COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите

Над три четвърти от хората на Балканите се доверяват на такива слухове
Обновена: 17 яну 2021 20:32 | 17 яну 2021 14:30, Камелия Цветанова
205
COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над три четвърти от хората на Балканите вярват в конспиративните теории около коронавируса и ваксината срещу него: създаден е специално да унищожи човечеството, а чипирането гарантира абсолютната власт в света, пише Дойче веле.

Колкото повече се разраства пандемията, токова повече стават и свързаните с нея конспиративни теории - много популярни и в балканските страни. В Сърбия, например, само за 24 часа над два милиона души се регистрираха за участие в една правителствена инициатива. Но не за имунизация срещу COVID-19, а за получаване на еднократна финансова помощ заради пандемията - около 100 евро. Интересът на сърбите към ваксинациите е значително по-слаб, а причина за това са ниското доверие към правителството в Белград и много популярните в страната конспиративни теории и омаловажаването на заплахата от COVID-19, посочва "Зюддойче Цайтунг".

От началото на тази седмица сръбските граждани могат да се регистрират онлайн, че желаят да бъдат ваксинирани. В края на първия ден готовност да се ваксинират бяха заявили 70 хиляди души, още толкова кандидати се събраха до сряда. Актуални изследвания сочат, че над три четвърти от населението на Сърбия, както и в повечето други страни на Балканите, вярват, че Китай или САЩ са създали вируса, който фармацевтичната индустрия или Бил Гейтс разпространяват, за да могат да контролират световното население чрез ваксинациите, които междувременно започнаха.

Картината не е много по-различна и в съседните държави. В Румъния например само половината от населението на страната смята да се ваксинира, а в България желаещите са още по-малко - между 30 и 35 процента, както каза в интервю за "Евронюз" главният здравен инспектор Ангел Кунчев преди старта на имунизационната кампания. А германският "Зюддойче Цайтунг" допълва картината с още едно число: едва всеки пети учител в България е готов да се ваксинира срещу COVID-19. Много показателен е и още един пример: в една белградска детска болница абсолютно никой от медицинския персонал не е пожелал да се имунизира, посочва изданието.
Освен това - не всички балкански държави разполагат с ваксини. В Косово и в Черна гора първите дози се очакват най-рано в края на януари. Албания пък съвсем наскоро получи първите 10 000 ваксини, което стана причина министър-председателят Еди Рама да обвини ЕС, че "мисли само за себе си". Но и там, където ваксините ги има, склонността към имунизация е ниска - най-вече заради изпитваното голямо недоверие към новия препарат.

Една от причините за омаловажаването на заплахата може да е свързана с лекото подобряване на общата пандемична картина в тези страни. Но експертите предупреждават, че това бързо може да се промени. Както и - че скептицизмът относно ваксинирането срещу COVID-19 може да има сериозни последици за цялото общество. Добре известно е, че за постигането на траен ефект е необходимо имунизирането на поне 70 процента от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
16
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
Чипирането го чух през май месец миналата(2020) година, но най-абсурдното беше, че го чух от хора уж образовани-учители които образоват децата ни. И как искате да се ваксинират хората? Човек не треба да се плаши от чипирането чрез ваксина. Той трябва да се плаши од помиите дето се изливат от медиите и учителите които "образоват" децатани.
69
3
 
19
 
! Отговори
. преди 3 години
Старите хора не случайно казват "там, където има дим има и огън"!
68
11
 
28
 
! Отговори
Въй преди 3 години
Масовият нашенец е абсолютен примитив. Невеж, неграмотен, необразован, лесноманипулируем, първосигнален, мнителен грубиянин. Това аз разбрах от социалните мрежи за българина.
67
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С появата на социалните мрежи, мита колко е умен и велик българина беше унищожен. Не съм вярвал колко ниско образовани хора се ширят по нашата земя.
66
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споделянето на лична информация и снмики в социалните мрежи плюс ползването на търсачки и пазаруване онлайн са достатъчни. Не им е нужно да ви чипират. Вие доброволно си давате информацията, а колкото до местонахождението ви, телефона ви е достатъчен
65
4
 
3
 
! Отговори
До до въй преди 3 години
Искам имена. И аз мога да напиша, че баба ти е мъжка и има дръжка. Разбрах го след като я видях как странно ходи. Защо имаш баба с ***? Това от ваксините ли е? Искам имена. Ти, ***, не знаеш нито едно, щото не знаеш какво говориш. И съм уверен, че дори от кумова срама те мързи да ми цитираш едно име поне след проверка в нета.Пишете още. Ще ви редя. До дупка.
64
4
 
