ВМРО: Оттегли ли Македония Гарванлиев от Евровизия, ще го пратим ние!

Имаше и от други етнически общности, но само българинът предизвика скандал
Обновена: 19 мар 2021 10:55 | 19 мар 2021 10:48, Елка Василева
145
ВМРО: Оттегли ли Македония Гарванлиев от Евровизия, ще го пратим ние!
Кадър: YouTube

Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху певеца с българско гражданство показват, че нашата неотстъпчивост за членството на страната в ЕС е напълно правилна.
 
Това се казва в остра позиция на ВМРО- БНД във връзка с разразилия се скандал от другата страна на границата ни заради клип с българското знаме, съпровождащ песента на Васил Гарванлиев, избрана да представи РС Македония на известния песенен конкурс. Както и негово интервю, в което той признава, че е с български корени и има българско гражданство.

Още по темата

ВМРО припомня, че назад в годините представители на всички други етнически общности на територията на страната са били участници в същия този музикален форум: Калиопи - влахиня, Тияна Дапчевич - гражданка на Сърбия, Адриан Гадза - албанец, Есма Реджепова – циганка. Партията обръща внимание и на още един факт – албанското знаме, което се вее над много обществени сгради и лични имоти из цяла Македония, което също не е проблем за никого там.

Защо само българинът Васил Гарванлиев и българското знаме се оказаха „скандални“ за Скопие? За нас отговорът е ясен и той е продиктуван от измислената македонистка идея и неспирните опити от  страна на политиците там да манипулират историята и да използват за репресии българското самосъзнание. Подобни извращения срещу българите, на каквито ставаме свидетели днес, са били правени и в мракобесните години след Коминтерновското предателство срещу България и българите от Пиринския и Вардарски край след 1944 г., посочва ВМРО-БНД.

От партията припомнят също, че живеем в 21-ви век, Югославия не съществува и ако братята ни от онази страна на границата искат да станат част от Европейския съюз, трябва да забравят великомакедонистката идея и фалшивата „македонска нация“, изкуствено създадени в болшевишката лаборатория на Сталин, с помощта на Георги Димитров в полза на Тито.

Евровизия е песенен конкурс на свободните и талантливи млади хора.  Случващото се с представителя на РС Македония на Евровизия Васил Гарванлиев не кореспондира по никакъв начин с европейските ценности, към които официално Скопие твърди, че се стреми.

Ние от ВМРО няма да толерираме насаждането на обществени настроения срещу Гарванлиев, само защото той не крие, че има и български паспорт – също като близо 100 000 наши събратя там.

И ако се стигне до оттегляне на младия певец от конкурса, то ние ще призовем България да го изпрати като свой представител следващата година, заявява ВМРО.

Докато ВМРО е в българския парламент, ние няма да допуснем войнстващия сърбомакедонизъм в ЕС, се казва в изявлението.

А че нещата не са се променили от началото на миналия век, ще го потвърди и  емблематичното стихотворение на Иван Вазов „Па шта си ти?“, припомня ВМРО.  Вазов пише това стихотворение, след като сръбският престолонаследник Александър І удря плесница на едно момиченце в Македония – Васка Зойчева, на 7 години. На Камен мост в Скопие на наглия въпрос на сръбския крал каква е по народност, тя му отговаря, че е българка и той я зашлевява пред всички.
 
    „Па шта си ти?“ - такъв въпрос задава
    във твоя дом безочлив чужденец.
    „Па шта си ти?“ - с такваз псувня смущава
    душата ти неканен пришълец;
 
    „Па шта си ти?“ - туй питане навред -
    при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга
    о, българино, сърбин ти полага
    и чака с начумерен лик ответ.
 
    Но ти пази се, прав ответ не давай.
    Кажи се португалец кюрд, сириец,
    лапонец, негър, циганин, индиец -
    но българин се само не признавай.
 
    Че тоз грях смъртен прошка там не знай:
    влече позор, побой затвор, изгнанье -
    невидени при прежните тирани.
    Скрий, че си българин в най-българския край;
 
    че си потомък Самуилов, на Атонский
    Паисий внук; скрий на коя си майка син,
    на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин,
    и езерата и горите македонски!
 
    Не споменувай Лозеград,
    Люлебургас, ни Булаир ужасни:
    ти би разбудил подозрения опасни,
    че на героите техни може да си брат.
 
    Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
    дъбрава, езеро, река, рид, планина
    ще викат с глас през всички времена:
    „Тук българи са, българи от памтивека!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
0
 
! Отговори
sd преди 3 години
121-имаш ли представа от история и география?
116
0
 
1
 
! Отговори
sd преди 3 години
ВМРО сте анархопопулисти, русоиди и национални предатели, Иван Михайлов щеше да ви избие до един.
115
0
 
0
 
! Отговори
ДоДокато има овце преди 3 години
Докато има овце ще има вълна.Докато има това ще има и овце.Това сме ние и нашите приятели от Македония,овце за политиците.
114
3
 
0
 
! Отговори
Тя преди 3 години
Тя държавата ни е създадена от Русия.Така че прав си.
113
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Всичко пошло в България идва от Русия. Понякога през Сърбия, но това е от второстепенно значение.
112
1
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
ФОРУМЪТ НЕ Е ЗА РУСКИ АГЕНТИ,ЗАПЛАЩАНИ С ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ДА СЕ НАМЕСВАТ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ И ДА СЕЯТ РАЗКОЛ И УМРАЗА ОПЛЮВАЙКИ ДЕЙЦИ И ПОЛИТИЦИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ВМРО!АЗ НЕ СЪМ СИМПАТИЗАНТ НА ВМРО И НИКОГА ДО СЕГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЯХ,НО СЕРИОЗНО СЕ ЗАМИСЛЯМ ДАЛИ ТОЗИ ПЪТ ДА НЕ ГИ ПОДКРЕПЯ С МОЯТ ГЛАС!НИКАКВО ВЛИЗАНЕ НА ПРОМИТИ,СРЪБСКИ ЦИНКОВИ КОФИ ВМЕСТО ГЛАВИ В ЕС!ЕВРОПА Е МЯСТО ЗА МИРНИ,ДОБРЕ ВЪЗПИТАНИ И КУЛТУРНИ ХОРА,А НЕ СБИРКА ЗА РУСКО СРЪБСКИ И,РИЦИ
111
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Цветанка Ризова днес, Джамбаски ме отврати от тази партия. Държа се като някакъв уличник и съсипа много телевизионно време за което трябва да бъде съден. Беше ме срам, че този човек е в Европарламента. С такива невъзпитани човеци само ще боксуваме и нищо добро не ни чака.
110
18
 
8
 
! Отговори
Кара преди 3 години
Каракачанов ще представлява Македония на Евровизия,Бойко и Заев ще.бъдат без вокали,а Джамбаски ще пие уиски в колата докато ги чака за да ги закара с колата до хотела.След това всички ще.се почерпя с бял прашец и ще.си направят фелацио един на друг. СЛЕД ТОВА ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД. ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ.НИЕ С МАКЕДОНИЯ.ЩЕ СМЕ НАЙ-БОГАТИТЕ В ЕВРОПА.
109
2
 
23
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До 120,Пич глупостите ги плещят Севрно Македонците. Кое в статията е глупост или може би стихотворението на Вазов е глупост? От такива *** сме на това дередже, имам предвид отношенията ни със съседите. Сега имаме исторически шанс, член сме на ЕС, да по правим и устоим нашите вековни интереси и права. Никакво по лягане и подаване на натиск от който и да било. Апропо Цв Цв подкрепя СМ и спирачката ни за преговорите им с ЕС било грешка.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1911 България е най-голямата държава на Балканския полуостров след Турската Империя.През 1912г.в Балканската война,армиите на нашите съюзници Сърбия,Гърция и Черна гора по брой общо са колкото Българската.Политиката на българските управляващи обаче е толкова некадърна,алчна и безкомпромисна,че през 1918г.България вече е най-малката държава на Балканите,победена,разрушена,разпокъсана и без нито един приятел.Вече 100 години ние обвиняваме всички други за това положение,само не и себе си
107
7
 
6
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Сега ще се надпреварваме със Северна Македония, кой по-голяма простотия да каже?
106
17
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Каракачанката се стреми да разпали омраза ,да изпълни задачите поставени от Путин и да влезе в парламента за да краде и продава българско гражданство. Ще му позволи ли бг народът? На 04.04.2021 г. ще се разбере колко е интелигентен бг народа. Аз лично като зная,че 11 г. ни управлява нискочела мутра съм много скептичен.
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
политиците в България са всичко, навсякъде.те колят те бесят... като при социализма.
104
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антибългарските прояви в Скопие се крепят на Ньойския и Парижкия договори и след 2019 г. на приемането на Скопие в НАТО, което признава македонска нация заедно с ГЕРП и ОП. Това е истината.
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е след 1944 г. а след 1878 г. в Берлин Македония е открадната от България а населението за небългарско. Няма значение дали е македонска или турска, все е небългарска. После и в Париж и в Букурещ в 1913 и 1919 г. България е обявена за агресор и губи и Южна Македония и Западна Тракия.
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази измислена държавица е пълно с албански агентинай вероятно албания ще ги глътне те самите се натискат що не крадете албанската история или сръбскаотговора е един до мозъка на костите сте Булгарчетано ние не искаме да ни цапате
101
2
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ако пуснем песента на Гарванлиев, поне ще имаме песен на Български език, не на вече чуждия за ЕС - английски език !!!
100
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
агент Иван - на евровизията, поне да се отървем от него
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го оттеглят и да си пускат там албанския хит.
98
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евтин популизъм от Каракачанов и компания. Тези са срам за великите българи, които са дали всичко за каузата- ВМРО. Идва Видовден- 4 април и ще ви пратим на бунището, като и другите пишман патриоти на Валерко и Марешки.