От Скопие: Бързо ще намерим общ език при подхода на Кирил Петков

Този подход е форсиран от македонската страна, увери Бучковски
Обновена: 16 ное 2021 09:59 | 16 ное 2021 09:40, Елка Василева
75
От Скопие: Бързо ще намерим общ език при подхода на Кирил Петков
Снимка: архив, БГНЕС

Специалният пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски смята, че бързо ще се намери общ език с евентуалното ново българско правителство с премиер Кирил Петков, съобщава телевизия Телма.

Още по темата

"Този подход, който той промотира, честно казано е форсиран от македонска страна, от момента, в който станах специален представител на правителството. Наследих вече подготвената пътна карта, която съгласувахме, и където се опитвахме чрез действията на нашето външно министерство да бъдем много по-прагматични и много по-продуктивни.
Това, което казва Кирил Петков, че това е работен процес и не знае колко бързо ще се съгласуват работните групи, а аз знам, че вече имаме документ, който може да отговори на тези искания, и мисля, че бързо бихме намерили общ език", каза Бучковски, който снощи бе гост в телевизия Телма.

Ключовият въпрос все пак е дали ще успеем да постигнем това до 14 декември, каза Бучковски. Той посочи, че има окуражаващи резултати и очаква в България да има политическо правителство и нова стратегия от българска страна, която да отговаря на Македония, но казва, че трябва да е ясно, че "времето не ни е съюзник".

От друга страна бившият посланик в България Марян Гьорчев смята, че няма време това да бъде постигнато до декември.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
38
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Кире, гроба на прадядо ми е там, под Битоля, загинал на 29.09.1916г, в ръкопашен бой с табор ноар, нахлули в позициите на артилерията. Мислете много, преди да приемете съветите на Посолството.
46
0
 
25
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
Не знам на какво се надяват!!! Киро има 66 депутата. Слави имаше 67! Защо е тоя вой за уникална, потресаваща победа, като не е!!!
45
3
 
25
 
! Отговори
До американец преди 2 години
Вярно е това. Но дали ще продължават да твърдят в УЧЕБНИЦИТЕ на децата, че Самуил е МАКЕДОНСКИ ЦАР И ДАЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ ОТ БГ ИСТОРИЯ? ТОГАВА НИЕ ГУБИМ НАШАТА ЛЕГИТИМНОСТ И НАШИТЕ КОРЕНИ. УТРЕ ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВСЪЩНОСТ НЯМА ИСТОРИЯ, ЗАЩОТО Е БИЛА МАКЕДОНСКО ЦАРСТВО. ДАЖЕ И СЕГА ТВЪРДЯТ, ЧЕ ХР. БОТЕВ Е МАКЕДОНЕЦ!!!??? Ролята на Киро е Сириза 2. След това се оттича в канала! След което идва ВЪЗРАЖДАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО. ГАРАНЦИЯ! Ако това искате - дерзайте!
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те 30 години не намериха общ език, сега дойде Кирчо и ще го намери общия език. На пътя. Набързо ще подпишат написани глупости и това ще ом е общия език. И 30 години усилия заминават по пързалката, с шейната...
43
6
 
13
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Аз гласувах за възраждане барем им един компетентен историк на тема Македони
42
2
 
37
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Ако признаят българско малцинство в Македония, те ще искат реципрочност - македонцко малцинсвто у нас, после Пиринска Македония, после македонска азбука официална в ЕС ... тогава ще видите какво е натиск. Но тогава Кирчо ще е в Канада.
41
3
 
21
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
Той и оня бандит, който запали Райхстага -македонският ци..ганин Георги Димитров намери общ език със кръволока Сталин и убиеца Тито, умъртвил 200 000 македонски българи, та после задължи българите от Пиринска Македония да се пишат македонци. Та тиа от партията на Радев-ПП много до внимават с общият им език със скопските коминтерновци - македонисти, защото тоя път прошка няма да има...
40
6
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Да живее СССР. Долу Путин.
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен политиката към РСМ до момента си ми харесва: вето, игнориране, вето, игнориране... не виждам защо трябва да се променя.
38
24
 
4
 
! Отговори
Американец преди 2 години
Македония тpябва да стане част от ЕС за да бъде откъсната от Русия и Сърбия. Русия създаде Македония бе ганетa глyповати. Единствения начин да се цивилизоват и да не ви мразят е като влязат в ЕС. Това няма да го прочетете в проруснашките медии или от Костя Копейкин от където черпите инфо 24/7.
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избрахте си канадец, да ни продаде историята на Северна Мацкедония. Браво. После малко гeй бракове ще приемем, за да сме модерни и положението да стане съвсем ЛГБТ+.
36
1
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До 35 Македония никога не ни е била враг, а само сърбежите и комунистите в нея, които управляват и до сега по "титовски" и "ердогански". В Македнояи няма македонци, а промити българи и когато го проумеят (Бучовски много добре знае какъв е, както и Заев) няма да имаме никога и никакви проблеми. Цялата им политическа класа я е страх от евентуално обединение с България и загуба на власт. Да ги успокоя това никой няма да го позволи защото "разделяй и владей" е тактика от римско време.
35
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да мислите и да възприемате света с категории от преди 50 години. Той вече е по-свързан от всякога. Глобализма изтри всички граници и разлики в съседни държави. Сега са важни регионите. Турция не ни е враг, Македония също. За нас е добре Македония да е част от ЕС. Нека Петков намери общ език с македонците, това е добре за всички.
34
2
 
33
 
! Отговори
Предател преди 2 години
С една дума - Предател ! Кирил Петков е предател !
33
3
 
46
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Кирил Петков ,много ,ама много трябва да внимава,какви ги говори и най-вече какви смята да ги върши относно "братята" македонци.Както се казва при такива братя ,врагове не ни трябват.България и без това е подложена на фантастичен натиск от новите ни "приятели" като САЩ и ЕС. Изпитват неистово желание да затрият България
32
23
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
В настоящата ситуация са важни българо-сръбските добри братски и сестрински отношения. Българи и Сърби сме заедно пред общият ни враг Турция. Тези,които създават изкуствени предпоставки за конфликт със Сърбия са антибългари и фашисти в услуга на мрежите от Москва,Анкара,Вашингтон и Берлин.
31
15
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
В предният коментар написах за добрите българо-сръбски отношения,а не за някакви невъзможни българо-руски отношения. Престанете да изменяте словореда и думите при публикация.
30
0
 
21
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Бучковски,да кажеш нещо за историята и езика...ПП да внимават...ако нямат ясна идея за РСМ....референдум...
29
15
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
В настоящата ситуация са важни българо-руските добри братски и сестрински отношения. Българи и Сърби сме заедно пред общият ни враг Турция. Тези,които създават изкуствени предпоставки за конфликт със Сърбия са антибългари и фашисти в услуга на мрежите от Москва,Анкара,Вашингтон и Берлин.
28
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, човека е канадец! Не му дреме за македонския въпрос!