Слаб туристически интерес към Гърция по Великден заради мерките

Между областите не може да се пътува, отказват резервации
Обновена: 26 апр 2021 10:24 | 26 апр 2021 10:24, Елка Василева
22
Слаб туристически интерес към Гърция по Великден заради мерките
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките власти удължиха ограничителните мерки срещу коронавируса. Туристи отказват резервации за Великденските празници, защото остава в сила забраната за пътуване между областите, предаде БНР.

До 3 май се запазват ограничителните мерки за влизане в Гърция. Изисква се отрицателен PCR тест дори и за деца над 5-годишнавъзраст.

Сертификатът за ваксиниране трябва да е издаден от публичен орган на английски език, съобщават от министерството на външните работи.

Още по темата

Гражданите на Европейския съюз не се поставят под карантина.

От днес гръцките власти позволиха влизане на руски туристи и на летищата по островите.

Слаб е туристическият интерес за Великденските празници поради запазените ограничения за пътуване между областите, вечерен час, затворени заведения, коментират собственици на хотели.

На изходните връзки на градовете има полицейски екипи, които проверяват причината за пътуване. Глобяват и връщат пътници, нарушили забраната.

От днес всички държавни служители отиват на работа след отрицателен тест за коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да си нямаме хубаво море заради мутрите, но си имаме вили, селски къщи, планини и красоти където да ходим.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците цяла година са в локдаун. Как не са превъртели не знам! То бива мерки, ама техните душмани направо ги заключиха по къщята!
10
1
 
11
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Гърция върви към зануляване... което и целта на "мерките" по цял свят от самото начало.
9
1
 
18
 
! Отговори
kris преди 2 години
Докато искате ваксина, паспорт, пср, косъм от еднорог и четирилистна детелина, брана от девствена самодива по пълнолуние, ще видите туристи през крив макарон! На само в Гърция, ами по цял свят!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туристическа дестинация като Гърция с такива драконовски ограничения си върви към тотален фалит и провален туристически сезон. Няма как от другия край на света да се вдигнат хората и по цял ден да се разправят с проверки от полицаи, заторени заведения и всякакви други ограничения, това не е почивка, а доброволно заточение!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагледен пример как да съсипеш един бизнес, на който ти се гради икономиката. Вечерен час, проверки, затворено всичко. И що за извратеняк трябва да си, за да си го причиниш това доброволно и да го наричаш "почивка"? Да пътуваш толкова и после да се завреш в една стая? И какво да правя там? Да гледам телевизия? Даже и най-пропадналият икономист ще ви каже, че това е финансово самоубийство.
6
7
 
6
 
! Отговори
Тодор я. преди 2 години
поредната поръчкова статия
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил съм много пъти в Гърция, ама в оная, другата, която беше нормална. В тая не желая да стъпвам.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да си гледат работата. Пука ми за Гърция и се радвам, че не следваме нейните откачени стъпки.И с *** мерки и без такива - все едно - мина през всички. През който не е - ще мине. И толкоз.Ваш е изборът дали ще сте в паническо очакване и съкратен живот от нерви или ще живеете нормално. Гърците са си избрали първия вариант. Тяхна си работа.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато правителството им не влезе малко поне в час, така ще е. И хората им ще излязат още по-масово по улиците напротести. Нищо, че у нас за това не се пише - в Гърция, в цял свят ежедневно има протести против ковид- простотиите. Тоз, който се е поддал на паниката и умишлено всявания страх, все не е прокопсал.Останалите изкарахме и забравихме. Че дажи и на екскурзии и почивки тръгнахме - не в Гърция, разбира се, при луди не ходим. Има достатъчно други добри дестинации, в които не те побъркват.
2
6
 
12
 
! Отговори
Христо от Нова Загор преди 2 години
"От днес всички държавни служители отиват на работа след отрицателен тест за коронавирус"От толкова бъркане с клечки в носовете гърците хептен ще заприличат в лицата на етиопци. И без друго по цвят на кожата го докарват.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия гърци съвсем се побъркаха!То по-добре да изкараме празниците в затвора, отколкото в Гърция при тия условия!Маски, преследване, глоби, полицаи, декларации...Това почивка ли е или допълнително натоварване?