Кола с дъщерята на премиера на Черна гора проби блокада на хора

Кривокапич се закани на протестиращите: Скоро ще разберете!
17
Кола с дъщерята на премиера на Черна гора проби блокада на хора
Снимка: БГНЕС

Пътен инцидент се е случил в Черна гора на пътя Подгорица – Никшич, когато група граждани се опитали да попречат да премине автомобил на правителството на Черна гора.

Събралите се лица се опитали да спрат превозното средство, като някои от тях се качили върху него, но въпреки това колата продължила пътя си и съборила няколко от протестиращите.

Премиерът на Черна гора Здравко Кривокапич заяви, че в автомобила е била дъщеря му.

"Като баща няма да забравя нейните сълзи и страха ѝ. Като премиер няма да ви позволя диващина и беззаконие. В страната ще има ред и законност, на каквито не сте свикнали. Скоро ще разберете", закани се Крипокапич в профила си в Туитър.

След инцидента полицията не позволява преминаването на граждани, които са тръгнали за Подгорица без валидна документация.

Членове на Съюза на патриотичния комитет се събраха пред сградата на правителството, за да протестират срещу проекта на правителството за промяна на решението за гражданството и на Закона за пребиваване.

Кривокапич призова президента Мило Джуканович да не дестабилизира държавата и да подкани хората, които изведе по улиците, да се върнат по домовете си, съобщи РТЦГ.

"Безредиците, които предизвиква, няма да спрат ръката на справедливостта и върховенството на закона! Както прокурорските постановления, така и решението за промяна на критериите за придобиване на гражданство ще бъдат приети в интерес на държавата Черна гора и нейните граждани и никакви митинги, организирани от ДПС, няма да спрат това", написа Кривокапич в Туитър.

Той призова гражданите да не стават жертва на провокации на онези, „които са готови да ги пожертват, за да защитят капитала си”, а да проявят здрав разум, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.