РС Македония била под българско робство в продължение на един век!?

На това мнение е председателят на МАНИ
27 сеп 2021 15:15, Нели Христова
295
РС Македония била под българско робство в продължение на един век!?
Снимка: БГНЕС

РС Македония в продължение на над един век е била под българско робство. Това заяви Люпчо Коцарев, председател на Македонската академия на науките и изкуствата /МАНИ/.

По повод на 30 години от обявяването на независимостта на РСМ и 80 години от македонската антифашистка борба Коцарев заявява, че в продължение на 1000 години македонците са била подчинени на „четирима господари“, но се е съхранили като народност е език.

„В своята история македонският народ е бил основно под властта на четирима господари: над четири и половина века под властта на Византия, близо един век под България, близо един век под Сърбия и пет и половина века под Османската империя. Днес всички тези империи, царства и кралства са се разпаднали и изчезнали, а това, което е останало във времето и пространството са македонското духовно и материално наследство“, заявява председателят на Македонската академия.

Коцарев разкритикува днешните политици, които не се интересуват от националните интереси в перспектива.

„Днешните политици са слуги на моментни политически и геостратегически интереси, а не на държавните интереси, които днес празнуваме заедно“, подчертава той и добавя, че е изпълнен с гордост и увереност, че „македонската държава, идентичност, език, наука и изкуство ще оцелеят по тези земи во веки веков“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не се ли усеща колко е *** и посредствен? Дори не може да измисли някаква по - добра измишльотина тази е толкова явно извадена от нечий *** че повече няма накъде. Тия наистина откачат,какво си мислят че ще постигнат с тези невероятни тъпизми? и това ми било учен. Нищо подобно просто е стара комуняшко сърболяшка маша и му се плаща яко да ги говори тия Отврат.
182
5
 
16
 
! Отговори
до РСМ и компания преди 2 години
РСМ и Албания вървят в пакет,но това не е справедливо и не е продуктивно.ЕС да започне да преговаря с Албания и толкова. Защо Албания да плаща сметката на едни хора,които удивиха света с невероятни и извънмерни лъжи и фалшификации? Как да не се усъмниш в менталното здраве на този мултиетническисбирщок нарекъл се нация?
181
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен:Шо е маке, 'се е ...То щото сме ги владели, затова са ни поробили...Ако ги бяхме харизали директно на Сюлейман, сега щяха да са върли албанци!!!
180
7
 
25
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
Хората на запад не пасат трева,знаят да четат и да зачитат историческите факти.В"Бяла книга,която излезе наскоро и на английски е документирано,точно как и кога е извършен от Коминтерна инженерингът на диалект,на българския език и как е възникнал македонският език.Тез СкопскиТУЛУПИ сериозно ли искат да ни убедят че Сашо Македонскиот е говорил на български диалект,а не е шпрехал на гръцки?И че са били един век под българско робство???БАААХьььМАААМА му...умрем от смех!!!!
179
2
 
19
 
! Отговори
спешно от CNN преди 2 години
Мнение на председателя на МАНИ: Американските преэиденти Георге Бушовски, Дончо Тръмповски, Бильо Клинтовски и байДЪНовски са македонци, Баро Обамовски е половин македонец от майка египтянка.РОБСТВО в АМЕРИКА не е имало!Робството е патент/запазена марка/ на Република Северна Ледовита Македония!!!!!
178
0
 
37
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Това значи ли, че Самуил вече не е тяхен цар или той е ръководител на възстанието им срещу българите?
177
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха,ха,ха! Да им берат срама, великите сили, които подкрепят РСМ с фолшифицираната, и измислена история, и които се смятат уж, цивилизовани и развити държави.
176
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия "македонци" Александър Македонски е бил по-дълго на наша земя.Справка-Хераклея Синтика,голям негов град до Петрич,който гърците не откриха на тяхна земя,за тяхно съжаление.Да не забравяме и Филипополис-днешен Пловдив,кръстен на Филип Македонски а не на Заю Баев.
175
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, сега и робовладелци ни направиха малеее тези хора са тотално дали щета.Най вероятно сега ще искарат че преброяването няма никакви българи в РСМ, а тези 120хил трябва да им се отнемат пспортите тогава !!!
174
2
 
29
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Стига с това братосване, приятелство, близки народи,това са пълни глупости от комунизма. Трябва да има единствено прагматизъм!Или изпълняват клаузите от договора или да гледат Еуропската уния през крив северомакедонски макарон !!!!
173
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пирин - Сръбските глу_пости ходи да ги пишеш в Сърбия или Македония. В България не вървят. Също да кажеш на шефовете си да ти намерят заместник, защото не си достатъчно добър ***, който е в състояние да промени позицията на българите. Не само България, а целия свят знае какви са македонците. И не си позволявай да използваш за име хубавата БЪЛГАРСКА планина Пирин! Пайсии хубаво ви го е написал на такива като теб "Ооо неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин?" ... :)
172
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците явно незнаят че са насила Християнизирани от Византия , не че у нас се знае , между другото у нас се случва през 866 г.
171
3
 
19
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Стига с тия зайци и мишоци.Имаме си наши проблеми за решаване.Баста!ВЕТО до дупка,докле им уврят античните кратуни!Мониторинг заради посегателствата към българите там, като прекрасна добавка към ветото! Неочаквано добра комбинация! И ще даде резултат!
170
4
 
17
 
! Отговори
по тяхната логика преди 2 години
АМИ ТО НЯМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК...Не съществува такъв...По времето на Сашко Македонскиот ВСИЧКИ са говорили на гръцки. От царя до най-простия оФчар...щото са били гръцка васална територия.Когато България ги завзема след война с гърците- там се е говорило БЪЛГАРСКИ защото са имали български владетел...После са територия на Сърбите ... ДАЛИ ИМАШЕ МАКЕДОНСКИ КАТО ВТОРИ ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК В ЮГОСЛАВИЯ ? НЕ ! Та кой от тези три езика македонските оФчари смятат за "македонски"?
169
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брееееей , явно в Скопие карат по някакви други физични закони . След 45-та година на миналия век им датира историята , а някак си преживели 1000 години робство и не знам си какво . Не знам България да е изчезнала . Наистина ли си вярват на приказките , или приказват глупости , защото друго не им остава . Ако е първото - доста са зле
168
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония да си върви на майнатаси нени трябва никаква македония бг вън от Ес за винаги
167
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този клоун от времето на СССР и Югославия направо впечатлява със знанията си по история. Къде са го крили досега?
166
3
 
7
 
! Отговори
Каракачанков преди 2 години
Люпчо Коцкаров, слагай наколенките и се явявай в Изповедалнята в София :))) Другия вариант е да учиш албански :)))
165
2
 
11
 
! Отговори
преди 2 години
С тези хора делим общи предци. Те като отричат нас, отричат и себе си. Кой печели от това не знам но в крайна сметка отново българите са разделени !
164
3
 
9
 
! Отговори
преди 2 години
До ОксиморонПрав сте, само тези "юнаци" не знаят, че България се състои от Мизия, Тракия и Македония. Факт е, че някои "освободители" от североизток са ги нарекли народ, само и само да откъснат от Родината ни, но и на това ще му дойде времето!