След трагедията в Тетово: Здравният министър на РСМ подаде оставка

До момента е потвърдена смъртта на 15 души
10 сеп 2021 23:30, Красимир Ангелов
23
След трагедията в Тетово: Здравният министър на РСМ подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването на Република Северна Македония Венко Филипче подаде оставка тази вечер. Повод стана трагедията, причинена от пожара в болницата за пациенти с Covid-19.

„Преди година и половина, когато регистрирахме първия случай на ковид – помня, че тогава имахме две пресконференции на същото това място, оттогава винаги стоях открито прозрачно и съобщавах добрите и лошите новини. Никога не бягах от критика, не дължах отговор, правех всичко, за да победим пандемията. Всички решения, които бяха вземани, бяха с единствената цел да защитим здравето на гражданите. Последната трагедия в Тетово ме засегна много силно, съжалявам за загиналите, съчувствам на семействата, няма думи, които да опишат това и да се компенсира загубата. Като лекар и като министър имам почтеност и поради морални причини връчих писмено оставката си на премиера Зоран Заев”, каза Филипче, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Той благодари на всички, които са работили с него по време на службата му като министър и по време на пандемията.

По-рано през деня оставка подадоха заместник-министърът на здравеопазването Илир Хасани, директорът на тетовската болница Флорин Бесими и икономическият директор Артан Етеми.

Както е известно, пожарът избухна на 8 септември около 21.00 часа местно време в болница в Тетово, построена специално за пациенти заразени с коронавирус.

До момента е потвърдена смъртта на 15 души.

В разследването за причините на трагичния инцидент участват петима прокурори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 14 Замесника от албански произход също е депозирал оставката си. Няма значение от кой етнос е, такава трагедия не трябва да остане неразкрита и безнаказана. Здравето на хората, както и тяхната безопасност е по-важна от етноси, религии и тн.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От статия разбирам, че дори в македония са си ПОСТРИЛИ ковид болница. Защо като у нас не са набутали отделения из най-големите столични болници, и после с общите коридори го разнесат хубаво навсякъде. Или зо не са ороснали оружинени легла в някой спортен център, нали така се прави? Справянето с корона кризата в македония показва, че у нас нивото е дори под тяхното, може би като в Малави сме ние
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, те все пак са починали от ковирус. Косвено.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помислих, че тия са изпукали от ковид, а пък те от банален пожар. Не са в тон модерните времена. В днешно време е престъпление да не умираш от ковид, а по други незначителни причини и осообено ако си неваксиниран. Забранено е да умираш неваксиниран и незаразен от вирус.
10
6
 
2
 
! Отговори
oz преди 2 години
Заместниците му са етничски албанци....................сега албанец ще стане министър!!!Много са зле македонците..................албанците сега ще ги командват.............освен това министъра няма никаква вина.............освен, че е *** като на слона г.ъза!!!
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре...поне макетата подават оставки. За разлика от България. Май не сме един народ.
8
2
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Бг търбусите ще носят отговорност но оставка не
7
15
 
15
 
! Отговори
оставка преди 2 години
Фигурантските калинки на Радеф никога не биха си подали доброволно оставките. Тях с камъни ще трябва да ги изгоним
6
3
 
18
 
! Отговори
мак преди 2 години
Това е да имаш морал и да носиш отговорност. Бг политиците имат много да учат.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Почтен политик!
4
6
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
При нас имаше и взрив, и пожар. Никой не подаде оставка. Никой не понесе отговорност. В Пирогов експлозията и пожара убиха двама нещастници, Балтов само нареди проверка, Ту лупа се направи на неразбрал.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас се взриви МИГ 29 и загина пилот. Нямаше оставки. Нямаше оставки и когато влязоха със взлом в цеха в Чешнегирово и след това се самоуби на полигона защото го притискали да прикрива нещо си. Няма оставки в България дори и антиваксър сложиха за здравен еслужебен министър, който до скоро повече от 1 година говореше, че се умира с ковид, а не от ковид.
2
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И северно макетата ще се оправят и живеят по-добре от нас след 10-15г., както стана с Румъния след 2000г., има и будни и умни хора и помним, но като се замисля, нито емигрирах, нито съм богат и в далаверите... вече не съм и толкова умен и млад. Отиде си още едно похабено и използвано поколение, нали се сещате, че ще направя всичко възможно децата ми да не са тук.
1
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното доказателство, че македонците не са българи. Ако бяха българи министъра нямаше да подаде оставка и щеше да обвини предишните управници.