празнуват религиозните празници.Да учиш народа си да мрази си е фашизъм.