До €150 000 помощ за семейство заради пожарите в Гърция

За наемането на временно жилище ще се отпускат до 500 евро
11 авг 2021 08:40, Елка Василева
10
До €150 000 помощ за семейство заради пожарите в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви пакет от мерки за засегнатите от пожарите. Помощта за хората, понесли щети, ще стигне до 150 000 евро на семейство. Незабавно се отпускат по 20 000, 12 000 или 5 000 евро в зависимост от степента на щетите.

Още по темата

За известен период се спира и изискуемостта на дълговете и данъчните задължения, както и разпродаването на движимо и недвижимо имущество от частни съдебни изпълнители.

За наемането на временно жилище ще се отпускат до 500 евро, докато хората възстановят домовете си.

Помощи се предвиждат и за бизнеса и унищожените лични земеделски стопанства, предаде БНР.

Междувременно от Гърция се съобщава за разпалването на ново огнище на пожара на остров Евия. Образувал се е  нов фронт от километри заради силния вятър в района. По-рано бяха евакуирани 19 села на полуостров Пелопонес в района на община Гортиния.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че е време към данъка на всеки имот да започне са се събира и нещо като задължителна застраховка. Защо за колите има задължителна Гражданска, а за имотите да няма? Така, когато се случи някакво застрахователно събитие с имота ти, ще имаш пълното право да изискваш обезщетение.А не като ти изгори къщата да викаш телевизия и да хленчиш държавата да помага с парите на всички нас, защото ти си беден и нямаш средства да си го възстановиш.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде малко по-леко с тая държава. Обърнахме я на брашнен чувал. Защо данъкоплатеца т.е всички ние, трябва да плаща имотита на всеки, който не е счел за нужно да го застрахова? То е лесно да се гледат гърците, но те от години живеят на гигантски кредит от запада, щото все са много ларж и са големи раздавачи на държавни пари.Трябва да се изиска създаване на фонд за бедствия, в който да се отчисляват част от данъците върху имотите, а не все държавата.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тук 375лв за хората останали без къщи в Старосел и 500лв на близките на загиналите-ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ. И като написах, че държавата трябва да им дари по един фургон на останалите без дом, а на близките на жертвите поне по 5000лв и ме наплюха веднага някакви ***. А онея хрантутници в парламента ще похарчат трети път 60млн лв за организиране на никому ненужни избори.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Раздават, после изпадат в криза, ЕС им помага с безливени заеми, после опрощава част от дълга и всичко е пито платено. Цял живот така живеят на гърба на ЕС. Въпроса е че ги имат налични, тук просто ги няма за да ги раздадат. Цялия оборот на пари в Държавата е колкото в една европейска столица, или един средно голям американски град.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Открийте разликите с нашата майка родина и мащеха държава. Това са фактите във "фалиралата" Гърция.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкянския скот и той така помагаше. По петдесет хиляди на пострадал, четиридесет и девет хиляди и петстотин в чекмедженцето и петстотин за бог да прости.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е държава,а не имитация на такава
1
0
 
15
 
! Отговори
а,де преди 2 години
Обаче па немат по 50 евро към пенсиите.