Сахарска жега в Гърция до края на седмицата

Има хоспитализирани туристи след дълго стоене на слънце
Обновена: 29 юни 2021 10:25 | 29 юни 2021 10:25, Елка Василева
16
Сахарска жега в Гърция до края на седмицата
Снимка: архив, БГНЕС

Сахарски температури се очакват в Гърция до края на седмицата. Ограничава се движението на камиони в обедните часове. Лекари препоръчват умерено стоене на слънце, предаде БНР.

От днес до края на седмицата температурите в Гърция ще достигнат 44 градуса, предупреждават от Гражданска защита.

Властите препоръчват на туристите с информация на няколко езика да са внимателни и да избягват продължително стоене на слънце. Препоръчват да не се пътува в обедните часове.

Полицията съобщи, че ще спира движението на товарни автомобили в районите с високи температури.

Фирмите, които имат дейност на открито, прекратяват работа на обяд. Правят се масови проверки за условията на труд в жегата.

Лекари предупреждават, че са зачестили случаите на хоспитализирани туристи след продължително стоене на слънце. От общините на много места раздават вода на плажа.

Полиция охранява горските масиви и припомня, че е забранено паленето на огън в гора и в близост до нея. Има опасност от пожари при тези високи температури. За нарушение се налагат високи глоби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Лоша работа преди 2 години
Иде мор...вируси, градуси и изтребление. Рептилите че ни изядЪт! Мене ме уапа женско зомби...скоро че пощръклеем!
13
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
работата е там,че за разлика от нас гърците не са ЧАК ТОЛКОВА прости!..Ето,сега научих,че електроснабдяването и здравеопазването са ИЗЦЯЛО ДЪРЖАВНИ институции!!!! Дори не са и помислили да оставят тия ФАТАЛНО ВАЖНИ за държавата отрасли в ръцете на частници и чужденци!..Може би някой ден ще се поинтересувам и от други аспекти на гръцката ВЪТРЕШНА политика,но съм сигурен,че едва ли ще разбера,че са дали ВСИЧКИТЕ СИ НАХОДИЩА НА ЗЛАТО на некакви ябанджии,срещу ПОЗОРНИЯ ЕДИН процент "аренда"..
12
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..И КАК точно "управляват" бсп и итн,бе комедианте?!...Невероятно е,че има толкова безмозъчникато теб в нашата Територия!..
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
взимат мерки хората ,как да помогнат на гражданите си, а тука нула, хората са последна грижа за управляващите от итн и бсп, умирайте, нали ние си лапаме
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекрасна Гърция! Свежи морски дарове, прясна бира, хубави зеленчуци, фета, пресен риган... Идилия. Наемаме моторна яхта за няколко дни, обикаляме островите, закотвяме я директно пред вилата на плажа. Абе, кеф. А у нас разни силиконки с мъже, каращи премиум немски автомоби от рода на Porsche Cayenne, струващ целия колкото джантите на нов такъв, се прехласват по мизерията в Wave Resort и се фукат колко било яко там. Абе, тъжна картинка.
9
4
 
6
 
! Отговори
Венизелос преди 2 години
И аз съм добре на Крит жуля бирица и гледам Руски дупета , а татарите Бойковисти сънуват руски шпиони -*** глава затрива гербераси прости ще бъде заклана банкянската *** на 11 юли ...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седи се на сянка близо до водата и стане ли ти жега бух в морето.Излизаш и Йорго донесъл под чадъра лееден ''Митос'',ама го сипал в чаша седяла във фризера.Пиеш на големи глътки и оооох гръцкото безгрижие започва.Ако не е донесъл ядки микс към бирата за мезе в едно малко чаше,му поръчваш пресен ''Гаврос''-супер мезе за бира КЕСТРА!
7
3
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Да стаа ко ще ! Язе жа иая съ изкъпа у ряката.Сяка година съ къпа га съ спопли водътъ у нашта ряка.Ем съ избаням ,ем и риба фана.Колкото по жега толкоз по добре.
6
7
 
4
 
! Отговори
Поморийски курморан преди 2 години
Значи отиваш в Гърция , уж на по -хубаво и седиш в сауната постоянно. Ходил съм един път в Гърция през юли 2000 г. - егати пека.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ледено узаки с каламааари ама на сянка под маслиново дърво и бозуки....
4
2
 
0
 
! Отговори
Бабичок преди 2 години
Тук ли е или е па супер много от които се борят ли е или е па от тип ц на маслото от 6
3
1
 
7
 
! Отговори
селянин преди 2 години
до 1абре след 8 сабалето и покрай морето не се живее има сутрешен бриз и горе долу се понася свръши ли и я свръших
2
2
 
18
 
! Отговори
SS преди 2 години
Климатичните промени са факт.Свиквайте.Това е бъдещето.Скоро у нас ще можем да гледаме маслини ,и мандарини.Другаде ще бъде невъзможно да се живее.Ще има климатични мигранти.Както и войни за ресурси.Пандемията от коронавирус е едва началото на това което ни очаква.Не вярвате ли ? Почакайте сами ще се убедите.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и сега си е жега, но покрай морето се живее.