От Скопие: Бързо ще намерим общ език при подхода на Кирил Петков

Този подход е форсиран от македонската страна, увери Бучковски
Обновена: 16 ное 2021 09:59 | 16 ное 2021 09:40, Елка Василева
75
От Скопие: Бързо ще намерим общ език при подхода на Кирил Петков
Снимка: архив, БГНЕС

Специалният пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски смята, че бързо ще се намери общ език с евентуалното ново българско правителство с премиер Кирил Петков, съобщава телевизия Телма.

Още по темата

"Този подход, който той промотира, честно казано е форсиран от македонска страна, от момента, в който станах специален представител на правителството. Наследих вече подготвената пътна карта, която съгласувахме, и където се опитвахме чрез действията на нашето външно министерство да бъдем много по-прагматични и много по-продуктивни.
Това, което казва Кирил Петков, че това е работен процес и не знае колко бързо ще се съгласуват работните групи, а аз знам, че вече имаме документ, който може да отговори на тези искания, и мисля, че бързо бихме намерили общ език", каза Бучковски, който снощи бе гост в телевизия Телма.

Ключовият въпрос все пак е дали ще успеем да постигнем това до 14 декември, каза Бучковски. Той посочи, че има окуражаващи резултати и очаква в България да има политическо правителство и нова стратегия от българска страна, която да отговаря на Македония, но казва, че трябва да е ясно, че "времето не ни е съюзник".

От друга страна бившият посланик в България Марян Гьорчев смята, че няма време това да бъде постигнато до декември.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
34
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Србомакетата усетиха че тоя безаконик "кирчо" бързо ще прeдаде националните интереси на страната!
6
1
 
36
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Кирил Петков искам да разкаже малко на тема Македония - пътища и бизнес щял да прави те пътищата и жп линията от наша страна са готови от средата на миналия век. А Бг бизнес в Македония - там всичко е разпределено отдавна между Сърбия, Гърция и Албания а БГ е умишлено изолирана.
5
1
 
37
 
! Отговори
Кирил Петков-Канада преди 2 години
Ще дам зелена светлина на нашите братя от Скопие, а от догодина нашите ученици ще започнат да учат че македонския цар Самоил е вдигнал въстание срещу татарския престол във Велики Преслав!
4
37
 
5
 
! Отговори
Продължааме Промянта преди 2 години
Да кажем ДА на Северна Македония! Нека им дадем път, за да влезнат и те в ЕС! Гордея се, че гласувах за Кирил Петков, Асен Василев, ПП - партията на генерал Румен Радев!
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са толкова уверени от Скопие? Дали Кирчо ще предаде интересите ни?
2
5
 
31
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 години
Под външния натиск на ЕС и САЩ, Кирил Петков ще се огъне и ще предаде позициите на България, за да може да няма проблем за членство на РСМ в Европейския съюз.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добре си говорете на български да не се карате :))