COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите

Над три четвърти от хората на Балканите се доверяват на такива слухове
Обновена: 17 яну 2021 20:32 | 17 яну 2021 14:30, Камелия Цветанова
205
COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над три четвърти от хората на Балканите вярват в конспиративните теории около коронавируса и ваксината срещу него: създаден е специално да унищожи човечеството, а чипирането гарантира абсолютната власт в света, пише Дойче веле.

Колкото повече се разраства пандемията, токова повече стават и свързаните с нея конспиративни теории - много популярни и в балканските страни. В Сърбия, например, само за 24 часа над два милиона души се регистрираха за участие в една правителствена инициатива. Но не за имунизация срещу COVID-19, а за получаване на еднократна финансова помощ заради пандемията - около 100 евро. Интересът на сърбите към ваксинациите е значително по-слаб, а причина за това са ниското доверие към правителството в Белград и много популярните в страната конспиративни теории и омаловажаването на заплахата от COVID-19, посочва "Зюддойче Цайтунг".

От началото на тази седмица сръбските граждани могат да се регистрират онлайн, че желаят да бъдат ваксинирани. В края на първия ден готовност да се ваксинират бяха заявили 70 хиляди души, още толкова кандидати се събраха до сряда. Актуални изследвания сочат, че над три четвърти от населението на Сърбия, както и в повечето други страни на Балканите, вярват, че Китай или САЩ са създали вируса, който фармацевтичната индустрия или Бил Гейтс разпространяват, за да могат да контролират световното население чрез ваксинациите, които междувременно започнаха.

Картината не е много по-различна и в съседните държави. В Румъния например само половината от населението на страната смята да се ваксинира, а в България желаещите са още по-малко - между 30 и 35 процента, както каза в интервю за "Евронюз" главният здравен инспектор Ангел Кунчев преди старта на имунизационната кампания. А германският "Зюддойче Цайтунг" допълва картината с още едно число: едва всеки пети учител в България е готов да се ваксинира срещу COVID-19. Много показателен е и още един пример: в една белградска детска болница абсолютно никой от медицинския персонал не е пожелал да се имунизира, посочва изданието.
Освен това - не всички балкански държави разполагат с ваксини. В Косово и в Черна гора първите дози се очакват най-рано в края на януари. Албания пък съвсем наскоро получи първите 10 000 ваксини, което стана причина министър-председателят Еди Рама да обвини ЕС, че "мисли само за себе си". Но и там, където ваксините ги има, склонността към имунизация е ниска - най-вече заради изпитваното голямо недоверие към новия препарат.

Една от причините за омаловажаването на заплахата може да е свързана с лекото подобряване на общата пандемична картина в тези страни. Но експертите предупреждават, че това бързо може да се промени. Както и - че скептицизмът относно ваксинирането срещу COVID-19 може да има сериозни последици за цялото общество. Добре известно е, че за постигането на траен ефект е необходимо имунизирането на поне 70 процента от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
10
 
4
 
! Отговори
Въйй преди 3 години
Приказчицо, Талидомидът е забранен и после подобни прецеденти с контрацептиви не е имало. Карай докрай. Талидомидът не е ваксина освен това. Ама логиката е желязна като за чугунена глава.
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата е да хранят бедняцитте - които ще са над 90% от населението в близко бъдеще - с ларви, щурци и всякакви кошмарни ***. Които ще се произвеждат лесно и евтино. А гладките мозъци ще си хапват, и ще са щастливи. Понеже, едно *** като изпие водата, тя изчезва завинаги. Всеки път, като изядем едно кило месо, 1000 литра завинаги изчезват от планетта. Така ли става, гладък мозък? Ти можеш ли да виждаш въглеродния двуокис, като Грета?
48
15
 
6
 
! Отговори
Loughgall преди 3 години
Не се стърпях, признавам. Защо си причинявам всичко това? Сигурно и аз е съм особено умен. Но няма да спра да редя скодоумни ***.Тук един гений ми разправя за Люк Монтание. "В тубата" да сме гледали, казва невежата. Гледай ти, байно, защото нищо от написаното от теб не е вярно. Бил Гейтс имал земи. Е? С извращения се занимавал. Тези извращения са опит да бъде спасена Земята и природата ни. Иначе що ще я купува, умник! Кило телешко = 1 тон вода. Това знаеш ли го? За водата войни ще се водят.
47
3
 
32
 
! Отговори
ПРИКАЗКА преди 3 години
Имало някога, в едно далечно царство, лекарство, наречено Талидомид. Толкова добро било, и така хубаво им ставало на хората, че го пуснали на пазара без много тестове. Особено благотворно се отразявало на бременни жени - намалявало гаденето и неразположението. И така, всички били щастливи, докато 9-10 месеца по-късно, не започнали да се раждат деца без крака и без ръце. Оказало се, че не е толкова лоша идея да се тества медикамент, преди да се ползва от всички.
46
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид = Грип. Няма нужда от конспирации.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анон преди 3 години
Създават се нарочно грешни аргументи, лрсни за оборване, за да се бяга от важния въпрос. Разбира се почти никой освен медиите не говори за чипиране, а за безопастност, невъзможността да търсиш наказателна отговорност, бързото прокарване на сериозен лекарствен продукт. Всеки в бранша знае, че се изискват години моделиране и тестване на всяко ново лекарство. Отделно смъртността вече е 10000 пъти по-висока от ваксината на грипа. Малък брой все още, но огромно повишение. Та затова чипове мипове.
44
22
 
