Пълен локдаун в Сърбия, ще се купуват само храни, лекарства, горива

Ще работи само това, което е нужно за относително нормален живот
16 мар 2021 14:07, Елка Василева
37
Пълен локдаун в Сърбия, ще се купуват само храни, лекарства, горива
Снимка: архив, БГНЕС

От утре до понеделник Сърбия отново влиза в локдаун, съобщи премиерът Ана Бърнабич, цитирана от сръбската национална телевизия РТС.

От тази вечер ще бъде затворено всичко освен хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Няма да има полицейски час, каза Бърнабич.

Ще работи само това, което е необходимо за относително нормален живот, каза сръбският премиер на пресконференция.

Още по темата

Ще бъдат затворени всички ресторанти, кафенета, барове, молове, всички магазини освен тези за хранителни стоки, кината, музеите, галериите, козметичните и фризьорските салони, пунктовете за залагания, детски кътове за игра, фитнесите, басейните.

Необходимо е допълнително да забавим живота в Сърбия, за да може числата на новозаразените да се стабилизират. Това е преди всичко подкрепа за нашите здравни работници и за здравния сектор, добави Бърнабич.

Тя нарече решението за локдауна компромисно, тъй като медицинската част от Кризисния щаб е настоявала мерките да продължат най-малко 14 дни.

От правителствената пресслужба все пак подчертават, че затварянето не се отнася за предприятията, заводите и тяхната вътрешна организация за работа. Също така с обичайното си работно време ще работят всички гишета на държавната администрация, пощите, банките, застрахователните дружества, обменните бюра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
У бре преди 3 години
Чи нъл бяха толкоз напред с ваксинацията? Да не са ги имунизирали с физиологичен разтвор? Руската Спутник е медицинска схема за геополитика.Вече предизвика брожения в ЕС дори без да е одобрена.Може да е качествена,но дори самата Русия изостава драстично с ваксинационния план.Значи целта основно е комерсиална и за външнополитическа употреба.
27
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Абе сръбете нали имаха милиарди руски и китайски ваксини? Пълен Т*шак са! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
26
4
 
8
 
! Отговори
Србските свинепаси преди 3 години
Наваксиха ги със Спутника на Путин и сега по болниците.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема никав локдалн в Сърбия. Спри с постотиите!
24
2
 
12
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Нали са ваксинирали близо 3 милиона? Какъв локдаун?
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Някой А, ако нямаше локдаун, как щеше да е? Явно толкова ти е мозъка между ушите...
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Има - носиш маската правилно и като си бръкнеш отзад си миеш ръцете преди да седнеш да ядеш. Другото са глупости. Бубонната чума са я махнали с повишаване на хигиената по средновековно време, тука не можем да се оправим с грипоподобен вирус. Ама хората са масово *** и никой с нищо не се съобразява. Нали всички сме тарикати... Нека другите да спазват правила, ние сме по-хирти...
21
13
 
6
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Цяла година се вижда, че тези пълни лоукдайни (понеже няма такава българска дума) вършат голяма работа. Където са ги направили вече няма вирус :)))))))))))
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Затваряме за две седмици". Първите 100 години ще е така. После няма и да отворят.
19
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15А кой ще ми гарантира, че СЪС ваксинация няма да ни затворят? До сега алчните за власт политици лъгаха страшно много, че затварянето ще е само временно и за 2 седмици и т.н. А ето къде сме след повече от година.
18
3
 
9
 
! Отговори
Гарабед преди 3 години
Burn-a-Bitch удря по-здраво и от наш Боко. ПФУ!
17
28
 
38
 
! Отговори
... преди 3 години
Цирка е пълен. Сърбите нямаха такъв локдаун от април месец миналата година, винаги са им били отворени кафенета, фризиорски салони и т.н. Почнаха масова ваксинация, бум, лодаун, при това забележете, не правят повече тестове от преди, винаги са правели около 12-14 хиляди теста. Болниците и ваксинационите центрове са развъдник на ковид. В Израел филма е същия
16
11
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
щели да затварят института Пастьор, ЗАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ, които знаят повече от световните учени, занимавали се в продължение но 30-40 години, а ти като нещо не си добре не ходи на лекар *** в кръчмата
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До12Я плацебо я чист вирус са им сложили.Не съм против ваксини обаче при условие, че докторите не знаят как да лекуват и нямат достатъчно знание за вируса защо засяга всеки различно и как...Как създадоха ваксина толкова бързо не е ясно
14
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече се чуват гласове че ваксиниране при такъв вид пандемия,ще доведе до повече вреди отколкото ползи в глобален мащаб!Според тях когато имаме вирус който се разпространява активно и ваксини на които основна грижа е да намалят тежкото протичане на болестта а не да спират инфектирането,като по този начин създаваме идеалните условия вирусът да се променя и да избягва нашата имунна защита! Дано не се окажат прави!
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Нали им вървеше добре "ваксинацията"Добре в сравнение с другите. Почти навсякъде върви зле. Тук върви особено зле, и ще ни затварят и отварят още дълго време. Сега рано или късно и тук ще затворят, защото ще се запълнят болниците. Но без ваксинация ще ни затварят също и есента и следващата пролет.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бас ловя че такъв режим не са имали дори по времето на Милошевич!
11
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дюмеш им доиде тоз вирус на знайни и незнайни диктатори. Маски , дистанции , проверки
10
5
 
38
 
! Отговори
До7 преди 3 години
Абе то и при Евреите положението не е по розово,уж приключиха с ваксинацията и използват най"добрите"ваксини,ама и там дърво!
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали им вървеше добре "ваксинацията"