Скопие - фабрика за фалшиви новини, нямало ултиматум за еврочленството

Русия и Сърбия настоявали РМС да е в ЕС
67
Скопие - фабрика за фалшиви новини, нямало ултиматум за еврочленството
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" дадоха заявка за развитие на отношенията между България и Северна Македония в направление икономика. А преди седмица се появи новина, че френският президент Еманюел Макрон е дал срок на България и Северна Македония да постигнат споразумение.

"Потърсихме някакъв официален източник на тази информация и не открихме такива думи на френския президент. Скопие е фабрика за фалшиви новини. Няма документ от Макрон до посланиците на Франция в ЕС, че до 14 декември ще започнат преговорите за евроинтеграцията на Скопие", заяви експертът от "Института за изследване на населението и човека" при БАН доц. Спас Ташев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него позицията на "Продължаваме промяната" по темата със Северна Македония е претърпяла градация.

"Преди 2 седмици нейни представителите правеха изказвания, които бяха смущаващи. Вчера видяхме доста твърда позиция, която се припокрива с думите на Радев на срещата в Словения. Правата на българите ще бъдат отстоявани. "Продължаваме промяната" освен защитаване на историята и правата на човека, вкара и икономическия подход в двустранните отношения. Но засега едни добри пожелания, предстои да видим как този икономически подход ще проработи", коментира експертът.

Той беше категоричен, че Северна Македония не желае навлизане на българската икономика на техния пазар, защото създават работни места и усещане за връзка с България. А икономическите отношения ги стопирало правителството. Имало случаи на драстични преследвания на български инвеститори.

"В коритото на Вардар имаше три атракционни кораба. Един от тях - на български инвеститор. Кметът на Скопие, който загуби изборите, си постави за цел да го разруши и го направи. България не реагира адекватно да защити тази инвестиция", не скри разочарованието си доц. Ташев.

Според него в момента най-големите привърженици на членството на Северна Македония в ЕС са Русия и Сърбия.

"Русия е против разширението на ЕС, но е с най-силното влияние в Сърбия. А Сърбия е с най-голямо влияние в Северна Македония. Москва и Белград казват че страната непременно трябва да стан член на ЕС. Това е странно", коментира експертът пред Bulgaria ON AIR.

И изрази надежда, че ще се състави коалиционно правителство, което да защити интересите на България.

"Политическото доверие, което получиха, е много крехко. Не бива да се правят пропуски по въпрос, който е чувствителен за всички български граждани", каза още доц. Ташев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: скопиеЕСРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
25
 
! Отговори
Митко USA преди 2 години
Време е България да наеме яка ПР фирма и да разтръби по целия свят - на няколко езика защо не пускаме СМ в Евро Съюза.Така ще избегнем натиска от всички които им се връзват на черния ПР срещу България от страна на СМ.Само с натиск!!!Новото правителство да си вземе бележка!
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Русия е против разширението на ЕС, но е с най-силното влияние в Сърбия. А Сърбия е с най-голямо влияние в Северна Македония. Москва и Белград казват че страната непременно трябва да стан член на ЕС. Това е странно", коментира експертът. Не е никак странно. Колкото повече подчинени на Кремъс страни членки на ЕС, толкова по-лесно за Кремъл да дестабилизира съюза.
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Потърсихме някакъв официален източник на тази информация и не открихме такива думи на френския президент. Скопие е фабрика за фалшиви новини." Не е Скопие. Кремъл е. И русофилите тук взеха да обясняват за "ултиматума" на Макрон.
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те всички евролидери се силят да вкарат СМ изхождайки от пиара на македонските политици,докато не се сблъскат пряко с проблема,когато поемат европредседателството.И Португалия мислеше че е лесно,но се оказа трудно и се отказа.Проблема от тук нататък е вятърничеви простоват Киро,ако стане премиер.Не разбира от дипломация,нито е с държавническо мислене,един далаверажия с нагласа за бизнес сделки в лична полза.Нито го интересуват закони,нито държавни интереси.Все едно държавата му е бащиния.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се убедят евролидерите преговори да започне Албания,няма нужда да са в комплект и спират заради коминтерновската СМ.Ако някой от евролидерите не е разбрал колко е сериозен проблема между БГ и СМ,ако е слушал единствено лъжите на ЗаюБаю,а не е проверил фактите,че те сами се спират,че става дума за геноцид и промяна на идентичност,тотален исторически фалш който да оправдае репресиите,и всичко напоени с омраза.Заев неслучайно подаде оставка,защото вече не му хоризонт да продължава да лъже
24
4
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ако Македония не влезе в ЕС,ще влезе във Велика Албания.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Даниел Лорерг-н Лорер поне има майка...за разлика от вас,бъдете здрав г-н Лорер...обичайте Народа ни и работете за просперитета му...милиони ви подкрепяме!
22
5
 
