Пендаровски хвали Радев: Джентълмен е, ще говорим неформално

Съвместното пътуване до Ватикана е добър жест, смята македонският президент
18 май 2021 18:00, Красимир Ангелов
203
Пендаровски хвали Радев: Джентълмен е, ще говорим неформално
Снимка: БГНЕС

Съвместното отдаване на почит на Св. св. Кирил и Методий от страна на България и РС Македония е добър символичен жест от двете страни, който може да разведри атмосферата преди предстоящите преговори по отношение на блокадата за членство в ЕС. Това заяви македонският президент Стево Пендаровски, който ще отпътува за Рим с един и същи самолет с българския президент Румен Радев.

"Нашето съвместно пътуване и нашите срещи във Ватикана с папата не са подчинени на решението на спора. Предложението му е отпреди месец и мислех, че е добре в българския държавен самолет да съберем цялата делегация от Скопие и тази от България за общо почитане и това го правим традиционно, не е нищо ново.

Поради здравните протоколи, които се прилагат за аудиенция при папата, не можахме да отидем точно на деня, 24 май, а на 26 и 27 май. Мисля, че това е добър символичен жест от двете страни, за леко разведряване на атмосферата в очакване на предстоящите преговори относно блокадата", каза Пендаровски в отговор на журналистически въпрос.

Още по темата
Целта не е да преговаряме, целта е да се почетат едни от личностите, които не бяха спорни дори според историческата комисия, посочи Пендаровски.

Той каза още, че тъй като ще прекарат много време заедно с президента Радев, неизбежно ще стане въпрос за проблема, но, както подчерта Пендаровски, това ще бъде неформален разговор.

"Не се предвижда да има официални разговори, не защото ситуацията с официалното правителство в София е такава, а защото президентът както там, така и тук, тези неща не ги върши оперативно. Те са водени и ще продължат да бъдат водени и занапред от правителствата на двете държави. Ще говорим. Но това няма да бъдат преговори“, каза президентът на западната ни съседка.

Той подчерта, че в тези разговори ще се опита да остане в рамките, в които е бил телефонният разговор с Радев преди няколко месеца.

"Тогава проведохме дълъг разговор по тази тема. Всеки остана на своите позиции и аз информирах обществеността за това. Смятам, че Радев има по-умерена реторика, с която обяснява българските възгледи, и очаквам разговорът с него да бъде пълноценен разговор между двама джентълмени", каза Пендаровски при посещението на ваксинационен пункт в Куманово, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раша си има нейното си влияние в Бг главно чрез корупционни схеми и финансиране на политически проекти, но радев не е точния типаж руски шпионин, конците му ги дърпат главно сороски Нпо та. Разбира се и москва има дял в ЗАДКУЛИСИЕТО при радев!Що се отнася до Македония, предателство ще бъде ако пуснеме в ЕС тия Тито-шпиони и сърбомани!
43
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турско-руски поток кой го строи бе аланкоууу. Вашия любим ненагледен с милиарди от вашите пари ама него не го наричате русофил нали. Много сте зле заслужавате си съдбата да сте бедняците на ес.
42
4
 
7
 
! Отговори
Но Пендо не е! преди 2 години
Радев може и да се прави на мъжкар - джентълмен не е правилната дума...Но Пендаровски е далеч и от едното и от другото. Той се прави на дълбокомислещ интелектуалец. На като Заев е хитряга, който иска да изкрънка БГ-съгласие ...
41
5
 
7
 
! Отговори
обикновен преди 2 години
Да, бе, ясно, ще си обменят сводки за наредбите на Москва, как да се прецака ЕС и Трите морета! ПеДаровски и РадеФ в една стая ли ще спят, че много време ще прекарат заедно?
40
6
 
9
 
! Отговори
Радев-предател преди 2 години
На националният интерес?Натам отиват работите!Да не забравяме ,че Бойко го беше изгонил пендара преди време!
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПрез Унгария ли, като Груески?ха ха ха ха
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 29Коминтерна не е лошо. Те юго славяни, ние българи и ставаме славянобългари. 681 така се ражда България.
37
5
 
11
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Как няма да станат приятели, нали и двамата са приятели на Путин, само че идват други времена, при които коминтерновците ще изчезнат.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак продължаваме да се срещаме с тия роми.От къф зор не се знае.При толкова омраза и помии вече 70 години единственото, което трябва да се направи е една триметрова ограда и пиле да не прехвръкне.Айде у лево и тва е.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПРИЗНАВАТЕА след 1945 г. не са ????
34
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прoсто Радев е възпитан човек с образование и маниери за разлика от онзи с кюлчетата със злато. И македонеца го е забелязъл. Народ който не уважава себе си няма как да го уважават в чужбина. Затово се гласува за интелигентни и възпитани хора. Поне в нормалните страни е така. Тук много се тачат бaцетата.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкия Пендаровски, ще трябва да търпи вонята на зелените чорапи до Ватикана.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очаквам разговорът с него да бъде пълноценен разговор между двама джентълмени", каза Пендаровскиоткога на *****дерасите им викат джентълмени?
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен<blockquote></blockquote>Всички са мекерета.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Ами точно Пендаровски не е под влиянието на Мордор!
29
8
 
2
 
! Отговори
Минавам ги с 200 преди 2 години
Стево,недей така!Оня с Джипката ще се обиди!Па той е доста обидчив ха ха ха ха
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам Пендара , но нашия летец за 5 години не виждам какво свърши и сега иска и да го избираме. Трябва да се се стегне защото нищо не работи и страната затъва а и с Македония не върви вместо да се обединили вече.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25"Докато се подиграваме на братята Македонци,никога няма да ни заобичат."-------А те, макетата, ни благославят от веки веков, а ДНЕС от 10 вица, 9 са за йeбани у глъвътъ ***.
26
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е когато го няма банкянския селски бек да срами страната с чобанското си поведение и речник.
25
3
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
И какво ще правите вкупом при статаничката-папа ако може да попитам??? Разчитате, че господарите на новия сатанински ред ще нашокат канчето на нашия Президент?? Хмм, ще видим тая работа!