Заев и Радев обсъдиха интеграцията на Северна Македония в ЕС

През следващите дни Заев ще посети страната ни
14 юни 2021 22:15, Нели Христова
116
Заев и Радев обсъдиха интеграцията на Северна Македония в ЕС
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев проведе двустранна среща в Брюксел с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев. В разговора от страна на Република България участва министърът на отбраната Георги Панайотов, а от страна на Република Северна Македония вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров, министърът на отбраната Радмила Шекеринска и министърът на външните работи Буяр Османи. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Перспективата за постигането на реален напредък в процеса на европейска интеграция от страна на Република Северна Македония беше във фокуса на разговора на Румен Радев и Зоран Заев. Държавният глава подчерта принципната си и последователна подкрепа за европейската перспектива на Република Северна Македония, както и очакването на България този процес да бъде улеснен от пряк и активен политически диалог, чрез който да бъдат разрешени откритите въпроси в двустранните отношения. Договорено бе през следващите дни министър-председателят на Република Северна Македония да направи посещение в София.

И Румен Радев, и Зоран Заев откроиха позитивния знак в отношенията между двете страни, който държавните глави на България и Република Северна направиха със съвместното си посещение през месец май в Рим и Ватикана за отдаване на почит пред делото на светите братя Кирил и Методий. Изразена бе обща воля за постигането на устойчиви и необратими резултати в изграждането на добросъседски отношения между България и Република Северна Македония, което отговаря на очакванията на гражданите и на двете държави.

Двустранното партньорство в сферата на сигурността и отбраната и възможността за разширяване на сътрудничеството в областта на военното обучение, също беше във фокуса на разговора на Румен Радев и Зоран Заев в Брюксел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
30
 
4
 
! Отговори
JAНЕ САНДАНСКИ преди 2 години
*** и да снимките се тая одлука е донесена и се е договорено од големите држави во ЕУ за прием на МАКЕДОНИJA во европската уния ЧАО
80
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Бог да пази България...усмихнете се и я обичайте...това е нашия Дом...Дома на децата ни...винаги се връщаме у дома,не позволявайте на евтини крадци да ви продават...да продават децата ви в робство..живеем в несправедлив Свят за съжаление,не позволявайте саможертвата на Апостолите ни бъдат продадени,както животите на децата ви...и вашите!!!Бог да пази България...от политици-е.и..а.е!!!
79
8
 
17
 
! Отговори
ББ преди 2 години
радев е национален предател...а му бях ...адвокат...защитник!!!толкова съм разочарован...чак ме боли...кървя!!!
78
4
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и плюещите РСМ...и хвалещите я са...агенти на руски и сръбски служби...тя е динамита които ще разгори нова война на Балканите...ще плащаме с кръв и пари на богати...колко трябва да си недалновиден или алчен,зависим,да обречеш Народа си на...ще ни има ,България ще я бъде въпреки политиците които ни продават...Бог ни е дал Живота..и само Бог може да ни го отнеме..честта ни е в нашите ръце...готов съм да убивам и умра за честта и справедливото отношение към Народа ми..към децата ми..към предците ми
77
2
 
10
 
! Отговори
Допълнение преди 2 години
към коментар 89 :Забележка: На семействата на измекярите Заев и ПЕДЕРовски да не се дават български паспорти!
76
5
 
10
 
! Отговори
Напомнително : преди 2 години
Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в негои гадните албанци. Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция, сърбоманските ***-еничари,албанската мафия и "българските" с,о,росоиди(майкопродавци).
75
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев къде скри плика
74
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев предател
73
2
 
16
 
! Отговори
za Makedoniq преди 2 години
македония е една буферна зона м/у 4 държави.........................България, Гърция, Албания и Сърбия..............Македония никога няма да бъде истинска държава.............но албанците са най-умни, те превзеха тая територия!!!
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-дълго северомакедонците, са били в пределите на българската държава ------////------- Това абсолютно не е верно, но като се абстрахираме - и какво от това?
71
2
 
16
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
България вече граничи с Велика Албания...............Македония не е никаква държава, а само една буферна зона м/у България, Албания и Сърбия!!!!
70
2
 
17
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
Македония....................такава държава НЕМА...............за истинските българи Мизия, Тракия и Македония са само географски понятия!!!!
69
7
 
7
 
! Отговори
СФ преди 2 години
Вече е договорено!
68
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Аз съм Свободен Българин...децата ми още повече...или защитете Справедливостта или ви уволняваме...живота не е шведска маса...Апостола...Ботев...животите си жертваха да ни има...вие коктейли и предателства...чекмеджета и служби в ЕС..банки...е захранвате ги с животите ни...дадени ни от Бог...убивате децата на Бог и очаквате просперитет?РСМ е франкенщайн на коминтерна на СССР и путин...на сърбия и тито...Справедлив Свят!!!или няма шанс!!!
67
5
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
радев...бях ти защитник...най-малкото,гърците ги държаха 28 г....за да защитят интереса на Народа си,принудих аги да променят името на измислената им държава,ти без парламент,без да си ни питал,и правиш ПР-и...с какво си по-добър от бойко,божков...?всички ни продавате!...никога повече лицемери продаващи Историята и Животите ни!Никога повече радевци и бойковци,догановци и станишевци...енич.р. превръщтат децата ни в роби...за сребърници...и им плащаме...държат се с нас като с...роби..
66
4
 
10
 
! Отговори
Оле ужас преди 2 години
Тоя само да не го пребият с камъни като дойде.. !
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73 Напротив, българската област Вардарска Македония, както и Моравски област, е част от българската държава, преди Сърбия да е била държава на картата. Гърците никога не са имали единна държава, това е била Византия т.н., или Източното Римско царство. Най-дълго северомакедонците, са били в пределите на българската държава. А държава означава народ, език, култура, писменост, нация, граници, войска, администрация, цар, патриарх, църква и прилежащите им имоти. Всичко това им е дала България.
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев може и да подпише договор за подялба на Вселената с РСМ.Проблемът е че Радев не оторизиран да подписва такива договори,да не говорим ,че всеки договор трябва да бъде одобрен от Парламента ,а такъв няма!
63
3
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Какво обсъждане?Обсъждане на може практически да има,докато Царство България и Северната й провинция са управлявани от евреи,турци,руснаци и американци. Да живее Обединено Царство България! Косово е Сръбско ! Македония е Българска !
62
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта не е оторизиран, да взема решения, по национално значим въпрос. Може само да разговаря, да тупка топката, докато изберем новата власт. Тогава, досвидание, Румка!