Рейсът от "Струма" използвал чуждо удостоверение

От "Беса транс" съзнателно са нарушили закона
26 ное 2021 17:30, Нели Христова
16
Рейсът от "Струма" използвал чуждо удостоверение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Автобусът на "Беса транс", който изгоря на АМ "Струма", е пътувал, използвайки удостоверението на друго превозно средство, придружено от лиценза на фирмата-превозвач.

Това става ясно от съобщение на северномакедонското министерство на транспорта, цитирано от БТА.

„За уточнение - номерът 007017 е номер на лиценз на превозвача "Беса Транс" БТБ за извършване на международен превоз на пътници. Номерът 22679, с който се спекулира от някои медии и който е използван от изгорелия автобус на излизане от страната, е от лиценза на друго превозно средство, с други номера, също собственост на превозвача Беса Транс, посочват от северномакедонското министерството транспорта и съобщенията.

Злоупотребявайки с тези документи, фирмата-превозвач съзнателно е нарушила разпоредбите на Закона за автомобилните превози, смятат от Министерството на транспорта и съобщенията на РСМ.

За изгорелия автобус превозвачът „Беса Транс” не е разполагал с удостоверение от лиценза за международен свободен превоз на пътници и този автобус не е регистриран в електронната база данни на Министерството на транспорта и съобщенията.

В съобщението се напомня, че изгорелият автобус не е докладван от собственика в електронната база данни на министерството и по този начин не е поискан лиценз от това МПС.

„Съгласно Закона за автомобилните превози, чл.11 ал.1, превозвачът може да започне превоз на пътници в и извън страната след като получи лиценз за фирмата и удостоверение за лиценза за МПС. Затова вече информирахме, че Министерството на транспорта и съобщенията е отнело лиценза за експлоатация на превозвача "Беса Транс" БТБ“ - се казва още в съобщението на Министерството на транспорта и съобщенията на РСМ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен8Какво ще плащаш бе ,за това че пътя бил опасен Ами са минали през Гърция Там пътищата са безопасни Ти въобще имаш ли друго в главата си освен да оплюваш И като е толкова опасен тоя път как пък други не катастрофираха ,а баш тоя
14
0
 
4
 
! Отговори
До 8: преди 2 години
Информацията за лиценза не идва от България, а от Македония.
13
0
 
4
 
! Отговори
е как така преди 2 години
и никой митничар не е видял , или стек цигари ?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е защо граничните органи не са засекли нарушението. Явно автобусите могат да си минават през границата ей така.
11
0
 
7
 
! Отговори
Още Едно уточнение: преди 2 години
Тия макета се оказаха албанци... Не било компютри а компоти...
10
1
 
16
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 2 години
До Анонимен 8Пътя, че не е стока е ясно. Но по този път всекидневно летят камиони и автобуси, така че съм склонен да вярвам на човешка грешка или техническа неизправност. Ако беше виновен пътя, едва ли щеше да се покрие цялата фирма превозвач.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После как да ги пуснеш в ЕС? Те едни лицензи и удостоверения не могат да си извадят като хората, ама европейци искат да стават!
8
0
 
15
 
! Отговори
НКК преди 2 години
Какво излиза, говорят за тригодишен автобус но това е истинският а този сигурно 30 годишен барутарник. Тогава шофьора дали е истински. Когато са спрели за хапване ако е ударил за отскок нещо, като нищо е задрямал както казва едит от спасените. В този участък на пътя върви кола след кола денонощно само този се е бухнал в мантинелата. Бог да ги прости хората, по скоро Алах да ги прости за тази мъчителна смърт само да не излезе политически акт.
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лиценза не е причината,главната! Сега номера е да не се докаже ,че пътя е опасен или занемарен! Иначе ще плащаме на македонците!
6
4
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Ако нашите гранични тулопи си вършеха работата и не пускаха срещу 100 евро джобпарасъ всякакви контрабандисти,сега нямаше да има изгорели османци и нямаше в бъдеще да им плащам обезщетение!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са важни не лиценза и това да го има няма да ги спасите
4
2
 
10
 
! Отговори
Ddd преди 2 години
Е какво сега излиза. Че нарочно е направено да ги съжалиме и да ги пуснеме в ЕС по-бързо??? Абе да откачиш вече!
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе маркировката и международното положение е виновно, но не и превозвачът и властите в РСМ.
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е бетер герберастка работа, ама по севрномакедонски.
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личи си че сте един народ с Макетата. И те са същите мушеници като останалите им събратя.