Махнали знамето пред българското консулство в Битоля

Македонското външно министерство осъди акта
31 авг 2021 10:17, Елка Василева
50
Махнали знамето пред българското консулство в Битоля
Снимка: архив, МВнР

Знамето пред сградата на българското консулство в македонския град Битоля е било свалено след увреждане на пилона. Актът беше осъден от външното министерство на РС Македония.

Още по темата

„Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда увреждането на пилона и отстраняването на знамето на Република България в Търговско-икономическото представителство към Генералното консулство на Република България в Битоля. Този вандалски и безотговорен акт на физическо лице, чиято самоличност ще бъде предмет на разглеждане от страна на компетентните органи, в никакъв случай не бива да се отъждествява с населението на този традиционно консулски и космополитен град“, се казва в съобщението на министерството, цитирано от „Нова Македония“.

Македонското външно министерство подчертава, че подобно изолирано и неконтролирано отношение не допринася за усилията за задълбочаване на приятелството, добросъседството и сътрудничеството между двете страни, както и за съвместните усилия за напредък в стремежа на РСМ за по-нататъшно интеграция с ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
14
 
4
 
! Отговори
Петар Гарена преди 2 години
Браво на Братски ФЮРОМ...Гърция ще ви пази братя фироми , от буггарите-татари .
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонец чете конско на сина си: А бе, двойка по математика, дека е голема наука разумем. Ама двойка по македонска история дека е две страници не разумем.
21
2
 
9
 
! Отговори
аз съм 19 преди 2 години
Напратих техническа грешка с изписването на годината. Извинявам се за което. Бързах да напиша отговор докато читателя е на линия Да се чете: Но Иванка Иванова е шефка на Отворено общество от 2004 до юли 2020г.Иванка Иванова е щатна съветничка на Румен Радев. Питайте нея за македонското малцинство! Локуми ще ви разточи по тази тема.
20
17
 
3
 
! Отговори
Райчо преди 2 години
Както се подчертава в статията Македония полага големи усилия за приятелство с България. Но България не й отговаря с взаимност. И не оценява усилията на македонските братя и огромните отстъпки направени от тях в преговорния процес. А позицията на България е несъответстваща на реалностите. При положение че България е оставила в Турция и Гърция да няма "българско малцинство" или етнос поне, какво пречи и м Македония да е така. Скоро и в България ще е така.
19
2
 
20
 
! Отговори
Ядосан преди 2 години
До 12 Питате каква е разликата между бесарабски българин и македонец. Много е голяма, повярвайте, бесарабските българи са съхранили езика и традициите ни векове, винаги са имали съзнанието, че са българи. Македонците и те не знаят какво искат.
18
5
 
8
 
! Отговори
до №13 преди 2 години
Христо Иванов Бойкикев е от виден македонски род. :D Има и още... но не знам защо първата ми асоциация е с Христо. Има при Радев една Иванка Иванова. Тя е уж съветник на Радев. Но Иванка Иванова е шефка на Отворено общество от 2004 до юли 2021.Иванова е восновата или съучаствала "във всички становища в подкрепа на дж.е.ндър-идеологията, войната с Българската православна църква, фабрикуването на "македонско" малцинство в България и всичко останало по конспект". Има и др
17
2
 
4
 
! Отговори
до8 преди 2 години
ходи до аптеката и бързо някакви хапчета и то по възможност със зелена рецепта и после бързо вкъщи на сигурно да не дойдат да те превземат извънземните и да те направят един от тях
16
11
 
3
 
! Отговори
Заслужено преди 2 години
Напълно заслужено го правят! Днес ще ни свалят знамената и ще трошат надгробни паметници. Утре ще ликвидират и самата България - малко й трябва. Непоследователната политика на България дава своите плодове с ркус на фекалии. Ще си ги яде!
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евроатлантици напиращи за ЕС са махнали знамето от омраза дето не ги пуснахме в ЕС. Това не е вандалски акт, а евроатлантически ценности.
14
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Велика Македония от Охрид до Варна! Поклонете се пред слънцето!
13
3
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
стопиране блокада ембарго всичко възможно не за тия промити титовски ***умници. това явления българин (принципно си е тегава работа) и то промит от Титовския режим е по-лошо от кризата в Афганистан- тя ще отмине, а тия няма да поумнеят и да им светне
12
6
 
13
 
! Отговори
Тия преди 2 години
същества явно от добро не разбират! Крайно време е към всички макета в България да се подходи така, както те към българите там! Всеки който познава и има контакт с македонец, да му стъжнява живота с всички сили и средства. Радвам се, че албанците от ден на ден ги претопяват!
11
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата между македонец и бесарабски българин е тази, че единия на чист руски ти обяснява, че е истински българин, а другия на чист български, че не е.
10
16
 
3
 
! Отговори
Омразата преди 2 години
Единствено омразата е това, което крепи един народ. Омразата е нещото, което прави от племената нация. Без омраза, народите умират.
9
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за всяко поругано българско знаме - още 5 години в чакалнята! да се научат на уважение!
8
2
 
22
 
! Отговори
аз преди 2 години
ЕС ? Друг път!
7
33
 
3
 
! Отговори
Благодарете се преди 2 години
Благодарете се, че само ни свалят знамено и се гаврят с отделни хора. Мокедония все още не ни е обявила война, не ни е нападнала и превзела. Но ако БГ продължава по същия начин, Македония не може да стои безучастна. Сега на някого може да му се струва смешно и невъзможно, но РСМ е най-вероятният нападател на БГ и ще може да ликвидира страната ни за броени месеци. Да, може и да не са прави, но са единни, умеят да мразят и ще победят нас, оялите се, охранени българи. За българите Родина няма.
6
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако поддържаме македонците безусловно въпреки всички номера, които ни въртят , те ще спрат да ни мразят, вервайте ми ...
5
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пилота такси на Пендаровски се крие като мормот в президентството и завива предизборни лакардии в целофан.
4
4
 
19
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Публичен разстрел за извършителите и вето за вещачката творба на Коминтерната.