Заев: С Радев ще водим диалог за общото ни бъдеще

Македонският премиер се е чул по телефона с Радев снощи
22 ное 2021 08:00, Ния Христова
41
Заев: С Радев ще водим диалог за общото ни бъдеще
Снимка: БГНЕС
"В телефонен разговор поздравих за победата президента на Република България Румен Радев".
 
Това написа македонският премиер Зоран Заев няколко часа след като стана ясно, че Румен Радев е преизбран за държавен глава, предаде БГНЕС. 
 
"Пожелах всичко най-добро за нашия съсед и целия български народ. Разбрахме се, че България и Северна Македония ще продължат чрез диалог и взаимно разбирателство да търсят решения в името на общото европейско бъдеще", написа още Зоран Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те албанците досега да са почнали преговори, но се натискат да са в пакет с РСМ. Горките албанци - сами се прострелват в крака! РСМ скоро няма да започне преговори - нулев е напредъка й по изпълнение на Договора за добросъседство!
34
0
 
5
 
! Отговори
КОНСТАТАЦИЯ преди 2 години
Зайо Байо го дадоха на вълците,да видим следващия заек кой ще е ...Сакън Зайо,сега кой ще ни разсмива с поредните си *** за Еуропската уния...?
33
1
 
7
 
! Отговори
анаЛизатор преди 2 години
РСМ и Албания вървят в пакет,но това не е справедливо и не е продуктивно.ЕС да започне да преговаря с Албания и толкова. Защо Албания да плаща сметката на едни хора,които удивиха света с невероятни и извънмерни лъжи и фалшификации? Зер ЕС не си спомня "античното минало" на Скопие? Спомня си го и затова сега наистина взема предвид нашата позиция. Как да им имаш доверие на тези хора,които най-сериозно твърдяха,че Ал. Македонски им бил баща?Как да не се усъмниш в менталното здраве на нацията?
32
0
 
5
 
! Отговори
разни разсъждения преди 2 години
Македонските политици не са с европейско мислене - щели да правят железница до границата с България, да ремонтират пътища, да признават история. Тези неща нямат нищо общо дори с европейските ценности. А те ги поставят като условие. Тотално са объркани както те, така и ние. И това братосване, приятелство, близки народи са пълни глупости от комунизма. Трябва да има единствено прагматизъм и взаимно уважение. Те гледат с насмешка над всичко българско, прагматизъм за наша сметка до сега никакъв.
31
1
 
3
 
! Отговори
Радев към Заев преди 2 години
Зайо пропуснал си няколко условия - да спре с основанието за среден пръст, да спре да нарича външната ни министърка с гнусни епитети, да спрат да горят знамена и да чупят паметници! Та те посланик в София нямат, ние договор за добросъседство и приятелство...АЙ СИКТЕР БЕ ...шушумиго северомакедонска!!!ВЕТО до ДУПКА!
30
1
 
4
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Стига с тия зайци и мишоци.Имаме си наши проблеми за решаване.Баста!ВЕТО до дупка,докле им уврят античните кратуни!Мониторинг заради посегателствата към българите там, като прекрасна добавка към ветото! Неочаквано добра комбинация! И ще даде резултат!
29
0
 
4
 
! Отговори
и Радев му рекъл: преди 2 години
Зайо Байо...Що за премиер публично заявява, че "не разбира проблема с България"? Като не го разбираш, освободи мястото,да дойде друг премиер, който го разбира, защото заради този проблем има вето!
28
0
 
3
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
Зайо, слагай наколенките и се явявай в Изповедалнята в София :))) Другия вариант е да учиш албански :)))
27
0
 
2
 
! Отговори
е ле па тоя...заек преди 2 години
Ку-ку,ку-ку...Пролет ли дойде,кукувица ли кука?Не,Зайо Байо дава интервюта...
26
0
 
2
 
! Отговори
Радев към Заев преди 2 години
Зелето и морковите свършиха...ако си много закъсал и мераклия е останала една крива и чепата краставица...
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На змия и македонец вяра нямам.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е сигурно, че и двете държави губят от цялата тая каша.Едните не влизат в Европа а за нас ще остане омразата която сега се насажда спрямо българите. Сърбия, Русия и Турция са доволни.
23
2
 
6
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Едни от партията на Радев преди по- малко от сто години подари Македония на Сърбия (не мисля, че има по- голям резил в нашата история), ама да видим сега- може да излезе на някой дебат и да каже, че и тя е руска територия.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зейко кукурайко пак мечта е )
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 1945 год. сърбите на практика са ликвидирали българщината в Македония. България е мълчала и траяла. Сега когато всичко е свършило, македонците дори ни мразят, българите се усетихме какво е станало, след дъжд качулка. ЕС се натиска за Македония и България ще бъде принудена да си затвори очите за проблема.
20
5
 
13
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Не вярвам нещо да се промени в поведението на България. Но ако отпуснат народа ще скочи.
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз не беше ли подал оставка?
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът има предвид, че ще си говорят с Радев за тяхното лично бъдеще. А не за бъдещето на страните ни. Ще си коментират кой ще открадне повече,кой какво ще си купи. Такива работи.
17
1
 
15
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
смешното полско президентче щяло да се изправи и да се включи в спора ако България продължавала да блокирането на Северна Македония хахахахахахахаайде полячето след като се "изправи" и се включи да не забрави да седне и да се изключи.. щото е никой хахахахахахаха
16
1
 
17
 
! Отговори
22 преди 2 години
ПЪРВО ОПРАВЕТЕ МИНАЛОТО!!!