12
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Кво се занимавате с тия глуппендери. Темата се изчерпа. Македония, та Македония. Да се оправят там и това е. След 10 години може, пак да се върнем на въпроса, нека малко време да мине, *** и свекървите.
21
1
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименелементарна...България е оцеляла 1400...благодарение на Народа ни...на обичта ни към България...не на лобисти,стратези,диктатори...политическата ни класа през вековете са били...обслужващи чужди...както тези през последните 30 г.,само грабят,е...свърши се...Народа ни определя как искаме да живеем...кой е наш приятел...блокове...печатници...натиск от веберовци...свърши се...можем без ЕС ако се налага...и ни налагат да приемем несправедливости,ограбиха ни достатъчно!!!Справедлив Свят..
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо да им дадем пиринска македония като зестра за влизането в ЕС не искат ли? Аз без ЕС мога, но те дали могат без единствената държава, която успешно пази границата на ЕС от мигранти... не съм сигурен.
19
11
 
7
 
! Отговори
Даниел Лорер преди 2 години
Ще продам и майка си за 30 сребърника! За 31 сребърника продавам 1300 години история барабар с Пиринския край!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безпрецедентна външнополитическа политика на ЦЕЛИЯ парламент. Нито една партия не се отнесе адекватно с тази жалка ситуация. Нито една партия не отправи адекватна протестна нота или обяснение към ЕС. Абсолютно унижение. Достойнството ни, което вече е на дъното за всяка държава тук ще претърпи необратим провал след като не ние ще приемем Македония в ЕС, а МАКЕДОНИЯ ЩЕ НИ ИЗГОНИ ОТ ЕС.
17
1
 
16
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Ако следващото правителство и парлавент не защитят позицията ни...Народа ни ще го направи...няма да приемаме повече несправедливости...хората са яростни...историята ни прелива от несправедливости налагани ни от..."преятели",обслужващи руски интереси...и САЩ са най-големият грешник...въобразяват си,че печелят "съюзници"...а те буквално финансират путин и китай...това е нелепо...къде са канада и австралия?САЩ имат и искренни приятели в европа...не ги предавайте!
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата между македонец и бесарабски българин е тази, че единия на чист руски ти обяснява, че е истински българин, а другия на чист български, че не е.
15
3
 
13
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Президента Макрон...е никои в България и не може да ни поставя ултиматуми,ако е вярно това в статията..русия има кибер армия манипулиращи хората,каним г-н Макрон да изслуша и мнението на България,да се запознае с фактите...не с манипулациите на платени лобисти и агенти на русия...Свят голям...!
14
3
 
16
 
! Отговори
СПОКО преди 2 години
Скоро Северна Македония ще е Северна Албания
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито сащ, нито Русия, нито сърбия имат някакво право да се месят в процеса на влизане.Друг е въпросът, че в еп има некомпетентни депутати като андрей ковачев от герб, които вкарват в недоумение разни комисии, каква е точно позицията на България и защо налага вето. Това е мъжка калинка на бойко борисов.
12
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е псевдопатриоти и в България и в Северна Македония да спрат да си вдигат топката едни на други и по този начин да сеят омраза.Християните на Балканите трябва да се държим един за друг не да се караме защото исляма ни чyка на вратата.
11
5
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Съдбата на Крим се реши с един...референдум и Путин не можа да откаже,прие ги.Така може да се получи и с РСМ...съдбата им е в техните ръце..Да си направят един...референдум за присъединяване към майка България и на другия ден са в ЕС,защото президента Радев няма да им откаже.
10
26
 
10
 
! Отговори
руский фигурант преди 2 години
ПП ще легнат за Македония в рамките на 3 дни като вземат властта. Решетников е дал команда към фигуранта