Заев и Радев обсъдиха интеграцията на Северна Македония в ЕС

През следващите дни Заев ще посети страната ни
14 юни 2021 22:15, Нели Христова
116
Заев и Радев обсъдиха интеграцията на Северна Македония в ЕС
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев проведе двустранна среща в Брюксел с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев. В разговора от страна на Република България участва министърът на отбраната Георги Панайотов, а от страна на Република Северна Македония вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров, министърът на отбраната Радмила Шекеринска и министърът на външните работи Буяр Османи. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Перспективата за постигането на реален напредък в процеса на европейска интеграция от страна на Република Северна Македония беше във фокуса на разговора на Румен Радев и Зоран Заев. Държавният глава подчерта принципната си и последователна подкрепа за европейската перспектива на Република Северна Македония, както и очакването на България този процес да бъде улеснен от пряк и активен политически диалог, чрез който да бъдат разрешени откритите въпроси в двустранните отношения. Договорено бе през следващите дни министър-председателят на Република Северна Македония да направи посещение в София.

И Румен Радев, и Зоран Заев откроиха позитивния знак в отношенията между двете страни, който държавните глави на България и Република Северна направиха със съвместното си посещение през месец май в Рим и Ватикана за отдаване на почит пред делото на светите братя Кирил и Методий. Изразена бе обща воля за постигането на устойчиви и необратими резултати в изграждането на добросъседски отношения между България и Република Северна Македония, което отговаря на очакванията на гражданите и на двете държави.

Двустранното партньорство в сферата на сигурността и отбраната и възможността за разширяване на сътрудничеството в областта на военното обучение, също беше във фокуса на разговора на Румен Радев и Зоран Заев в Брюксел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 47 Каква територия е изпросила Македония от сърбите бе, мало умник?
40
2
 
11
 
! Отговори
доКОГАщеГИдъндуркаме преди 2 години
Просяците на Балканите.Изпросиха си име от гърците ...изпросиха си територия от сърбите ...сега си просят история от нас ... Оня месец просякът им президент НА АВАНТА пътува до Ватикана с БЪЛГАРСКИЯ правителствен самолет щото те си нямат такова чудо самолет.
39
3
 
8
 
! Отговори
До наблюдател от ООН преди 2 години
Не е така това са едни изстрадали сръбския комунизъм хорица, които са една част албанци, една част сръбски башибозуци( че няма как да ги обрисувам тези кръвопийци) и една част подтискане население с българско самосъзнание което е мачкано докрай и с каквито е средства нужно за да не казва че са българи. Надявам се някога да се осветлят официално зверствата над тези хора.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Анонимен 17...Логичната развръзка е РСМ да се разцепи и да си я делим между България, Гърция и Албания. Сърбетата да дуат таратора.----////----- Ти сериозно ли? Ти мислиш, че Гърция ще дели нещо с тебе, зад гърба на Сърбия? Ти не знаеш ли, че си никой, а Гърция и Сърбия са две сестри?
37
4
 
7
 
! Отговори
оценка на Зайо преди 2 години
Държава дето прави вино и ракия от тикви не ми я хвали.
36
2
 
14
 
! Отговори
до Радев и компания преди 2 години
Обща...история с РСМ нямаме.България не може да има...обща история със самата себе си!!!!!"Добросъседство и приятелство" значи, че ние ще сме ощетени.Нямаме"обща история"защото макетата нямат история.За да имат,трябва да откраднат нещо от нас и ние пак ще сме ощетени.За какво ми е общо бъдеще с хора,които си опропастиха гените?Това са ***!!!
35
2
 
9
 
! Отговори
ИЗВОД:вето до дупка преди 2 години
ЕВРОПЕИЗАЦИЯ на РСМкауза ПЕРДУТА!!!
34
2
 
9
 
! Отговори
Скопски историчар преди 2 години
Адам е бил македонец и Е.В.А е била македонка и там щастливо си живяли преди да дойдат лошитеБугари и да ги замерят с ябълки.И те се изкушили и почнали да си бъркат по дупките и да говорят на тоя омразен шопски диалект. Иначе кротко си мучали на египетско наречие... Това е из "Нова история на Антична северно-западна република Албано-Македония".
33
2
 
14
 
! Отговори
Московско мекере преди 2 години
Преди 70 г., едно друго московско *** продаваше нашия интерес на тази територия. Затова сега сме в това положение. Сега е същото.
32
2
 
13
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Заев не е добре дошъл в София!
31
2
 
12
 
! Отговори
татарски брат преди 2 години
Днес България ви показва карта с пределите на Велика България.Утре Албания ще ви покаже картата на Велика Албания,в други ден Сърбия ше ви покаже картата на Велика Сърбия. Гърция вече ви показа картата на Източната римска империя и вие пак квичите,че това не е истината.Е НЕЕма угаждане! Македонска държава е нямало допреди няколко години.Вятър-държаваца е тая мЪнкидония...даже на байряко са си сложили вентилатор...голямо продухване на мозъци е паднало......
30
2
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Този е плашещ с жаждата си за власт.В България в момена има ли Мин.председател или тоя се изживява и на такъв.Този ако не спечели президентските избори или ще пукне или ще се разболее или щи превърти няма да го преживее.Ограничените самовлюбени като този не умеят да губят, защото са слаби.Нещастн...к
29
3
 
14
 
! Отговори
Радев към макетата преди 2 години
България не бърза за никъде!Който иска Еуропска уния да си приведе в порядък историята и езика....!Краденето и фалшифицирането на историята не се толерира в ЕС!
28
2
 
10
 
! Отговори
БАН преди 2 години
ВЕТО до ДУПКА!Проба грешка,проба грешка и така след някоя и друга ПЕТИЛЕТКА ще узреят.
27
2
 
15
 
! Отговори
Но пасаран Зайо Байо преди 2 години
Антиките от РСМ продължават с комунистическите, тарикатщини, усвоениот др.Тито и КОМИНТЕРНА-правейки се на умряла лисица и на запад,и на изток.Не желаем те да вписват в устава на тази югопровинция достойното име българи!Ние вече нямаме нищо общо с вас,не заслужавате честта да се наричате българи.Срам би било за всеки от нашите прадеди да види как днес внуците им се сърбеят и плюят и храчат по майка България! Бройте се за албанци,оставете българите на мира!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще вкара ЕС в Македония!
25
3
 
13
 
! Отговори
патриот преди 2 години
И Заю Баю и Пендаровски са крадци на българска история-Фалшификатори!Историята ВИНАГИ се основава на архиви и документи.Всички архиви от най-големите хранилища по света - Византийските архиви,Лондонския Императорски архив, Истанбулските архиви и пр. сочат точно това, което е записано в Българската история.Единствено историята на психопатите от РСМ се основава на мултиетническо смукане от пръсти.ВЕТО до ДУПКА!!!!
24
2
 
14
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Омръзна ми да ни занимават с болните от психиатрията до Вардара.Нахиленият Зайо Байо е измамно приветлив и плъзгав катПЛУЖЕК.А агресивният тон и враждебното отношение на официалните власти в РСМ и пейзаните македонисти е знак, че те все още не са си написали домашното за България.ДА ЧАКАТ!!!
23
2
 
10
 
! Отговори
оле мале преди 2 години
два паляка на едно място
22
2
 
11
 
! Отговори
ода за Мъкедония преди 2 години
Нейде там в Скопский ДИСНИЛЕНД,антични историчари каканижат псалми жални,че албанец пак ги гази изодзади.Пискат, врякат, и реват,за Еуропска уния пищят.