Гърция определи изискванията за туристите от чужбина

Всички работещи в сектора се ваксинират
28 мар 2021 14:55, Елка Василева
54
Гърция определи изискванията за туристите от чужбина
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция е готова с изискванията към чуждестранни туристи. Въвежда се строг протокол по спазване на мерките в туризма, като всички работещи в сектора се ваксинират.

Гръцкият министър на туризма съобщи пред медиите за утвърден протокол по приемане на туристи това лято. Според министър Харис Теохарис се изисква сертификат за ваксиниране или отрицателен ПСР тест, предаде БНР.

Още по темата

На границата властите ще прилагат бърз тест за коронавирус. Осигурени са специализирани хотели за туристи, които евентуално покажат симптоми на заразяване.

От първите дни на април започва масово ваксиниране на работещите в туризма, за тази цел са осигурени достатъчно дози,съобщиха от здравното министерство.

Официално Атина посочи, че туристическият сезон ще стартира от 14 май, а при подобрена епидемиологична обстановка е възможно и по-рано, според министър Теохарис.

В рамките на идеята „острови без COVID-19“ нидерландска туристическа агенция провежда експеримент с 200 туристи. Те могат да посетят от 12 април остров Родос, като се настаняват в 5-звезден хотел. Нямат право да напускат хотела. Цената е почти три пъти по-ниска от реалната. Вече има над 5000 желаещи да почиват на остров Родос дори и с ограничения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
2
 
! Отговори
320 преди 3 години
Харесва ми Гърция, морето е чисто, храната е вкусна, обслужване супер,но с тези техни изисквания, тестове,да няма теглич,да не пуша в колата, постоянно нови и нови критерии, затова и тази година ще съм си на нашето море.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Мерките им са адекватни,защото техните хотели не са построени с пари от ,,куфарчета,,.
44
4
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
до 45О, бъди уверен, че много ще страдат.При тези условия едва ще вържат сезона и няма да видят една стотинка бакшиш.
43
4
 
6
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До Сата НАТОЕдва ли ще страдат от липсата ти!
42
2
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
В Кипър съм бил. веднъж и не бих повторил макар турската част да е запазена автентична и откъм хора и откъм всичко за разлика от гръцката. Предпочитам си гръцкия Крит :)
41
3
 
1
 
! Отговори
ДО 36 преди 3 години
Миналата пътувах до Кипър с PCR, FLYPASS с аероплана, там е доста по-добре от Гърция. Ама ти не си.
40
7
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ходил съм няколко пъти на различни места в Гърция, но предпочитам Испания и Италия. Когато се разминат нещата с вируса, пак там ще ходя, в краен случай в Гърция. Ясно е, че само Бетономорието го изключвам за това лято и за в бъдеще, както правя и през последните 18 години
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умни да гърците, пазят си туризма. Знае се, че ваксините не само предпазват от тежко протичане на заразата, но и че ваксинираните много по-рядко се заразяват, което критикуващите ваксините все пропускат.
38
20
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Досега съм ходил в Гърция само веднъж за 5-6 часа, на плажа на Кавала влязох в Бяло море колкото да им се изпикам веднъж, три кроасана и две коли оборот съм им направил и това ще им е от мене. Във фашиска държава, която задължава хората да се ваксинират, нямам желание да ода.
37
9
 
13
 
! Отговори
МутроМорие преди 3 години
Супер, това ще прочисти голяма част от ***, с дисагите, които осираха и Гърция... Очаква ме страхотно лято на виличката - отношение в таверните, не гъчкани плажове и чисто море! Елада, пристигаме от май до септември. Да живее хоум офиса от плажа....
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42 ЯнаКъде ги намираш такива? Аз подобни български туристи не съм виждал. Да не описваш себе си?
35
4
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Ами по-добре два PCR теста, отколкото четири както беше миналата година, но явно и миналата не си пътувала до Гърция...що се тормозиш за сегашната тогава?
34
4
 
10
 
! Отговори
Явор преди 3 години
И ако случайно "светнеш" на бърз тест на границата, кво правиш бе умник? Зарязваш жената с колата и чаветата и айде в карантина да ти дойде акъла. Като се пусне един тест за антитела ще "светне" и личния ти лекар. За щастие личните имат доста повече акъл в главата си та да не си подритват дипломата за 10 лева и дори да е възможна някаква измама тя ще е на цена която малко хора биха платили.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ако семейство с дете или две ходи в Гърция и родителите са ваксинирани, а детето не е, то е под 16г трябва да има ПСР.И малко всичко се обезмисля.
32
3
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
И се обзалагам всички умници като теб,но надеждата умира последна де... Сега дай газ и ако те спрат метни 20 лв. на катаджиите или шише ракия...или пък се убий от простотията си, няма да е голяма загуба за света.
31
6
 
14
 
! Отговори
Яна преди 3 години
Гърция не е евтини риби и къркане. Всъщност те не са и толкова евтини, но Ганyo с мускалите пълни багажника и вика "сичку мноу евтино, майна"... и това само в Северна Гърция, която разчита основно на български и румънски туристи. Там нито западни ходят, нито дори самите гърци затова и ниските цени. Допреди 25 години нямаше никакъв туризъм в тая част на Гърция. Острвите надолу хич не са евтини, дори по западноевропейските стандарти с изкл. на Крит.
30
14
 
9
 
! Отговори
Док преди 3 години
Пак ще ви го напиша. Хейтите или не, българи сме, ще измислим как да прецакаме системата. Аз се обзалагам за следния вариант: който не иска да се ваксинира, отива при личния, личния го "боцва", а ваксината е всъщност в канала, личния му издава оригиналния истински електронен сертификат и бегай де искаш. Цялата работа ще струва шише ракия, буркан мед, сладко, 10лв или там за каквото се разберат. Боли го личния дали ви е боцкал. Недоказуемо е. Сценария вече го чувам от доста хора.
29
9
 
5
 
! Отговори
Леша преди 3 години
Кой вирус?
28
4
 
20
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
Драмите са основно за софиянците и някои пловдивчани. Разбирам, че искат да избягат от града, обаче трудно разбирам комплекса, че ако не хванеш летен загар си един вид пълен неудачник. Ние също обичаме да скитосваме и сме ходили и в Гърция, не заради плажа, а да обикаляме, обаче тези тестове, инжекции, паспорти..., това е за много-много сериозно мотивирани и вероятно няма да ходим даже из България.
27
8
 
15
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Май на теб вече ти бръкнаха в ***.Ние пък се радваме , че тия дето ходят заради евтините раци и калмари ще си стоят в България и ще се порадваме на Гърция истински без чалга и простотия.