След 5 месеца локдаун Гърция е в най-критичния пик на заразата

Властите мобилизират частни клиники и лекари на частна практика
18 мар 2021 12:34, Елка Василева
74
След 5 месеца локдаун Гърция е в най-критичния пик на заразата
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция регистрира рекорден брой новозаразени от началото на пандемията. Властите мобилизират частни клиники и лекари на частна практика, за да се овладее натискът върху здравната система.

Не достигат леглата в COVID отделенията във всички държавни болници в Атина. Пренасочват за  хоспитализиране към частни клиники, предаде БНР.

Още по темата
Правителството е в готовност още днес да мобилизира лекари с частна практика, за да увеличи медицинските екипи в COVID отделенията на болниците. Необходими са поне двеста лекари със специалности за болните от COVID-19, съобщават от здравното министерство.

Властите констатират, че в рамките на 17 дни са хоспитализирани в тежко състояние 7500 пациенти с вируса.

В същото време не стихват протестите на гърците срещу различни проблеми от пандемията. Управляващите обвиняват опозиционната СИРИЗА в призиви  към протестни демонстрации, които са голям риск за заразяване.

"След пет месеца локдаун страната е в най-критичния пик на заразата", заяви лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас.

Критично е положението не само в Атина. От днес на остров Лерос влезе пълна забрана за напускане на домовете. От утре на същия режим поставят остров Миконос и град Кастория.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че от следващата седмица ще има облекчаване на мерките в области с нисък брой на заразени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 19Кьорчо чети гърците твърдят, че са в критичен момент не аз, това какво значи според теб?
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах ,защо не сме с русините ..
26
1
 
8
 
! Отговори
до Тия гърци преди 3 години
да, и точно ние сме с най много умрели на Балканите примерно, 4000 сърбите 12000 българите....
25
0
 
0
 
! Отговори
Г-н КО-ШИ-ЯМ преди 3 години
ме знаят появявам се преди и след локдаун понимаеш!?
24
12
 
6
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Здраствуйте товарищи от ка чалки,спецеляги по всичко и на й вече по КОВИД19!!Ша ми са перят разни професорчета,докторчета,щаб некакъв си на управляващите?!Аз не съм управляващ,щото аз съм фигурант.Мен са *** избрали под далновидното ръководство на КГБ и на др. Решетков,не да управлявам,а да захлебвам 15 майки и да саботирам Курица не птица!!Много ви са радвам ей тъй кат ва гледкам как ми пумагати и как кату мен от сичку разбирати!С пауер пойнта напред!!Венсеремос!
23
2
 
21
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 3 години
...при китайците "локдана" работи, понеже от Китай може да получиш само такава информация, каквато Китай реши да ти даде. Нищо чудно в китай да е "изчезнал" ковид19, и да е останал само грип. Както пък при нас изчезна грип, и остана само ковид. Този вирус е много непредсказуем. Все едно... някой си съчинява истории с него. Между другото, и Северна Корея пребориха на 100% ковид, там даже без никакви мерки. Може би трябва тях да вземем за пример.
22
3
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
....Хе-хе тия за пет месеца не се оправиха, а тиквите у нас искат това да се случи за две седмици...ти конкретни числа за Гърция видя ли да сравниш с нсшите че определяш дали са се оправили.
21
1
 
1
 
! Отговори
Кирякос ГЬОРГЬОС/гъз преди 3 години
Ми не знам колко са ама нъл знаш аз гледам в туркиа как е и глеам са дубря!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами това е във въздуха. И в локдаун да си, пак същия въздух.
19
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 15работи и то отлично до преди 35 дни данните вървяха на долу, заразените бяха по малко от излекуваните, броя на умрелите драстично падна. Ново заразените бяха едва 450. Кое не рабити, мозъка ти плитък.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе-хе тия за пет месеца не се оправиха, а тиквите у нас искат това да се случи за две седмици .
17
11
 
12
 
! Отговори
Тия гърци преди 3 години
направо ги изкъртиха от локдауни. Добре че ни управлява Борисов! България и Швейцария бяха единствените държави в Европа дето тази зима да може човек да покара ски. Може би единствената страна където да отиде на театър, в музей... Една от малкото където беше разрешено да пътуват хора до екзотични дестинации. Където беше разрешено да ходиш без маска по улиците... Просто невероятно колко добре се справиха в кризата от правителството.
16
8
 
8
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Защо при китайците локдауна работи?Едно е да се обявяват строги мерки-съвсем друго е да се спазват!!!
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият проблем, който сами си създадохме е масовата ваксинация по света. Трябваше да се изчака, защото така се създаде мутационен натиск върху вируса. Помнете ми думата, че това след време ще бъде отчетено като най-голямата грешка в пандемията.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че не работи го видяхме пролетта в Италия, ама поука няма
13
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локдауна не работи - първо дава време на вируса да мутира, което е минус. Второ - хората стават кекави - стоят си вкъщи, дебелеят, няма слънце, няма въздух... Изнервят се, стресират се. Това срива имунната система и то много! Да не говоря за стари хора че се обездвижват и така нататък. Единствено работят в някаква степен по-ограничените контакти, но и това е до време, хората са социални животни.
12
1
 
3
 
! Отговори
Правописен речник преди 3 години
недостигат, нестихващ.....
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че е локдуана.. ооо чакай малко той не работи защото целта му е да уж да не се претоварва здравната система а НЕ да спри вируса, защото нищо не спира вируса освен смъртта и сега наще хрантутници понеже са много умни ще правят 10 дневен локдаун обаче без да затварят всичко и нещата ще се оправят на магия както винаги до сега. Война и смърт за опресорите и ковид фашистите..
10
2
 
29
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Извод = локдауна НЕ работи.
9
2
 
29
 
! Отговори
Учен преди 3 години
Хаха, тъкмо в друга тема ми даваха за пример, че локдауните работят Гърция, а то какво се оказа, че това е още едно доказателство, че не работят. В най-добрия случай отлгат неизбежното, но накрая като се тегли чертата ефект няма!