6
 
! Отговори
Kultura.bg преди 3 години
Хората, които разбират нещо си "на интуитивно ниво", без факти, без аргументация, си имат име. Наричат се параноици. Психолози и психиатри работят с тях.
43
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз откога разправям че вируса е изкуствен и Бил Гейтс и Сорос искат да ни чипират с ваксините и да ни управляват с 5 джито ама тука все някой философстваше. Сега ще излезе и някой кръглоземец да разправя врелинекипели как земята била като картоф а аз лично съм се уверил че е плоска понеже съм ходил до самия ръб и за малко щях да падна и да си строша главата
42
3
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
къде е ваксината за спина зика ебола 50 години нито една лаборатория не откриваксина за тези болести а сега за 6 месеца ваксини колкото искаш бил геитс казаслед 3 години идва друга пандемия и нови печалби и ми=сир-ките да не се правятна ударени защо хората не желаят да се ваксинират защото нямат доверие влабораториите които плаща тои поръчва музиката
41
2
 
31
 
! Отговори
НАШАТА МЪДРОСТ! преди 3 години
Към края на миналия век продвачите на лесни решения успяха да представят нормалния период на менопауза в живота на жената като болестно състояние. Създадоха огромен пазар за Хормонално Заместваща Терапия. Милиони жени, основно от страните на подобни вестници като Дойче Веле, Ню Йорк Таимс, Индепендънт и пр, където сега момичетата искат да бъдат момчета, се довериха на тези шарлатани и започнаха да взимат хормони. В 2012 се разбра - това води до рак. Лековерието се наказва.
40
1
 
29
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
"Австрия удължи до 8 февруари третия локдаун" - имаше 11 коментара под това , защо ги изтрихте и забранихте коментарите?
39
3
 
33
 
! Отговори
22 преди 3 години
На интуитивно ниво хората разбират че има нещо нередно в тези ваксини.Прекалено много реклама...Прекалено много уж случайни стечения на събития.А и задкулисието чрез своите говорители като Клаус Швааб вече не крие замислите си да използва пандемията за новия Ред в който те да доминират тотално над маса технороби..хората сега за разлика от преди 10-20 века имат достъп до много повече инфо и малко по малко разбират че ги водят към кланницата.
38
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гил Бейтс е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ притежател на земеделска земя в САЩ. Не е конспирация, а факт. Също така, е най-големият инвеститор във проекти за изкуствено лабораторно месо, ферми за бболечки и прочие извращения. Съберете две и две, ако сте способни. Голям благодетел, всички ще ви нахрани с червеи, и ще ви боцне с ГМО ваксина.
37
13
 
11
 
! Отговори
Kultura.bg преди 3 години
Защото ХИВ не се разпространява толкова безпроблемно като КОВИД, гений.
36
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно как за новопоявил се вирус за по малко от година направиха ваксина, а за вирус като ХИВ още няма такава. Всичко е бизнес.
35
39
 
6
 
! Отговори
Loughgall преди 3 години
Последно от мен, *** с правоъгълни глави. "Лошият" Бил Гейтс, който "искал да забогатее" с вируси и смърт, е мултимилиардер. Дотук е дал 35 милиарда долара за благотворителност. Може би с тайната идея да загроби света и да ви превърне в сатанисти. Ще ми се да нямате деца, ще ми се да ви няма. Дано сте прави, всъщност. Дано първи си отидете. Светът ще е едно по-добро и по-РАЗУМНО място.
34
0
 
26
 
! Отговори
невеж преди 3 години
Наистина е трудно да се ориентира човек,особено когато тези с информацията спестяват съществена част от истината.Не може да се отрече,че този вирус има действие,подобно на токсичен химичен агент,с други думи-отровно вещество.Тези прословути "три Д" много ми напомнят за това,което учехме като студенти по Гражданска отбрана-Дегазация,Дератизация,Деактивация....И изобщо не ставаше дума за вируси,а за бойни отровни вещества.
33
2
 
8
 
! Отговори
C преди 3 години
Един чипиран има на100% онзи от Сидней който ЗимА 6 цифри
32
2
 
33
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Щом Люк Монтание каза и скоро го повърди, че е изпуснат без да са искали китайците, значи нещата не са толкова конспиративни. Потърсете го в тубата, има английски субтитри. Освен това каза, че ваксините са със съмнителен ефект и може да ти докарат рак. Не го казвам аз, а откривателят на Хив вируса. После хората били виновни за тези конспиративни "глупости".
31
17
 
5
 
! Отговори
Неволя преди 3 години
Няма как да има умни хора в народ , който за 1300 годни е само 5-6 милиона!?