Махнали знамето пред българското консулство в Битоля

Македонското външно министерство осъди акта
31 авг 2021 10:17, Елка Василева
50
Махнали знамето пред българското консулство в Битоля
Снимка: архив, МВнР

Знамето пред сградата на българското консулство в македонския град Битоля е било свалено след увреждане на пилона. Актът беше осъден от външното министерство на РС Македония.

Още по темата

„Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда увреждането на пилона и отстраняването на знамето на Република България в Търговско-икономическото представителство към Генералното консулство на Република България в Битоля. Този вандалски и безотговорен акт на физическо лице, чиято самоличност ще бъде предмет на разглеждане от страна на компетентните органи, в никакъв случай не бива да се отъждествява с населението на този традиционно консулски и космополитен град“, се казва в съобщението на министерството, цитирано от „Нова Македония“.

Македонското външно министерство подчертава, че подобно изолирано и неконтролирано отношение не допринася за усилията за задълбочаване на приятелството, добросъседството и сътрудничеството между двете страни, както и за съвместните усилия за напредък в стремежа на РСМ за по-нататъшно интеграция с ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пръчка на Заев под пагона на Вучич и ***
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това хилядолетно коминтернско недоносче,създадено 44 година,не спира да рови. Мяза на дете аутист,непрестанно нещо човърка.
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те изгориха знамето ни миналата година. Какво се чудите? Това са болни хора. Ние нямаме пленено знаме, но имаме изгорено знаме от РСМ. Терористи са. Не само крадат история. Те са брутално нагли.