Османи: Никой не може да оспорва македонския език!

Доверието в Споразумението за добросъседство трябва да се възстанови, каза той
6 фев 2021 11:38, Петя Славова
206
Османи: Никой не може да оспорва македонския език!
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи заяви, че доверието в Споразумението за добросъседство трябва да бъде възстановено, защото според него всяко отклонение от тази рамка е връщане към ситуацията преди споразумението, когато в отношенията между двете страни е имало непредсказуемост пред "ТВ 24", цитиран от скопското електронно издание "360 степени".

Още по темата


"За съжаление, поради обективни и субективни фактори, доверието, че това споразумение дава резултати, е загубено. "Аз лично и повечето от нас сме убедени, че споразумението е подходящата рамка, която разрешава различията между нас и България"- каза Османи, цитиран от "Фокус".

Той добави, че България не оспорва атрибутите на самоличността. Според министъра няма нужда от страх, защото никой не може да оспорва македонския език и идентичност и те са поискали това от българските си колеги след поредица от срещи в последно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
16
 
! Отговори
НАУКАТА преди 3 години
НАУКАТА ЛИНГВИСТИКА ЯСНО Е ОПРЕДЕЛИЛА КАКВО СА ДВА РАЗЛИЧНИ ЕЗИКА И КАКВО - ДИАЛЕКТИ. КОГАТО ХОРАТА МОГАТ ДА СЕ РАЗБИРАТ БЕЗ ПРЕВОДАЧ - ТОВА Е ДИАЛЕКТ. А КОГАТО НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБИРАТ БЕЗ ПРЕВОДАЧ - ТОВА СА РАЗЛИЧНИ ЕЗИЦИ. ИЗЛИШНО Е ДА СЕ ГОВОРЯТ ВСЯКАКВИ ДРУГИ ИЗМИСЛИЦИ.
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАМИ ТОЧНО ТАКА Е ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН...АЗ СЪМ РАБОТИЛ С РАЗЛИЧНИ ЧУЖДЕНЦИ ПО НАШИТЕ КУРОРТИ И ТРЯБВА ДА ТИ КАЖА,ЧЕ ПОНЯКОГА Е ПО-ЛЕСНО ДА РАЗБЕРЕП НЯКОЙ ХЪРВАТИН ОТ СПЛИТ ИЛИ НЯКОЙ БОСНЕНЕЦ ОТ ТУЗЛА ОТКОЛКОТО НЯКОЙ МАКЕДОНЕЦ ОТ БИТОЛА НАПРИМЕР.
18
1
 
14
 
! Отговори
Горянин преди 3 години
Господин,Буяр Османи,Вие знаетели най-новите доказани открития, че Македон Македонски е сътворил земята ,тревичките и птичките,животните и хората ,и е роден в мАКЕДОНИЯ.
17
2
 
18
 
! Отговори
никой? преди 3 години
Никой не можел да ви оспорва не знам си какво си???? Моляяяя???? Гърците ви направиха за смях пред света - сменихте знаме, герб, конституция и история - ФАКТ! защо си мислите, че пред България номерата ви ще минат! Като начало - ВЕТО, то ви остави първо в ступор, а после - антибългарска пропаганада, доста ***, не донесе резултат. Ще има още от същото, г-н Османи!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Езикът е жив организъм, който се развива постоянно в следствие на естествени или изкуствени стимули. Езикът се развива на различни места по различен начин и затова лингвистичната карта не съвпада с държавните граници. В Крива паланка говорят едно, в Охрид друго. В Пирот говорят едно, в Нови сад друго. Това сръбски ли е, ако, например няма всички падежи на книжовния сръбски? Отговорът няма значение.
15
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА БЕ ДА А КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ТЕЗИ,КОИТО СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ СИМВОЛИ В БЪЛГАРИЯ ГИ ПРАЩА НА ПОЧИВКА В ПЕТЗВЕЗДНИ ХОТЕЛИ!!!ХА-ХА-ХА!
14
0
 
18
 
! Отговори
тя преди 3 години
Само" македонския" ? , а ми" шопския"," влашкия" ,"трънския " "добруджанския"-виж колко много" езици " имаче !
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руският език е 90 % български също, изговорен по завъртян начин. Никой не може да отрече, че са извъртяли 15-20 % на македонците. Но те и руснаците да заявят официално, че езикът им е диалектна форма на българкия.
12
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До и ощеа когато българските роми в собствената ви държава се гаврят с националните ви символи,знамена и т.н. мълчите като комунисти на разпит,а вместо това вмро точно тези,които се гаврят с българските символи в българия ги праща на почивка в петзвездни хотели на морето.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До и ощеАбе странното е, че каот палят тхяното, нашите медии мълчат. Явно нещо става ...
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Никой не го оспорва. Направили са го преди 60-70 гоидни, каот яко са ползвали местни диалекти, да го доизкривят на макс. Инае си е 97% "бугарски" без л.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Османи се кара на сина си:- Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по музика - не всеки може да пее. Ама по история на Македония??!!?! Толкова ли не можа да научиш тия две страници бе?
8
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До подробностиако някога някъде е бил "създаден" македонския език то това е територията на днешна северна гърция(егейска македония)македонският език се "създава" и развива още дори в средата и в края на 19 век и е официално признат от атина като македонски...
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осман не е ли турско име?
6
2
 
20
 
! Отговори
и още преди 3 години
Междувременно, спрете да палите нашето знаме, да рушите нашите паметници, да ни ругаете и обиждате под път и над път. Били изолирани случай?!?! Моля ви, това е националната ви политика. Лъжите ви надминаха всичко познато. Започвате разговори с поставяне на условия? Просто си гледайте работата, така да го кажем, недипломатично!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разликата между македонец и бесарабски българин е тази, че единия на чист руски ти обяснява, че е истински българин, а другия на чист български, че не е.
4
2
 
29
 
! Отговори
подробности преди 3 години
Никой не може да ви надмине по наглост, г-н Османи. Аз на мястото на нашите политици няма повече да искам да се срещам с ва. Хиляда пъти ви казаха, че не оспорват вашата идентичност - пет милиона пъти излъгахте народа си, че България оспорва "македонскиот идентитет" - лъжа е, нали? За езика - въпросът е, че вашият език има за основа български западен диалект - пак лъжете, че ви оспорваме езика. Това са нашите искания - като сте готови да ги приемете - обадете се! Дотогава - не ни се среща с вас!
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Кога официалният език на САЩ ще стане американски, а не английски ?- Когато в САЩ бъдат населени от македонци.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом запалиха българско знаме-не са хора.
1
0
 
25
 
! Отговори
..... преди 3 години
К нефи винаги сме ги подкрепяли за всичко а те само ни плюят горят знамената ни и крадът историята ни .Историята е на България .