9
 
! Отговори
до льольоЗдрастивъй преди 3 години
Службите за сигурност и шефовете им имат интерес от чипирането!Чети за MK ULTRA
63
18
 
8
 
! Отговори
Здрастивъй преди 3 години
Обичам неделята. Обичам да ръся люто на слабо умни ***.Чипират ни, вика. Кои са те? Кои са? Отговори, ***! Искам отговор. Иначе си СМЕШКА. СМЕШКА. СМЕШКА СМЕШКА си, проумей го. Имаш ли с какво? Нямаш, знам. Пиши още глупости. Тук съм. Ще отговоря.
62
12
 
2
 
! Отговори
Въйвъйвъй преди 3 години
СПИН е ваксина. АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА. АХАХАХАХА. Лелеееееееееее. Край край Ча-о. Тихо тихо тихо. Минута е много дава златен медал.Акула, рак викаш. 30 процента. 2 години. След две години, душо тролска, тук със статистика и факти. 17 януари 2023. Понимаеш? Баба Ванга ли ти го прошепна това от отвъдното или го прочете в budnaera в лошия американски Фейсбук? Много си сведущ. Браво!
61
10
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДА ДА И ДА!!!КОВИД Е ИЗКУСТВЕНО ПОДОБРЕН В ЛАБОРАТОРИЯИ ДА ЧИПИРАТ НИ ЩОТО ВЕЧЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ ИМАТ ИМУНИЗАЦИОНИ ПАСПОРТИ И ЗА ДА НЕ СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ЩЕ СЕ ПОСТАВЯТ ГРИВНИ НА РЪКАТА СЪС ЦЯЛАТА ЕЛЕКТРОННА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛИЦЕТО!!!!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въй, ти да не си валия, или оплаквачка на гробищата, отивай да си въйкаш другаде, с нищо не допринасяш. Всички разбрахме, че си многократно по-интелигентен от нас, и твоите премерени аргументи ти спечелиха всеки спор. Отивай да си правиш умни работи.
59
19
 
2
 
! Отговори
Въййййййййй преди 3 години
Чуждо РНК в организма олелелеолелелеолеолеоле. Господи, слез и си прибери вересиите, моля те. Моля те. Умолявам те. Защо, Господи, с какво сме заслужили това? Тази потресаващи ГЛУПОСТ. Защо, Господи?
58
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам следното: всяка теория която е различна от официалната е конспирация. Не отричам съществуването на корона вируса но е факт, че вече няма умрели от рак, диабет, кръвно и др. Подобни. Всичко е корона вирус. Дори ако те гръмнат пак те пишат корона вирус и съпътстващо- огнестрелни рани. Много фармацевтични кампании и лекари рязко забогатяха, и като допълним че те имат и силно политическо лоби резултатите са видими. Всяка година се измисля нова модерна болест.
57
1
 
10
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
"Талидомидът е забранен и после подобни прецеденти с контрацептиви не е имало"... Както след 2 години, когато заболелите от рак се увеличат с 30% при ваксинираните, ще забранят и mRNA терапиите, и повече подобни прецеденти няма да има.
56
3
 
0
 
! Отговори
До Анон преди 3 години
Ти в брашна ли си, смeшен? Ти "всеки" ли си, жокер? Не си. Ти си трололол.
55
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сте разбрали глобалисти,не ни чипирате,а ни вкарвате чуждо рнк в организма. Като домат,в който вкарвате рнк на риба примерно и става гмо. Няма да стане.
54
9
 
4
 
! Отговори
Въйййй преди 3 години
Вярвай в Путин, анонимен. Белким те спаси. Иначе току виж те боднали в г. Ъза и си се превърнал в боабаб.
53
1
 
7
 
! Отговори
Thalidomide baby преди 3 години
ЪХЪМ, нищо общо няма с терапия, вписваща РНК инструкции в клетките, без да се знае какво може а предизвика това след година-две. Примерът с Талидомид е съвсем неточен, да. Освен в тая мъничка част, че нещо, което не е правено досега, и не е проверено за странични ефекти след време, може да бъде особено интересно в бъдеще.
52
1
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Никога не съм вярвал в чипирането, защото е ясно, че никакви чипове не могат да ви циркулират из кръвта, но като се замислих има ли нещо, което свързва 5G излъчвателите с инжектирането на течна субстанция в тялото, единствената аналогия, която ми хрумна е ядрено-магнитен резонанс и инжектиране на контрастно вещество. Магнитно поле дал Господ - чялата планета е огромен постоянен магнит. Та: Google, Earth's field Nuclear Magnetic Resonance, изотоп carbon-13, Low field / Earth's field MRI
51
1
 
10
 
! Отговори
Колапс преди 3 години
Щом позора MK-ULTRA е истина значи всичко е възможно!