Eди Рама: България държи РС Македония като заложник

Страната ни блокирала Македония в ЕС заради "свои интереси"
18 апр 2021 17:05, Нели Христова
110
Eди Рама: България държи РС Македония като заложник
Снимка: БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония заради свои интереси, съобщават македонските сайтове "Слободен печат", Сител, Нетпрес, 24 инфо, МКД и др.

Рама направил тази оценка в телевизионно интервю за "Визион плюс", цитирано от медиите.

"Вижте какво се случва сега, в момента, когато нещата са готови, хоп, излиза България и блокира Македония. Защо България блокира Македония? Блокира я заради свои интереси. Блокира я заради собствената си вътрешна динамика и държи Македония като заложник. И сега, ще видите какво ще стане, друга държава, която - не защото не иска Македония или не ни иска нас, а защото нейния народ не иска разширяване, и другите не искат", каза Рама.

Той отива и по-нататък като пита, ако Швейцария се казваше Албания или Македония, и на нея ли щяха да кажат "не може да влезете по-бързо".

Рама каза вчера и че е виждал карта с промяна на границите на страните на Западните Балкани, още преди тя да е свързана с приписван на словенския премиер Янез Янша неофициален документ. Самият Янша отрече да има подобен документ.

"Разговарях с него много отдавна. Видях и документа, който излезе. Нямам коментар", каза Рама.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България не държи никой като заложник.България иска да има добър съсед и да не крадат историята и.Където пише че е българска история не може Македония да иска да е македонска въпреки че тази история се творила на днешните така наречени македонски земи.Това е.Много е просто но автора му е изгодно да говори за заложници.
54
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купете си книга на Македонски и се опитайте да я прочетете.Ще се убедите ,че езика им не е български,не и сръбски ,нито руски.Той си е отделен език и е международно признат.Македонците като народ също са признати.Това което се иска на някои наши политици е трябвало да стане преди няколко века.Сега само може да се излагат и да им се подиграват в Брюксел.
53
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз честно не разбирам какъв е Българския интерес Македония да не е в ЕС.Това само някоя промита глава може да го мисли.Като и това ,че Македония ще стане част от България си е абсолютна заблуда.Като и това ,че езика им е български.Това са измишльотини от хиляда и една нощ.Може само да загубим ако продължаваме с тази анти-европейска политика.
52
1
 
6
 
! Отговори
KOI KOI @ преди 3 години
Еди Мама прилича на нашия Глави , да не би да са некви далечни бравчеди от времето на пет вековното присъствие ...?
51
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Македония не говорят на Български,езика им е много различен от Българския.
50
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония скоро ще започне преговори с ЕС.Това което сътвориха ВМРО и ГЕРБ беше най-анти Българско и анти-македонско.Скоро ще разберете защо е така и ще видите ,че сте били подведени.По отношение че С.Македония е Българска ,това може да го каже само заблуден човек,който не е излизал от село и има най-много четвърти клас или просто е живял в изолация и сега е излезнал навън,като нямал достъп до интернет.
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Македония говори български език. Северва Македония е българска.
48
2
 
14
 
! Отговори
Srbe na Vrbe преди 3 години
И на тоя много му е побеляла перушината като на мене защото много се впряга и си мисли че светот се върти около него ....
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Angelos BasinasГърция си има остров и там е мястото на византийците по острови за банана. Като няма банани, яште бг банана.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Еди МамаЩе свети маслото като през ВСВ, нека да си гледа лошо :)))
45
2
 
6
 
! Отговори
Еди Мама преди 3 години
Този Арнаутин много лошо Ни гледа , ще ни свети маслото скоро !
44
1
 
12
 
! Отговори
Сит преди 3 години
Да защото искат само те да имат претенции към западна Македония (Реп. Све.М) + Скопие + Косово. Искат си велика Албания, без да са имали каквато и да е държава и са били шепа хора на които лесно са им резнали некои части и са им сменили без проблем религията (некои не са ги намерили по Балкана и са си останали християни). Замислете се след Ньойския договор всички, които са ни навредили си получават заслуженото и Гърция ще гризне дървото, сърбите бая го отнесоха имат кораби ама море на кино.
43
9
 
7
 
! Отговори
Не,точно преди 3 години
Не, България,а руската кохорта в България действа услуга на путинова Русия. Благодарение на тези национални предатели вече България е в международна изолация. Помнете ми думата.....ще отстъпим по всички фронтове,но в замяна в близките 30 г. Няма да имаме Никаква възможност да влияем на Македония.....
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще организирам референдум за отделянето на Варна и добруджанците от Южна Добруджа, свобода за тях, скачаме против гадните татари....:)))))) Който не се е занимавал с българин, той не знае с какво се захваща :))
41
3
 
17
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Разбира се че е заради наши интереси. И така трябва да бъде винаги.
40
3
 
3
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Тъпчо Тъпев. И той геополитик.
39
3
 
14
 
! Отговори
Мини Гьобелс преди 3 години
Всеки от северо македонските лидери се изживява като един мини Гьобелс.Повтарят разни щуротии, откровени неистини и бавно промиват мозъците на западняците.Не е изненада. Иначе интересът на БГ е Македония да е в ЕС. Направихме компромис за НАТО. Вече няма накъде!
38
0
 
13
 
! Отговори
GG преди 3 години
Тоя пич много сериозно се е притеснил
37
1
 
8
 
! Отговори
: преди 3 години
Тоя що мъ гледа злобно?Да си направи ес с косово,друго нема
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България държи единствено РСМ да спре да й краде историята иначе както искат да се наричат ако искат и швейцарци северни да бъдат