"Беса транс" била известна фирма, печелила от евтини екскурзии

От фирмата изказаха съболезнования на жертвите
24 ное 2021 08:58, Петя Славова
16
"Беса транс" била известна фирма, печелила от евтини екскурзии
Снимка: БГНЕС

Лицензът на фирма "Беса транс" за извършване на международен превоз ще бъде отнет след катастрофата на АМ "Струма", която отне живота на 46 души. Това обявиха на съвместна пресконференция в Скопие външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи и на транспорта Благой Бочварски. Стана ясно и, че катастрофиралият на АМ "Струма" автобус не е бил регистриран.

Най-много - 20 са жертвите от село Студеничани край Скопие. Фикрие губи живота си в автобуса на АМ "Струма". Заедно с дъщеря си Аниса.

Още по темата

Третият загинал от семейство Исени е Хамди Исени, регистратор в Общината, и съпругата му.

"Аз лично го познавах - много добър човек. Човек, който работеше от 20 години тук и в град Скопие. Човек, който допринасяше много за нашето общество", казва пред БНТ Муядин Абази, жител на Студеничани.

Хамди Исени е бил почти 60-годишен - пред пенсия. Цялата им фамилия е уважавана в селото.

Останалите 11 загинали от Общината са от близкото село Морани. Много добри хора бяха. Аз лично ги познавах. С други думи - не знам какво да кажа за тия хора", казва Муса, жител на Студеничани.

Бурхан Един, секретар на Община Студеничани обяснява, че е говорил с роднините, които вече са в България за разпознаване на жертвите.

Кметът на Община Студеничани Азем Садику прави тъжна равносметка: загиналите са от Студеничани, Морани и Долно Количани. Три села, населени с граждани от албански произход.

"Беса транс", казват местните, е всеизвестна фирма. Екскурзиите й до Истанбул са няколко пъти в месеца с по две-три нощувки на цена от 75 евро.

Автобусът на фирмата, според информация в медиите, е на 3 години.  Собственикът на фирмата обяви, че съдейства на разследващите, а компанията изказа съболезнования във Facebook на роднините на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 2 години
Хайде на евтините екскурзии! С любезното съдействие на талибан Ер-джолан.!.
7
7
 
4
 
! Отговори
Картинката е ясна преди 2 години
На всички ни е ясно от самото начало що за стока са пътниците. Предвид имената на фирмата и пътниците, няма нищо чудно.
6
0
 
13
 
! Отговори
Ало Ало преди 2 години
До Алооо Регистрация за туроператорска дейност. Тогава автобуса получава право да превозва пътници до дестинация в друга държава. Там има международни застраховки.. разрешителни за транзитно преминаване, пътни такси , групова застрахивка за пътниците валидна за държавите през които преминава ... много неща . Съвсем различно е от техническия преглед или регистрацията като МПС на автобуса.
5
2
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Нерегистриран автобус не може да влезе в България и след това в Турция.Какви глупости пишете?
4
6
 
2
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Загиналите не са югозападни българи /македонци е ноумен/, а мюсюлмани албанци.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АлоооАко не е бил регистриран, за каквато и регистрация да става дума, най-вероятно не е бил преминал и технически преглед.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе герберастка работа,ама по севрномакедонски. И те шкафчинца имат.
1
2
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Чета, че автобуса не бил регистриран. За каква точно регистрация става въпрос - като МПС, като такъв за градски транспорт по дадена линия, за международен транспорт ли, ...?