РС Македония била под българско робство в продължение на един век!?

На това мнение е председателят на МАНИ
27 сеп 2021 15:15, Нели Христова
295
РС Македония била под българско робство в продължение на един век!?
Снимка: БГНЕС

РС Македония в продължение на над един век е била под българско робство. Това заяви Люпчо Коцарев, председател на Македонската академия на науките и изкуствата /МАНИ/.

По повод на 30 години от обявяването на независимостта на РСМ и 80 години от македонската антифашистка борба Коцарев заявява, че в продължение на 1000 години македонците са била подчинени на „четирима господари“, но се е съхранили като народност е език.

„В своята история македонският народ е бил основно под властта на четирима господари: над четири и половина века под властта на Византия, близо един век под България, близо един век под Сърбия и пет и половина века под Османската империя. Днес всички тези империи, царства и кралства са се разпаднали и изчезнали, а това, което е останало във времето и пространството са македонското духовно и материално наследство“, заявява председателят на Македонската академия.

Коцарев разкритикува днешните политици, които не се интересуват от националните интереси в перспектива.

„Днешните политици са слуги на моментни политически и геостратегически интереси, а не на държавните интереси, които днес празнуваме заедно“, подчертава той и добавя, че е изпълнен с гордост и увереност, че „македонската държава, идентичност, език, наука и изкуство ще оцелеят по тези земи во веки веков“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
3
 
18
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Това е то македонизма. И този Люпчо е председател на Македонската академия на науките и изкуствата /МАНИ/. Мани, мани. Никаква подкрепа за ЕС докато не пенсионират Люпчовците като този пишман учен.
162
1
 
21
 
! Отговори
Оксиморон преди 2 години
СЪЧЕТАНИЕ от взаимно изключващи се думи....!!!!Българите в географската местност Македония били поробени един век от българите от държавата България...просто съм САЩИСАН от "гениалността"на това УМОЗАКЛЮЧЕНИЕ....УНИКАЛНАдебилност...!!!
161
3
 
12
 
! Отговори
3M преди 2 години
МАНИ, МАНИ, вземете се в ръце и учете "Аз съм Българче, всичко друго е МАНИ, МАНИ
160
14
 
4
 
! Отговори
Пирин преди 2 години
*** Балкански, който до вчера не знаеше на река Волга ли е кръстен или на животното вол, и който после от татарин стана славянин, пак показва празноглавиято си. Защо неразумний юроде, защо вместо да си гледаш фалшивата история, се бъркаш в чуждите работи ?
159
2
 
14
 
! Отговори
Математика преди 2 години
Нещо ми се губи сметката. Македония е държава от 1945 година, и от тогава са минали само 76 години. А до 100? Впрочем до 1990 макетата бяха, образно казано, под сръбско влияние, да не кажа владение. Или са живели в някакво паралелно време...знам ли...остава да кажат, че Хитлер, Сталин, Чан Кайши, Пол Пот и Мусолини са, видите ли, българи!?
158
2
 
20
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
Бамааму. Държава на 1000 години, била под робство 450 г. византийско + 100 г. българско + 100 г. сръбско + 550 г. турско = 1200 г. !!!Ко стаа тука бе братче?
157
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е само един век ли? Само по време на Втората българска държава е било над един век.
156
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
коцарев, дъртий тарикат..ах ти, античкий сурикат..
155
2
 
8
 
! Отговори
Бспар преди 2 години
Луно луно ти земьо македонска !!!
154
2
 
18
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
посетил наскоро Скопския Дисниленд.....Дарените от нас танкове северомакедонците ги продадоха и с парите дигнаха споменника на"Воинот на кон".Конят влиза в Гинесс най-големите топки на статуя досега.По-далече от тая клоака, защото мирише много, особено в жегата.Учудващо е че на са издигнали момумент и три синджира северомакедонски роби по мотиви от "Чичо Томовата колиба" и не са обявили Томето Соерски за северомакедонски национален герой...
153
4
 
13
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
ТОва е все едно гръцките историци и научни екипи по антична история да твърдят, че Гърция е била 2000 години под византийско робство!!! СМЯХ, този дядка явно има диплома от някое средно училище!!!
152
1
 
14
 
! Отговори
. преди 2 години
Тия докога ще ги бавим, вместо да ги анексираме и да си решим куп проблеми а и те самите да се озоват в желания ЕС моментално :)
151
3
 
13
 
! Отговори
dru преди 2 години
Докато такива изгнили и кухи тик.ви като споменатия македонски пар-цал не пук.нат, НЯМА да има оправия с тези неандерталци!!! НИКАКЪВ ЕС за тези !!!
150
5
 
17
 
! Отговори
Даскала преди 2 години
Много тъпо звучи !Българите в Македония били под българско софийско робство?Ами то цяла България е под робство на шопите от векове бре умнико!
149
2
 
15
 
! Отговори
татар-лингвинист преди 2 години
Абе,докога ще ни занимавате с тези психопати от Скопския Дисниленд?Да си се затворят в резервата и да не ни занимават с глупости.ВЕТО и да пасат...Учудващо е, как не са поискали до сега излаз на Църно море?
148
0
 
5
 
! Отговори
НДЗ преди 2 години
Това вече е ответен удар по сърбоманите в РСМ. Признание, което малко от тях могат да направят, защото много обичат сърбите. Браво г-н Коцарев.
147
2
 
13
 
! Отговори
Не е 1 век, а 6 века преди 2 години
Поробването на РС Македония от българите започва още в началото на 9ти век и така до края на 14ти. Дотука са 5 (като извадим византийското владичество). И след това колкото си добавят :-DДа видим колко време е имало "независима" "македонска" "държава" освен последните 30 години - призната от България, разбира се.
146
3
 
11
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Сега остава и да извадят някой документ от преди 1000 години, в който се споменава за някаква Македония и някакви "Македонци"
145
3
 
12
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Брей! Забравил е за Римската империя тъпакът. :-)
144
3
 
23
 
! Отговори
БАН преди 2 години
Най ни е смешно,че Заев,Пендаровски,Мицкоски,Люпчо Коцарев и компания му от МАНИ,всички излизат от единствения им университет и са на една възраст. Все едно си взел един випуск студенти и си направил от тях политически елит.Това е показател за комичната им бутафорна държава.