Обещано: Заплатите в Сърбия по-високи от България още тази година

Премиерът Бърнабич очаква средна заплата 900 евро през 2025 г.
8 мар 2021 12:27, Елка Василева
183
Обещано: Заплатите в Сърбия по-високи от България още тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Сръбската премиерка Ана Бърнабич заяви, че до края на годината заплатите в Сърбия ще надвишат тези в България, която е член на ЕС, съобщи Танюг.

Очаквам от 2025 г. да имаме средна заплата 900 евро, заяви още Бърнабич.

Тя посочи, че е нормално да има разногласия в Кризисния щаб за борба с разпространението на коронавируса и подчерта, че най-важното е хората да бъдат убедени, че трябва да се ваксинират.

„Както обикновеният гражданин има все по-малка толерантност, така е и в Кризисния щаб. Мисля, че добре балансираме. Помолих членовете на щаба повече да говорим за ваксинацията. Ваксината е на първо място в борбата с короната. Вместо да призоваваме за затваряне, да посветим това време за призоваване за ваксиниране. Ваксини има“, каза Бърнабич.

Към края на миналата седмица в Сърбия са били поставени над 1 618 000 дози ваксина, като над 593 000 души са получили и втората доза.

Членовете на щаба ще заседават отново утре, за да преценят резултатите от мерките, взети през уикенда - затваряне на кафенетата, ресторантите и търговските центрове.

Лекарите в щаба предупреждават, че може да е пропуснат точният момент за затварянето и настояват да бъдат взети още по-строги мерки, например затваряне за най-малко 14 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
12
 
! Отговори
РоРо преди 3 години
То вучич ги приказваше тези неща преди 3 години.но нещата не са се изменили.сърбите имат голям комплекс спрямо нас.имам колега сърбин работим заедно във варна,той е от белград и се прави на студент само за да остане.там средната пенсия е около350лв-колкото е нашето минимална.сърбия няма нищо общо от това което беше преди
33
1
 
7
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Ето една, дето и от тиквата по-нагло лъже! Сърбия под нейното и *** Вучич крадене съвсем пропадна.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11 по принцип е жена Ама не знам , като каква се определя , защото е хомосексуална Даже си родиха бебе !!!!!!!!!!!!!!! с партньорката си , както биха се изразили Партньорката и е раждала , явно Бърнабич е взела ролята на бащата Много , много объркано и сбъркано
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 20 СатанатаКво ембарго Костов цяла влакова композиция му хванаха с гориво и се правеше,че е на фондацията на жена му.Милиардер стана покрай войната.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нещо бъркаш, никакви куфарни търговци не е имало.Напротив, сърбите са постоянни клиенти на Илиенци.В Сърбия се ходеше с туби бензин по едно време, защото бяха под ембарго.И никой не им се е молел, а те плащаха горивото на двойна цена"ХАХАХХА имаме яка дэрта ЛЪЖА! ДОРИ дядо ми беше 2 пъти на куфарната търговия в края на 80 и началото на 90те!!!!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"до края на годината заплатите в Сърбия ще надвишат тези в България"Това не е голяма гордост.Ха ха ха ха...
28
6
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
В момента в България е 1500лв. средната заплата. Тая "госпожа" да не се изпуска много :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средната заплата....друг път! Там масово се взима 300 евро чисти бе! Данъците им са 40% и нагоре. Нека сравнят реалните пари, които взимат....нетото да проверят, а не преди данъци. Разликата ни е поне 40% нетно!!! Ама нека де, нека се бият в гърдите.....после разочарованието е по-голяма.....дори от българите....хахаха
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие не разбрахте ли, Никой не може да "задмине"Нашто крадливо Тикве!
25
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ти помниш ли след края на социализма в България, когато отвориха границите?Как българите като куфарни търговци ходеха в Сърбия и се молеха на сърбите да им купят нещо за 10-20 "червени".------- Нещо бъркаш, никакви куфарни търговци не е имало. Напротив, сърбите са постоянни клиенти на Илиенци. В Сърбия се ходеше с туби бензин по едно време, защото бяха под ембарго. И никой не им се е молел, а те плащаха горивото на двойна цена.
24
4
 
18
 
! Отговори
И един мърмот преди 3 години
Какви са подмолни веднага с България да се сръвняват обещания 2099 заплатите да станат 10000 хил марки Имам сърби приятели освен в Белград и Ниш навсякъде масово взимат 500-600 лв макс.Обичат да се бият в гърдите с празни обещания и само като чуят българин почват да се пенят :D
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обещават високи заплати за де се ваксинирате за зелените паспорти. Слагаш си ваксина и си вземаш 5-те шекела отгоре.
22
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнато статистически България е много по-добре икономически. С по висок БВП, вкл. средно на човек. Освен да се хвалят за малко ПР, не могат да се сравняват с България.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко хубаво беше преди ГЕРБ и преди европейския съюз.При Жан Виденов взимахме почти по 10 хиляди лева.Ама глобалистите го махнаха.Сега трябва да изберем БСП и Румен Гечев, та пак заплатите да ни станат десетки хиляди.
20
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо македонците се държат за сърбите и ни псуват, и ни мразят,ето!!!!!И в Сърбия се краде но не толкова като тук!!!!
19
5
 
25
 
! Отговори
Монката преди 3 години
Сърбите бяха светлинни години преди нас-нивото на словения.сега се мъчат да ни стигнат.редовно пътувам през Сърбия имам и приятели там.те казват ,че сега сме 10 год. Преди тях.обикновенната заплата там е около 700лв български пари. Имат голям комплекс спрямо нас.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да да, ама сравняванлт бруто, не НЕТО!!! Отделно това било обещание...океййй!Политици, сър!И все пак, готино е когато сме мерило за сърбите ;)
17
5
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
.....Очаквам от 2025 г. да имаме средна заплата 900 евро, заяви още Бърнабич......Уаааахаххаааааа и тези вече започнаха като в Блатная :))))))))))))))))))))))))))Очаквали били?!? Те някои още чакат новата Волга, Су-57, МиГ-35, невидимата ракета, руския робот /с жив човек вътре/ и други, ама греда :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Ти помниш ли след края на социализма в България, когато отвориха границите?Как българите като куфарни търговци ходеха в Сърбия и се молеха на сърбите да им купят нещо за 10-20 "червени". Къде бяха сърбите тогава, къде бяхме ние.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ще получават повече, значи ще работят повече и ще живеят по-малко Японците например на 40 години почват да умират от преработване. Накъде отива тоя свят.